fbpx

6 weken geleden ben ik als zelfstandig ondernemer in het diepe gesprongen. Tijd voor een eerste evaluatie: wat kan een mens toch veel leren in 6 weken!

Mijn doel is om in de regio Eindhoven ondernemers in het MKB zo veel mogelijk te “ontzorgen” bij het zoeken naar een passende financieringsoplossing voor hun bedrijf of voor hun zakelijk vastgoed. Via mijn bestaande netwerk maar ook via mijn franchiseorganisatie Financieringsgilde heb ik inmiddels enkele mooie leads gekregen, goede ondernemers gesproken en opdrachten opgestart. Spannend, maar ook leerzaam en “kei-leuk”.

Wat mij opvalt, is dat de ondernemers die ik spreek zonder uitzondering gepassioneerde mensen zijn. Tikkeltje eigenwijs ook, maar goed en gedreven in hun vak. Na 2 open vragen moet ik meestal veel moeite doen om er vervolgens nog tussen te komen. Heerlijk!

Qua financiën zie ik wel verschil. Sommige ondernemers varen volledig op hun boekhouder of accountant. Anderen stellen zelf complexe overzichten op en vervolgens moet ik alle zeilen bijzetten om die te doorgronden! Delegeren is natuurlijk ook een kunst maar ik vind toch dat het verstandig is als een ondernemer zijn bedrijf ook financieel goed begrijpt. Mijn tip is dan ook om de boekhouding zeker niet ongezien volledig uit te besteden, maar in ieder geval de basis goed te snappen. Het helpt als je als ondernemer zelf aan het stuur zit van je bedrijf en niet op de achterbank waar je niet bij het gaspedaal noch bij de rem kunt!

Ik vind het persoonlijk geweldig leuk om de klant goed te leren kennen en samen met hem naar zijn plannen voor de toekomst te kijken. Die plannen zijn meestal al vrij compleet en concreet, maar veel zit toch nog in het hoofd van de ondernemer. Wat ik recent bij mijn eigen ondernemingsplan ook merkte: het op papier zetten werkt in veel opzichten confronterend. Je denkt het wel te weten, maar op onderdelen is het allemaal nog niet doordacht genoeg. Daar kom je snel achter als je het probeert op te schrijven. Tip 2: haal je oude ondernemingsplan regelmatig weer eens uit de la en kijk waar je nu staat! Wat is er wel en niet uitgekomen van je vorige plan en hoe komt dat? Vul aan en maak een update, dat helpt bij de realisatie van bestaande en nieuwe ambities!

Verder heb ik ervaren dat de markt voor zakelijke tussenpersonen nu snel volwassen aan het worden is. Acceptatie bij de diverse geldverstrekkers groeit. Het wordt duidelijk dat door de digitalisering en de afname van het aantal accountmanagers bij de bestaande partijen een gat is ontstaan in de markt: de behoefte aan advies over passende financiering groeit fors. Zeker in het MKB-segment tot 10 miljoen omzet en 3 miljoen euro financiering. Mooi om te zien dat inmiddels volop de ruimte gegeven wordt aan intermediairs. Ook omdat de geldverstrekkers zo soms alsnog de kans krijgen om mee te dingen naar deals die ze anders wellicht helemaal niet zouden zien. Omdat er nou eenmaal te weinig eigen mensen in de markt aanwezig zijn om alles nog zelf tegen te komen.

Tenslotte voor nu: heel mooi om te zien dat zakelijk financieren ook in 2019 nog voor een groot deel mensenwerk blijft. Als ik eenzelfde casus voor leg aan drie verschillende geldverstrekkers, krijg ik 3 goede aanbiedingen terug. Zorgvuldig beoordeeld, met een zeer acceptabele doorlooptijd, maar wel behoorlijk verschillend qua uitwerking, voorwaarden en tarieven. Heel mooi eigenlijk, want dan wordt mijn toegevoegde waarde ook meteen helder. En dat is fijn voor een startend ondernemer😌.

Oftewel, wat een enerverende eerste weken en mijn dagen zijn ineens te kort. Volgens mij omdat ik weer doe wat ik het allerleukste vind!

Andreas Neumann

Financieringsgilde Zuidoost-Brabant

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.