fbpx

Aanvraag Corona-OverbruggingsLening (COL) binnen één week akkoord

Wouter van den Bijgaart, eigenaar van The VR Room deelt zijn ervaring

Aanvraag Corona-OverbruggingsLening (COL) binnen één week akkoord

Wouter van den Bijgaart, eigenaar van The VR Room deelt zijn ervaring

Laatste update: 18 mei 2020

Binnen 4 minuten weet u alles over de ervaringen van The VR Room

Aanvraag The VR Room

Leendert Seekles is adviseur mkb-financieringen in de regio Eemland en hielp onlangs Wouter van den Bijgaart , eigenaar van The VR Room, met de Aanvraag Corona-OverbruggingsLening (COL)

Samen vertellen ze hoe dat precies is gegaan.

Wouter: De flexibiliteit heeft me verrast. Voor mij is het heel normaal om ’s avonds of in het weekend met mijn werk bezig te zijn. Maar ik wist niet dat zij er net zo over dachten.

Aanvraag Corona-OverbruggingsLening (COL) binnen één week akkoord!

Wouter van den Bijgaart is eigenaar van The VR Room, de allereerste Virtual Reality Room van Nederland met vestigingen in Utrecht, Amsterdam en Tilburg. Door de coronacrisis werd hij medio maart gedwongen zijn bedrijf voor onbepaalde tijd te sluiten. Resultaat: geen inkomsten, wel kosten. Leendert Seekles, adviseur mkb-financieringen, regelde een Corona-OverbruggingsLening voor Wouter en ontving binnen één week akkoord op de aanvraag. In dit blog lees je hoe ze dat voor elkaar kregen.

‘Ik schiet niet zo snel in de stress, ook nu niet, maar omdat onduidelijk was hoe lang dit zou duren, moest er wel wat gebeuren. Met 40 medewerkers in dienst en drie gehuurde panden lopen de kosten wel gewoon door’, vertelt Wouter van den Bijgaart. Hij nam daarom al vrij snel contact op met zijn accountant Geert Dreschler van MKB Accountants in Veenendaal. ‘Ik vertrouw Geert volledig dus toen hij mij adviseerde Leendert te bellen, heb ik dat direct gedaan. Diezelfde middag had ik al een afspraak met hem’, vertelt Wouter.

Overheidslening gaat sneller

‘We hadden twee opties’, gaat Leendert verder. ‘Een overbruggingslening (BMKB) aanvragen bij de bank en een aanvraag indienen voor een Corona-OverbruggingsLening (COL); de financiële steunmaatregel van de overheid voor start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven. In deze tijd gaat het aanzienlijk sneller om een lening te krijgen van de overheid. En dat blijkt ook wel; we hebben op vrijdag de COL-aanvraag ingediend en diezelfde avond kregen we de reactie dat het in behandeling was genomen. In dat weekend heb ik in overleg met Wouter en Geert de vragen van de behandelaar direct beantwoord en na een week kwam het definitieve akkoord. Echt top. Hier krijg ik zo’n energie van!’

Goede samenwerking
Het aanvraagformulier voor de COL bevat zo’n 70 vragen die Wouter in overleg met Leendert en Geert heeft ingevuld. ‘Via e-mail en WhatsApp had ik overleg met Leendert en Geert. Vaak in de avonduren. Beiden reageerden heel snel op vragen van mij. Hun flexibiliteit heeft me verrast. Voor mij is het heel normaal om ’s avonds of in het weekend met mijn werk bezig te zijn. Maar ik wist niet dat zij er net zo over dachten.’ Leendert: ‘Naast het aanvraagformulier werd er natuurlijk een businessplan gevraagd, hiervoor hebben we het financieringsmemorandum gebruikt. En een liquiditeitsprognose waarbij de expertise en snelle actie van Geert super van pas kwam. We kregen dezelfde dag de reactie dat de aanvraag voor fiattering was ingediend. Ik denk dat we door onze snelle reactie ook een snel akkoord hebben gekregen. Dit is ons echt alleen gelukt door een goede samenwerking’, concludeert Leendert.

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan

onafhankelijk inzicht in uw mogelijkheden

altijd persoonlijk advies

Meest gunstigste optie

Voor de Corona-OverbruggingsLening heeft de overheid 100 miljoen beschikbaar. De overheid stelt de lening zelfs achter bij de bestaande en toekomstige bankleningen. Je krijgt een driejarige lening tegen 3% rente. Het eerste jaar is de lening aflossingsvrij. Het tweede en derde jaar wordt de lening lineair per kwartaal afgelost. Boetevrij sneller aflossen mag altijd. ‘Dit is by far de meest gunstigste optie voor mij’, oordeelt Wouter. ‘Als een lening niet zou lukken, moest ik een deel van mijn aandelen verkopen en dat wil ik liever niet. Ik ben hier dus echt superblij mee. Ik kan nu mijn kosten blijven betalen en er is geld beschikbaar om onze producten te blijven ontwikkelen. Vanaf 1 juni kunnen we weer open met een aangepast corona-proof aanbod.’

Wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, wij regelen het voor je.

In slechts een paar weken tijd heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat de wereld er ineens heel anders uitziet. Gelukkig is een bedrijfsfinanciering afsluiten wel goed mogelijk. Het aanvragen is voor veel ondernemers tijdrovend en lastig en daarom nemen onze adviseurs je dit werk graag uit handen.
Wat kunnen we voor je doen:

  • Alle benodigde toelichtingen voor je opstellen
  • De aanvraag bij jouw bank indienen via ons eigen intermediairsportaal
  • Sneller duidelijkheid geven door je aanvraag in 1x volledig aan te leveren
  • Onderhandelen met de geldverstrekker over de beste voorwaarden

We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie. Juist nu.
En met 35 kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij jou in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.