fbpx

Tweederde ondernemers bereid te betalen voor advies financiering

Recent onderzoek van een van de geldverstrekkers in ons assortiment (Caple) en Sherloq onder 372 ondernemers met meer dan tien mensen in dienst, wijst uit dat 2 op de 3 grote waarde hecht aan advies bij hun financiering. En bijna twee derde van de ondervraagden geeft aan extra te willen betalen voor extern advies over financiering.

Andre Hendriksen van Financieringsgilde hierover: “Deze uitkomsten verbazen mij niet, want ondernemers hoeven niet vaak een financiering te regelen, dus het is geen dagelijks werk. Zeker sinds de komst van veel nieuwe aanbieders en het verminderd aantal adviseurs bij banken, zoeken ondernemers naar extern advies”.

Te weinig proactief advies

Hoewel een deel van de ondernemers als eerste op hun accountant en bank vertrouwen als het gaat om financiële advisering, is de informatie die ze dan krijgen vaak niet genoeg. Zo vinden twee op de vijf van ondernemers dat ze op dit moment te weinig proactief advies krijgen.

Gelukkig werken accountants en banken nauw met Financieringsgilde samen. Vraag daarom bij uw accountant om bij uw volgende financieringsaanvraag ook een specialist van Financieringsgilde in te schakelen. Zo kunt u gebruik blijven maken van alle kennis die uw vertrouwde accountant heeft van uw bedrijf, aangevuld met de specialistische kennis van onze onafhankelijke adviseur. En u profiteert gelijk mee van de collectieve inkoopvoordelen die wij bij diverse geldverstrekkers hebben. U bent hierdoor in veel gevallen ook nog eens goedkoper uit.

Meer over financieren via een adviseur leest u in dit eerdere artikel van Bastiaan Breugem. Bastiaan is adviseur mkb-financiering bij Financieringsgilde in de regio Zuid-Holland en geeft u een kijkje in het financieringsproces aan de hand van een recent voorbeeld.

Uw Accountant

Werkt uw accountant nog niet samen met Financieringsgilde? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseur in uw regio, dan regelen wij de verdere afstemming met uw accountant. U vindt uw adviseur op www.financieringsgilde.nl/vestigingen

Betalen voor advies financiering

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.