Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bedrijfsovername financieren

Wil je een bedrijfsovername financieren? Daar helpen we je graag bij. Een bedrijfsovername is een mooie kans om als ondernemer aan de slag te gaan, groei van je bedrijf te realiseren of je marktpositie te vergroten.
Bedrijfsovername financieren

Quickscan

  • Benodigd

  • Voer een getal groter dan of gelijk aan 0 in.
  • Hidden
   Voer een getal groter dan of gelijk aan 0 in.
  • Eigen inbreng

  • Totale financiering

  • Looptijd

  • Hidden
   • Gewenste aflossing

   • Hidden
   • Hidden
  • Jouw gegevens

  • Hidden
  • Hidden
   Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 100 in.
   De rente verschilt sterk per situatie. Wij hanteren in deze berekening het volgende indicatieve %:
  • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Bedrijfsovername financieren
  Je overweegt een overname van een bedrijf? Bereken vrijblijvend jouw verwachte maandlasten.

  Dit kun je verwachten

  Welke aanbieders zijn er mogelijk
  Wat zijn de maandlasten
  Wat zijn de rente mogelijkheden
  Persoonlijk advies

  De meeste ondernemers willen graag een persoonlijke toelichting. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

  Een bedrijfsovername financieren

  Wat is een bedrijfsovername?

  Bij een bedrijfsovername neem je een bestaand bedrijf over van een andere ondernemer. Een bedrijfsovername geeft je de kans om direct in een gevestigde onderneming te stappen. Zo kun je snel groeien met je bedrijf en je positie in de markt verstevigen. Een bedrijfsovername is een strategische keuze en heeft niet alleen met groei te maken, maar zeker ook met het benutten van bestaande kansen in de markt. Daarmee kan een bedrijfsovername een aantrekkelijk alternatief zijn voor het starten van een geheel nieuw bedrijf.

  Bedrijfsovername financieren

  De voordelen van een bedrijfsovername

  Een bedrijfsovername brengt veel voordelen met zich mee die jou helpen om je doelen sneller en efficiënter te realiseren:

  • Bestaande klantenkring
   Bij een bedrijfsovername heb je direct toegang tot het bestaande klantenbestand wat meteen zorgt voor inkomsten
  • Bewezen marktmodel
   Je neemt een goedlopende onderneming over waarbij je kunt voortbouwen op een bedrijfsmodel dat blijkt te werken in de markt
  • Naamsbekendheid
   Bij een bedrijfsovername maak je dankbaar gebruik van de naamsbekendheid die het bedrijf in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Een gevestigde naam is belangrijk voor de marketing en het klantvertrouwen
  • Minder pionierswerk
   Als startender ondernemer ben je aan het pionieren en sta je voor grote uitdagingen en onzekerheden. Bij de overname van een bedrijf speelt dat veel minder een rol.
  • Bestaande relatie met leveranciers en netwerken
   Wanneer je een bedrijf overneemt, maak je heel handig gebruik van de bestaande relaties met leveranciers en netwerken
  • Directe cashflow

  Als startende ondernemer ben je vaak druk bezig met acquisitie. Wanneer je een bedrijf overneemt, kun je direct aan de slag met verkoop zodat je ook meteen inkomsten genereert

  Bedrijfsovername financieren

  Bedrijfsovername financieren

  Voorbereiding op bedrijfsovername

  Als je een bedrijfsovername overweegt, is het slim om zorgvuldig het juiste bedrijf te selecteren. Een bedrijf dat past binnen de branche waarin jij actief wil zijn en dat past bij jou. Kijk daarbij naar de cultuur binnen het bedrijf, de marktpositie, de financiële gezondheid en de mogelijkheden om het bedrijf onder jouw leiding verder te laten groeien.

  Het is belangrijk om met de directie van het bedrijf duidelijke afspraken te maken over de voorwaarden waaronder jij het bedrijf overneemt en het exacte moment waarop dat gebeurt. Een zorgvuldige voorbereiding en een strategische planning zijn de sleutel tot een succesvolle bedrijfsovername.

