fbpx

Als ondernemer herkent u het vast. U heeft afgelopen jaar een goed jaar gehad met mooie resultaten, echter uw rentepercentage op uw zakelijke lening of krediet is nog hoog.

Voor veel van onze klanten loont het daarom goed te kijken naar de voorwaarden op hun bestaande zakelijke hypotheken en kredieten. Onze adviseurs helpen hierbij door een vrijblijvende scan.

Twee belangrijke redenen voor een vrijblijvende scan

Een belangrijk moment is natuurlijk de reguliere renteverlenging wanneer uw rentevastperiode afloopt. Het nieuwe rentevoorstel van uw huidige bank ontvangt u veelal te laat om nog goed te kunnen vergelijken.  En ook is in het rentevoorstel regelmatig onvoldoende gekeken is naar de positieve ontwikkeling van uw bedrijf in de afgelopen rentevast periode. Een indeling in een lagere risicoklasse verlaagt op een eenvoudige manier het nieuwe rentepercentage dat u gaat betalen in de nieuwe rentevastperiode. Uw huidige bank zal echter niet zomaar uw bedrijf indelen in een lagere risicoklasse. Door minimaal 6 maanden voordat de rente vervalt al voor u aan de slag gaan, kunnen we veel betere aanbiedingen voor u regelen.

Een tweede belangrijke reden is het sterk toegenomen aantal aanbieders. Deze hebben vaak betere voorwaarden, deels om hun marktaandeel te vergroten. Denk hierbij aan bestaande grootbanken maar zeker ook aan voor nieuwe geldverstrekkers. Men zal in dat geval bereid zijn een lagere rente aan te bieden dan u van uw huidige bank. Het verschil tussen het aanbod van uw huidige bank en dat van een andere geldverstrekker kan soms 1% tot 1,5% zijn en dat tegen dezelfde of betere condities.

Overstappen kost geld

Dat klopt. Om over te kunnen stappen naar een andere geldverstrekker, maakt u kosten. Denk hierbij aan kosten voor notaris, afsluitprovisie, taxatie en uw adviseur van Financieringsgilde. Omdat deze kosten echter eenmalig zijn en u de hele nieuwe rentevastperiode profiteert van de lagere rente, verdient u deze kosten bijna altijd snel terug. En in veel gevallen geven geldverstrekkers u korting wanneer wij de aanvraag voor u opstellen. Hierdoor verkort u de terugverdientijd nog verder.

Een voorbeeld

Een relatie heeft een financiering van €250.000. De huidige geldverstrekker bood een rentepercentage van 4,65% voor een periode van 5 jaar. Dezelfde financiering konden wij voor onze klant realiseren tegen een rentepercentage van 3,65%.

Het jaarlijkse voordeel wordt door de aflossing op de hoofdsom jaarlijks iets lager, maar bedraagt gemiddeld  €2.200.

De eenmalige kosten voor notaris, taxatie en advieskosten bedroegen €4.250 die binnen 2 jaar zijn terugverdiend waarmee een netto voordeel is behaald van €6.750.

Rente vrijblijvend vergelijken

Ook weten of overstappen voor u loont? Vraag vandaag nog een vrijblijvende scan aan. U krijgt van onze adviseur in uw regio vooraf een inschatting van de mogelijkheden en een indicatie van de te verwachten kosten.

Direct een vrijblijvende scan?