fbpx

Heb je een Rabobank bedrijfsfinanciering?

Lees hier de maatregelen van de Rabobank tijdens de coronacrisis

Laatste update: 31 maart 2020

Binnen 2 minuten weet je hoe we jou als Rabobank klant kunnen helpen tijdens de coronacrisis

Rabobank bedrijfsfinanciering

In slechts een paar weken tijd heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat de wereld er ineens heel anders uitziet. In welke sector je ook actief bent, de coronacrisis raakt ons allemaal. Hoe erg je situatie ook is, raak in ieder geval niet in paniek en neem geen overhaaste beslissingen. Juist nu is inzicht in je financiële situatie en een onafhankelijk en deskundig advies belangrijk om het voortbestaan van je bedrijf en de banen van je medewerkers veilig te stellen.

Niet alleen jouw situatie is veranderd, de financiële wereld wordt gedwongen mee te veranderen. Geldverstrekkers denken na over hun dienstverlening en bieden hulp aan hun klanten met liquiditeitsproblemen. Wij houden je graag op de hoogte van alle maatregelen die worden genomen om ondernemers in het MKB te helpen. Vandaag vertellen we je wat de Rabobank doet voor haar klanten met een Rabobank bedrijfsfinanciering.

Kunnen jullie voor mij nog een nieuwe bedrijfsfinanciering afsluiten bij de Rabobank?

Ja, een nieuwe bedrijfsfinanciering afsluiten bij de Rabobank is zeker mogelijk. De voorwaarden daarvoor zijn wel iets gewijzigd door de coronacrisis:

 • De hoeveelheid aanvragen voor een bedrijfsfinanciering bij de Rabobank is enorm. De doorlooptijd van een aanvraag is daardoor langer dan gebruikelijk.
 • Een goede onderbouwing bij een financieringsaanvraag is altijd belangrijk. Maar in deze crisistijd is een goed onderbouwd verhaal over het hoe en waarom van de financiering onmisbaar. Zoals alle geldverstrekkers kijkt de Rabobank bij elke aanvraag naar de impact van corona op je bedrijf en naar de financiële gezondheid van je onderneming los van de crisis. Zo’n aanvraag vereist in ieder geval een toelichting op de volgende aandachtpunten:
  • Hoe stond je bedrijf ervoor voordat de coronacrisis uitbrak? Was je bedrijf financieel gezond en levensvatbaar?
  • Zijn de liquiditeitsproblemen die je nu ervaart een direct of indirect gevolg van de coronacrisis?
  • Als jouw bedrijf nu wordt geholpen met uitstel van aflossingen is het dan voldoende levensvatbaar?
  • Wat is je actuele liquiditeitsprognose?
  • Wat is je actuele exploitatiebegroting?
 • Als je bestaande klant bent bij de Rabobank en je dient een aanvraag in voor een bedrijfsfinanciering, dan krijg je voorrang op nieuwe klanten. Daarmee houdt de bank de doorlooptijd beheersbaar.
 • De rentetarieven van de Rabobank zijn ten opzichte van begin maart gestegen met c.a. 0,75%.

Hoe gaat de Rabobank om met uitstel van aflossingen?

Vorige week kwamen banken en andere financieringspartijen met een noodmaatregel: voor ondernemingen met een financiering wordt de betaling van aflossing opgeschort. Klanten met een bedrijfsfinanciering bij de Rabobank kunnen om uitstel van aflossing aanvragen voor 3 tot 6 maanden. De einddatum van de lening wijzigt dezelfde periode mee.  Uitstel van rente vindt in principe niet plaats. Bij een aanvraag voor uitstel is een een goede onderbouwing over de situatie van jouw bedrijf noodzakelijk.

Kan ik bij de Rabobank gebruik maken van de Borgstelling MKB?

De Borgstelling MKB is zeker mogelijk bij de Rabobank. Wanneer de Borgstelling MKB past bij jouw situatie, zal de Rabobank hier zelf altijd om vragen.

Zijn er nog andere belangrijke wijzigingen bij de Rabobank?

Sinds medio 2019 kunnen onze adviseurs alle aanvragen voor een bedrijfsfinanciering bij de Rabobank indienen bij een centraal team van de bank. Hierdoor ontvangen wij sneller een indicatief voorstel en weet je sneller waar je aan toe bent.

Regel elke Rabobank bedrijfsfinanciering via Financieringsgilde

Heb je een Rabobank bedrijfsfinanciering? Dan geven wij jou graag een persoonlijk en onafhankelijk advies. Zo krijg je weer inzicht in je financiële situatie, weet je hoe je ervoor staat en wat voor jou de beste keuze is. Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Persoonlijk advies over uw bedrijfsfinanciering?

onafhankelijk inzicht in uw mogelijkheden

altijd persoonlijk advies

Advies over elke geldverstrekker

Rabobank adviseer klanten ook goed te kijken naar wat ze aanvullend ook zelf kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Maak een liquiditeitsplan of pas het huidig plan aan. Zet voor de komende 3 tot 6 maanden de verwachte inkomsten en uitgaven op een rij.
 • Intensiveer het debiteurenbeheer, zodat debiteuren snel betalen.
 • Optimaliseer voorraadbeheer: is alle voorraad werkelijk nodig en/of kan met leveranciers afspraken gemaakt worden over een snelle levering?
 • Zorg voor tijdige facturering van onderhanden zijnde werk en leveringen.
 • Houd een orderportefeuille bij en kijk vooruit naar de planning binnen het bedrijf.
 • Blijf communiceren met crediteuren en de bank. Zoek contact en geef aan als niet aan de verplichtingen voldaan kan worden. Ga in overleg en geef aan hoe wel aan de te verplichtingen te kunnen voldoen.
 • Neem niet alleen financiële maatregelen maar bekijk juist ook of er op commerciële en/of organisatorische vlakken er maatregelen mogelijk zijn.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.