Klachten

Niet tevreden over onze dienstverlening?

Natuurlijk doen we er alles aan om te zorgen dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Heb je desondanks een klacht over onze geleverde diensten, dan horen wij dat graag. In overleg met jou proberen we tot de juiste oplossing te komen.

Stap 1: Klacht indienen bij jouw adviseur

  • Klachtenformulier Financieringsgilde

    Vul het formulier in en beschrijf jouw klacht zo gedetailleerd mogelijk. Zo kunnen onze adviseurs zorgen voor de meest passende oplossing. Stuur jouw klacht binnen 30 dagen na voltooiing van de betreffende werkzaamheden of binnen 30 dagen na verzenddatum van de factuur op.
  • Hidden
  • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Stap 2: Klacht indienen bij KiFiD

Niet tevreden met onze klachtenafhandeling? Meld je klacht via KiFiD wanneer je nog niet tevreden bent met de voorgelegde oplossing van onze adviseurs. 

KiFiD (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) is een onafhankelijke organisatie die klachten behandelt over financiële diensten of producten. Wij als Financieringsgilde zijn hierbij aangesloten met registratienummer 550.000001. Klachten kunnen digitaal via een klachtenformulier worden ingestuurd of kunnen via de post worden gestuurd naar onderstaande adres.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Heel fijn

Goed en passend advies, denk met je mee.

10

Betrouwbaar

Betrouwbare en integere indruk vanaf eerste moment. Doorpakker.

10

Geweldig

Ik heb te maken met iemand nou dat is gewoon de beste. Die heeft alles zo perfect geregeld het kan gewoon niet beter.

10

Persoonlijk, snel en professioneel

Via via terechtgekomen bij het Gilde met Roland als contactpersoon. Bekwaam, duidelijke communicatie en zeer oplossingsgericht. Naast de uitstekende dienstverlening is Roland evengoed bereikbaar voor “nazorg”.

10

prima

Goede en duidelijke hulp met betrekking tot de financiering

8

Goed en duidelijk

Goed en duidelijk

10

Betrokken, communicatief en klantgericht.

Hoewel mijn uitgangspositie voor het verkrijgen van een krediet in eerste instantie niet optimaal was, heb ik ervaren dat Bob er alles aan heeft gedaan om het toch te laten slagen. Bob is snel en duidelijk in de communicatie naar de klant en meedenkend.