  Een bedrijfsovername financieren

  Financieringsopties voor een bedrijfsovername

  Heb je plannen voor een bedrijfsovername? Dan zijn er diverse mogelijkheden om dit te financieren. Denk daarbij aan een banklening, een private investeerder, crowdfunding en soms zelf een financiering via de verkoper. Wij helpen je natuurlijk om de juiste financieringsvorm te kiezen. Een vorm die past bij jouw persoonlijke situatie, bij het bedrijf dat je overneemt en de toekomstplannen die je voor ogen hebt.

  Bedrijfsovername financieren

  De rol van een onafhankelijk adviseur bij een bedrijfsovername

  Bij een overname is het slim om je te laten helpen door een van onze onafhankelijke adviseurs. Met een flinke dosis ervaring en deskundig advies begeleidt een onafhankelijk adviseur je bij elke stap in het proces van bedrijfsovername; vanaf het moment dat je potentiële overnamekandidaten beoordeelt tot aan het kiezen van de beste financiering.

  Zo verhoog jij je kans op een succesvolle bedrijfsovername

  Vier redenen voor onafhankelijk advies

  Beste voorwaarden

  Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

  Grootste slagingskans

  In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

  Voordeel

  Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

  Geen gedoe

  Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

  Bedrijfsovername financieren

  Vergroot je kans op een succesvolle bedrijfsovername

  De kans dat een financier jouw financieringsaanvraag voor een bedrijfsovername accepteert, is groter met een onafhankelijke adviseur. Een goede onderbouwing van je plannen is namelijk cruciaal voor het krijgen van een financiering.  Via onze adviseur krijg je toegang tot alle vormen van financiering. Je kunt eenvoudig verschillende financieringsvormen combineren om meer mogelijk te maken voor lagere kosten.

  Dankzij onze collectieve inkoop krijg je bovendien korting op je aanvraag. We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw specifieke situatie.

  Bedrijfsovername financieren
  Loek van Sluisveld, Vestiging Waalwijk

  Dit zeggen onze klanten

  Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

  10

  Lex doet wat hij beloofd!

  Lex heeft de ondernemingsplan en de kredietmemorandum voor ons gemaakt. Het is geluk mede Lex om ons Gezinshuis pand te kunnen kopen. Super geholpen!

  10

  Uitstekend!

  Door dhr. Bob van Overloop heel goed geholpen. Bob helpt je met alle vragen in elke moment. Zeer betrokken en ondersteunend. Mijn lening was zeer snel gunstig afgehandeld. Ik raad het absoluut aan.

  10

  Goede info vooraf en snelle afwerking! Hulde!

  Vooraf veel vragen in een 1:1 gesprek waarbij alle vragen serieus werden beantwoord. Geen onduidelijkheden vooraf. Snelle afwerking en centjes op de rekening. Vol gas vooruit!

  10

  Niet links om dan rechts om. Heerlijk rock and roll!!!

  Prettig samenwerking, snelle reacties en handelen. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Prettige uitleg! Zeker een aanbeveling vanuit ons. Wij zijn heel kleinschalig, maar het vertrouwen dat het goed komt maakt Arnoud waar. Thnx for all!

  10

  Iemand die service gericht is en vertrouwen geeft

  Ik heb Arjen leren kennen als iemand die geïnteresseerd is, en veel kennis heeft van zijn vak. Dat samen zorgt voor een ideale match

  10

  Zeer tevreden

  Arnaud heeft ons heel erg snel geholpen met een financiering, wij zijn erg tevreden met zijn service en raden hem zeker aan.

  10

  Fijn gevoel bij al naar het eerste gesprek.

  Naar ons eerste gesprek dacht ik al hier zit ik goed. Ralph heeft me goed geholpen en een goed advies gegeven. Uiteindelijk heeft die er voor gezorgd dat ik met mijn wensen het bedrijfspand heb kunnen kopen.