fbpx

MKB Financiering Event

Woensdag 11 maart 2020
Kanaal30, Utrecht

Afgelopen jaren zijn er enorm veel nieuwe zakelijke financieringsvormen op de markt gekomen. Het is dan ook al lang niet meer vanzelfsprekend dat een bank de juiste oplossing heeft voor uw financieringsvraag. Het aanbod is groot en soms zijn de producten nog zo nieuw dat er weinig reviews over te vinden zijn. Hoe weet u dan welk product het beste aansluit op uw financieringsvraag?

Alle reden voor Financieringsgilde om samen met diverse partijen het MKB Financieren event te organiseren! Tijdens het MKB Financiering Event informeren ONL voor ondernemers, Stichting MKB Financiering, Spotcap, Qredits, Voldaan en Financieringsgilde samen met andere financieringspartijen jou als ondernemer over de mogelijkheden van ‘alternatieve financiering’. Wat past bij jouw bedrijf? En waar moet je op letten zodat je ver weg blijft woekerrentes en kleine lettertjes?

Kanaal30 in Utrecht is op woensdag 11 maart 2020 de creatieve broedplaats waar ondernemers en interessante sprekers elkaar ontmoeten. Naast de infomarkt, kun je terecht voor kennissessies en interactieve workshops over financiering.

Het MKB Financiering Event is er voor ondernemend Nederland. Ben je ondernemer én heb je start-, werk- of groeikapitaal nodig? Meld je dan nu aan!

Praktische informatie

Datum: Woensdag 11 maart 2020
Tijd: 13:00 – 17:15 uur
Locatie: Kanaal30, Kanaalweg 30 te Utrecht. https://kanaal30.com/

OV

Kanaal30 is goed bereikbaar met openbaar vervoer (advies!) en per auto.
Vanaf Utrecht Centraal neem je de OV-fiets of bus 1, 63, 65, 77 of 8. De bushaltes zijn op max 10 minuten loopafstand, bijvoorbeeld halte Balijebrug, Socrateslaan en Europaplein Noord.

Parkeren

Tevens zijn er bij Kanaal30 een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen aanwezig en kun je parkeren in de omliggende woonwijken.

Programma

 • 13:00 uur Ontvangst, infomarkt.
 • 13:30-14:45 uur Plenair:
  Ronald Kleverlaan (Stichting MKB Financiering) over het ‘nieuwe’ financieringslandschap.
  Hans Biesheuvel (ONL) in gesprek met ondernemers.
  Paneldiscussie met alternatieve financiers Spotcap, Voldaan en Qredits.
 • 14:45-15:15 uur Pauze, infomarkt.
 • 15:15-15:40 uur Workshopronde 1, keuze uit 4 workshops.
 • 15:45-16:15 uur Workshopronde 2, keuze uit 4 workshops.
 • 16:15-17:15 uur Netwerkborrel, infomarkt.

Workshops

Na het plenaire gedeelte heb je de keuze om de informatie markt te bezoeken of 1 van de vier workshops te volgen. Er zijn twee rondes, dus in totaal kun je aan 2 workshops deel nemen.

 • Ronde 1. 15:15-15:40 uur
 • Ronde 2. 15:45-16:15 uur

Workshop A: Alles over Groeifinanciering

Jouw bedrijf groeit, maar hoe zorg je voor voldoende financiering om te kunnen investeren en te blijven groeien? Hoe zorg je dat je voldoende liquiditeit houdt om je groei bij te benen? Kunnen bestaande bezittingen jou hierbij helpen of loop je juist vast op je zekerheden?

De onafhankelijke adviseurs van het Financieringsgilde kennen alle vormen en mogelijkheden van financiering en informeren je graag over alle geldverstrekkers voor het MKB anno 2020!

Workshop B: Van Businessplan naar Financieringsplan

Deze workshop is geschikt voor de startende ondernemer

Hoe zit een ondernemingsplan in elkaar en waar let een bedrijfsadviseur op? Als ondernemer doe je er natuurlijk alles aan om je plan te laten slagen. Hoe je dat doet, welke financieringsmogelijkheden bij jouw bedrijf passen én hoe jouw ondernemingsplan je hierbij kan helpen, vertellen Voldaan (factoring) en Qredits (sociale kredietverstrekker) je graag tijdens deze interactieve sessie.

Workshop C: Stapelfinanciering

Alles over het combineren van verschillende aanbieders van financiering

Voor een bedrijfsfinanciering hoef je tegenwoordig niet meer afhankelijk te zijn van een bank. Er zijn vandaag de dag veel meer soorten financiering beschikbaar, zoals direct lending, leasing, factoring, crowdfunding, kredietunies, microfinanciering en nog veel meer.

Het aanbod is ontzettend gevarieerd en aldoor groeiende. Hoe weet je dan welke financier het beste bij jouw situatie en behoefte past? En hoe combineer je verschillende financieringsvormen binnen jouw onderneming? Hoe zorg je ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van één financier? NLInvesteert (regisseur van bedrijfsfinanciering) en Spotcap (online zakelijk kredietverstrekker) informeren je graag.

Workshop D: Financiering nodig? Benoem je eigen risico’s.

Een financiering voor je bedrijf aanvragen is net als daten: je laat jezelf en jouw onderneming, graag van de beste kant zien. Toch? Nee dus. Geen onderneming zonder risico’s, dat weet de ondernemer, dat weet de financier. Een ondernemer ziet kansen, een financier ziet risico’s. Hoe speel je daar slim op in? In welke risico’s is een financier geïnteresseerd en wat vertel je daarover? Als je dat goed aanpakt overtuig je financiers om in jou te investeren dankzij het feit dat je ze zelf over de specifieke risico’s van jouw bedrijf informeert.

Deze workshop wordt verzorgd door Fons Huijgens van Stichting MKB Financiering

 

Contact met uw adviseur

Meer weten over dit event of heeft u andere vragen voor een van onze adviseur? U vindt hier eenvoudig de adviseur in uw regio.

MKB Financiering Event

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.