Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Prognosefinancieren

Financieren mogelijk maken

Sommige ondernemers hebben het enorm zwaar in deze crisis en anderen zien juist kansen. Wat je situatie ook is, bij het aanvragen van een financiering kijken geldverstrekkers vaak vooral naar jouw resultaten in de afgelopen periode. 

Wanneer de afgelopen periode echter door corona afwijkt van je normale resultaten heb je een grotere kans op een afwijzing

Om jouw kansen op een financiering te vergroten leggen Oneplanetcrowd, Geldvoorelkaar en Financieringsgilde liever de nadruk op jouw prognose voor het komend jaar.

Wat vind jij? Bepaalt de invloed van corona in het afgelopen jaar of je kunt financieren? Of kijk je ook liever naar het jaar dat voor je ligt?

Ontdek vrijblijvend jouw mogelijkheden

Zakelijk financieren in 2021

Benut de voordelen van marktleiderschap

Om jouw kansen op financiering te vergroten, zijn we met twee marktleiders in non-bancaire financiering het concept Prognosefinancieren gestart. 

De adviseurs van Financieringsgilde geven hierbij onafhankelijk advies over je mogelijkheden en regelen jouw financieringsaanvraag. We bekijken alle financieringsmogelijkheden waaronder jouw huisbank en natuurlijk non-bancaire financieringen. 

Juist nu is de prognose van het komend jaar van cruciaal belang om geldverstrekkers te overtuigen voor het verstrekken van een reguliere financiering of een financiering met overheidsgaranties. Geldvoorelkaar en Oneplanetcrowd gaan hierin verder en financieren zoveel als mogelijk op basis van jouw kansen en prognose voor het komend jaar.

Hierdoor profiteer jij van de grote mogelijkheden van financieren via crowdfunding en kun je snel beschikken over je financiering met of zonder overheidsgaranties.

One planet crowd

Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland. Het platform brengt innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders samen om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Ondernemers en energieprojecten die een duurzame of maatschappelijk positieve bijdrage leveren, kunnen via het platform financiering ophalen bij de crowd. Toekomstgerichte beleggers kunnen direct investeren in innovatieve bedrijven en projecten.​

Oneplanetcrowd biedt (her)financiering van € 100.000 tot € 10+ miljoen en een betrokkken groep ambassadeurs die zorgen voor publiciteit en marketingwaarde. Sinds 2012 heeft Oneplanetcrowd meer dan 250 ondernemers en energieprojecten gefinancierd voor € 70 miljoen met een community van 30.000 investeerders. ​

De kracht van Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is geïnitieerd door StartGreen Capital. Als een van de grootste impactfondsmanagers van Nederland heeft StartGreen al meer dan 300 duurzame ondernemers en energieprojecten gefinancierd. In 2020 is het StartGreen Fonds Duurzaam MKB opgericht dat overbruggingsleningen biedt, eventueel in combinatie met crowdfunding, om ondernemers door de coronacrisis te helpen.

crowdfunding platforms geldvoorelkaar logo

Geldvoorelkaar.nl is een digitale marktplaats waar vraag en aanbod van geld efficiënt bij elkaar worden gebracht. Op deze manier is een markt ontstaan waar banken niet meer nodig zijn en het rendement toekomt aan investeerders.

Interessante beleggingsmogelijkheden worden beschikbaar gemaakt voor kleinere investeerders en op deze manier kunnen bedrijven hun projecten gefinancierd krijgen. Anders dan bij crowdfunding voor goede doelen, is bij zakelijke crowdfunding het rendement van groot belang.

Geldvoorelkaar.nl is verkozen tot beste crowdfundplatform 2020 en erkend mkb-financier met vergunning en ontheffing van de AFM. Sinds haar oprichting is er door het crowdfundplatform voor bijna 270 miljoen euro aan financiering bijeengebracht voor circa 1.800 bedrijven met ruim 275.000 separate investeringen.

“Geldvoorelkaar.nl is opgericht tijdens de kredietcrisis met als doel om mkb-ondernemingen betere toegang te geven tot financiering. Vanuit Geldvoorelkaar.nl blijven we ons inspannen om de ambities van ondernemers en investeerders te realiseren, juist in deze tijden.’’

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Prognose financieren via crowdfunding

Benut jouw de kracht van je netwerk

Op veel plekken in Nederland zien we de stimulans om lokale ondernemers te helpen in deze bijzondere tijd. Denk aan voorbeelden als ‘koop lokaal’. Juist nu gebruiken veel ondernemers de kracht van hun netwerk en klantenkring ook voor het aantrekken van financiering. 

Prognosefinancieren

Veelgestelde vragen

Bij Prognosefinancieren onderbouwen onze adviseurs jouw aanvraag met een goede prognose. Dit kan natuurlijk in samenwerking met jouw accountant of boekhouder.

In onze toelichting voor geldverstrekkers gaan we in op de impact van Corona op jouw bedrijf en laten we zien waardoor jij de financiering kunt betalen in de periode die voor je ligt.

Crowdfunding is het bij elkaar halen van geld bij over het algemeen voor jou onbekende personen.

Lees hier hoe je jouw crowdfunding regelt in drie stappen.

Over het algemeen kun je zeggen dat crowdfunding wordt bepaald door 4 factoren:

  1. Het bedrag dat je leent
  2. Jouw kredietwaardigheid 
  3. De zekerheden die je verstrekt
  4. Eenmalige afsluitkosten

Alvast een eerste indruk krijgen van jouw kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan van onze adviseur.

In een prognose, ook wel exploitatiebegroting genoemd, gaat het om de winst en het verlies van jouw bedrijf in het komende jaar of de komende jaren. Met andere woorden: wat zijn jouw kosten en welke omzet heb je daar minimaal voor nodig om winst te maken.

Lees hier hoe je een goede prognose maakt

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Zeer goed geholpen

Ben heel goed geholpen door stefan Raad hem zeker bij anderen aan

9

Prima begeleiding, snel geregeld

Snel contact, geen belletje was te veel. Uiteindelijk snel geregeld.

10

Persoonlijke aandacht met kennis van zaken.

Wij zijn door Ralph zeer vakkundig, met oog voor de mens achter de vraag geholpen. Goede adviezen en een keurig passende oplossing, binnen een fijn tijdsbestek!

10

Uitstekend!

Advies en begeleiding zijn uitstekend, Bastiaan reageert snel en accuraat en levert goed werk! Ik kan hem bij iedereen aanraden!

10

Fijne samenwerking

De aanvraag voor een financiering is dankzij Arnaud en Tjalle snel realiseerbaar. Ze zit bovenop de aanvraag en schakelen snel tussen alle partijen. De onderlinge communicatie verloopt erg prettig.

10

Fijne gesprekspartner met veel ervaring

Ik heb Patrick gesproken in een kennismaking over een eventuele aankoop van een pand. Hij heeft mij vanuit al zijn kennis en ervaring op een rustige manier meegenomen wat belangrijk is in dit traject. Ik heb hier veel aan gehad.

6

Ik heb niets aangevraagd

Ik heb net goed aangevinkt,maar iemand heeft mijn gegevens gebruikt om iets aan te vragen. Misschien iets voor te controleren