fbpx

Alternatieve financiers

Wat zijn alternatieve financiers en wat kan ik ermee voor mijn bedrijf?

Laatste update: 11 juni 2020

Binnen 2 minuten  alles over vergelijken van alternatieve financiers

Heb je of verwacht je liquiditeitsproblemen voor jouw bedrijf? Dan klop je misschien in eerste instantie aan bij je bank. Maar er is meer mogelijk. Er zijn alternatieve financiers die jou snel vooruit helpen. In dit blog lees je er meer over en vertellen we je waarom vergelijken loont.

Snelle oplossing

Je bent op zoek naar geld voor je bedrijf. Een alternatieve financiering is dan misschien iets voor jou. Dat is een financiering die niet van een bank komt. Er zijn alternatieve financiers die op basis van omzet over de rekening, pintransacties of het inlezen van de administratie zeer snel kredieten kunnen verstrekken met een beperkte looptijd. Dat wil zeggen van minimaal 6 tot maximaal 24 maanden. Zo’n kortetermijnkrediet kan voor jouw bedrijf de ideale manier zijn om snel liquiditeit beschikbaar te hebben.

Heb je voor langere termijn financiële steun nodig? Dan is structurele werkkapitaalfinanciering een logische bron van financiering. Zowel banken als ook de nieuwe financiers, waaronder ook crowdfundingplatforms, bieden gerichte mogelijkheden om het werkkapitaal ook langdurig te financieren.

Vergelijken loont

Veel van deze alternatieve geldverstrekkers kom je tegen wanneer je je online oriënteert. De meesten presenteren hun oplossing als snel en eenvoudig. Toch loont een goede vergelijking ook hier. In ons advies vergelijken wij de aanbieders voor je op de volgende onderdelen:

  • Het rentepercentage
  • De voorwaarden rondom aflossing tijdens en na de looptijd
  • De mogelijkheden voor extra aflossing
  • De door jou te geven zekerheden
  • De mogelijkheid om je nieuwe financiering te combineren met je bestaande financiering(en).
  • De beste combinatie van financieringen waardoor je nog beter uit bent dan wanneer je voor één oplossing kiest.

Als onafhankelijk adviseur werken wij samen met diverse uiteenlopende alternatieve geldverstrekkers zoals bijvoorbeeld New10, Fundr, Floryn, Spotcap, Collin Crowdfund en October. We vroegen Luuc Mannaerts, CEO October Nederland uit te leggen waarin zij zich onderscheiden van reguliere banken:

“October is het platform voor MKB-financieringen. Dankzij onze technologie en unieke financieringsmodel zorgen we voor snelle en gegarandeerde financiering, zonder zekerheden. De funding komt bij ons zowel van institutionele als particuliere investeerders. Door de sterke samenwerking met onze partners zoals Financieringsgilde is October een belangrijke aanvulling op of alternatief voor traditionele financieringspartijen.” – Luuc Mannaerts, CEO October Nederland

Alternatieve financiers vergelijken op jouw situatie?

Goede onderbouwing

Ook wanneer de gevolgen van de coronacrisis al zichtbaar zijn in je cijfers, zijn er mogelijkheden. Het is dan wel extra belangrijk om een goede onderbouwing te maken van je situatie, plan en levensvatbaarheid van je bedrijf. In alle gevallen en voor alle oplossingen geldt dat het belangrijk is dat de financieringsaanvraag:

  • Adequaat is onderbouwd
  • Tijdig wordt ingediend en
  • Kwalitatief onderscheidend is

De kern van iedere financieringsaanvraag is het vertrouwen in de continuïteit. En daarnaast dat de (toekomstige) cashflow toereikend is om aan je (toekomstige) rente- en aflossingsverplichtingen te voldoen. Daarmee overtuig je de financier.

Vraag een van onze adviseurs zodat je de aanvraag direct goed indient bij een geldverstrekker en niet onnodig lang hoeft te wachten op je financiering.

Regel je financiering via Financieringsgilde

Wil je een bedrijfsfinanciering afsluiten? Dan geven wij jou graag een persoonlijk en onafhankelijk advies. Zo krijg je weer inzicht in je financiële situatie, weet je hoe je ervoor staat en wat voor jou de beste keuze is.

We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie. Juist nu.
En met kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.