fbpx

Kunt u iets vertellen over uw organisatie?

Vatec B.V. zorgt voor onderhoud, ontwikkeling en reparatie van fundatiemachines. Daarnaast leveren wij de diverse gebruikshulpmiddelen bij deze machines. Janno van Valkenburg is als eigenaar werkzaam binnen Vatec.

Waar specialiseren jullie je voornamelijk in?

Schroef injectie palen worden gebruikt in stedelijke gebieden waar het trillen van de normale heimachines niet wenselijk is of verboden. Deze machines kunnen in kleine ruimtes werken. Onze klanten gebruiken deze SIP machines, aggregaten, en andere aanvullende machines die wij onderhouden en zo mogelijk verbeteren.

Wat was voor u de aanleiding voor de recente financieringsaanvraag?

Op zoek naar een stuk bedrijventerrein om op termijn een eigen hal te bouwen, kwamen we onverwacht uit bij een passend pand in de plaats Nagele (Urk).

Wat was voor u de belangrijkste reden uw bedrijfsfinanciering te regelen via uw Financieringsgilde adviseur?

Groei van omzet, personeelsbestand, ontwikkeling van een nieuwe schroef-injectie machine, nieuwe produkten in het assortiment zijn al uitdagend genoeg. Alle reden dus om het regelen van de bedrijfsfinanciering uit te besteden. Samen met de adviseur van Financieringsgilde hebben we het bedrijfsplan ontwikkeld, een passende financiering gezocht en konden we uit de aanbiedingen met scherpe rentetarieven de best passende financier kiezen.

Hoe kijkt Jan Migchels van Financieringsgilde terug op de samenwerking?

Als Janno de ruimte krijgt ontstaan er vanzelf weer nieuwe ontwikkelingen. Ik verwonder me nog over het eenvoudig technisch vernuft waarmee moeilijke problemen worden opgelost. En natuurlijk over het doorzettingsvermogen om het uiteindelijke doel te behalen gecombineerd met voorzichtigheid om eerst te testen en te onderzoeken voordat definitieve stappen worden gezet. Een nieuw pand voor Vatec is dan niet een hal om funderingsmachines in repareren, maar een ruime jas waarin je je thuisvoelt en een broedplaats voor nieuwe technische oplossingen.

Dank voor een inspirerende samenwerking want ook in een financieringsproces is het nodig om taai vast te houden aan uitgangspunten, terug te vallen op de basisprincipes om moeilijke zaken uit de weg te gaan en het doel in het oog te houden. Een financiering is geen doel maar een hulpmiddel om je bedrijf verder te ontwikkelen.

Veel mooie momenten gewenst in Nagele!
Jan Migchels

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.