fbpx

De coronacrisis treft ons allemaal

elk dag een tip om liquiditeitsproblemen te voorkomen

Laatste update: 17 maart 2020

Binnen 2 minuten vijf tips om beter door deze corona-crisis te komen

Tip 2: Zorg voor inzicht

Hoewel je op dit moment de impact van de coronacrisis waarschijnlijk nog moeilijk kunt inschatten, is het belangrijk om voor jezelf een realistisch beeld te hebben van de consequenties voor jouw bedrijf. Zet voor de komende twaalf maanden de verwachte inkomsten en uitgaven op een rij. Inzicht in je inkomsten en uitgaven geeft rust en stelt je direct in staat om bij eventuele knelpunten actie te ondernemen.  

Het is heel goed mogelijk dat de inkomsten van jouw bedrijf de komende maanden tegenvallen. Hoe vang je zo’n verlies goed op? We hebben wat tips voor je op een rij gezet: 

  • Heb je je product of dienst geleverd? Stuur dan zo snel mogelijk je factuur naar de klant en vraag om een tijdige betaling. 
  • Is factureren nooit je hobby geweest maar zie je zeker nu wel het belang ervan in? Denk er dan eens over na om het beheer van je factureren uit te besteden aan een ander bedrijf. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering waarbij je als ondernemer het debiteurenrisico overdraagt aan een gespecialiseerd bedrijf. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf ontvang je direct je geld en hoef je dus niet te wachten totdat je facturen zijn betaald. 
  • Kun je al je rekeningen nog betalen? Houd een goed contact met je leveranciers en vertel ze eerlijk hoe je ervoor staat. Als tijdig betalen een probleem is voor jou, is het misschien in overleg mogelijk in termijnen te betalen.
  • Kijk eens goed naar je uitgaven. Kun je misschien nog ergens op bezuinigen wat je geld oplevert zonder dat het invloed heeft op de kwaliteit van je werk?
  • Het vangnet in Nederland is groot. Ook voor ondernemers. Heb jij misschien recht op toeslagen? Het is de moeite waard om dit eens uit te zoeken. 

Heb je behoefte om de inkomsten en uitgaven van jouw bedrijf eens samen met een onafhankelijk adviseur te bekijken? Neem dan contact met ons op. In een gratis en persoonlijk adviesgesprek bespreken we samen jouw situatie en de keuzes die je hebt.

Met ruim 20 vestigingen in Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.