Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

2 Opties om in de huidige markt jouw bedrijfspand te kopen

Koop je als ondernemer een bedrijfspand? Dan wil je uiteraard weten wat er financieel mogelijk is. En ga je aan de slag met de financiering, dan is het zaak om slimme keuzes te maken. Dat kan je de komende jaren veel geld besparen. Of het zorgt ervoor dat je nu al meer mogelijkheden hebt.

Waaruit bestaan je maandlasten?

Sluit je als ondernemer een financiering af, dan betaal je daar maandlasten voor. Die maandlasten bestaan voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing van het bedrag dat je leent.

Rente
Sluit je als ondernemer een financiering af, dan betaal je daar maandlasten voor. Die maandlasten bestaan voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing van het bedrag dat je leent.

Aflossing
Dit betekent dat je tijdens de looptijd een gedeelte van de lening terugbetaalt. Voor het belangrijkste deel bepaal je dit zelf. Want bij bijna alle banken heb je namelijk de keuze hoeveel je wenst af te lossen. Dit komt omdat de economische levensduur van jouw pand vaak langer is dan de looptijd van de lening; zolang je maar voldoende aflost en jouw lening lager blijft dan de economische waarde is de geldverstrekker akkoord met het aflossingsbedrag dat jij kiest.

Bepaal zelf je maandlasten

Rente en aflossing betalen is verplicht, maar daarbij heb je wel 2 eenvoudige mogelijkheden om je maandlasten zelf te bepalen.

1. Pas het bedrag van je eigen inbreng aan

Zijn je maandlasten al aardig hoog en wil je graag een financiering waarbij je maandelijks zo min mogelijk betaalt? Kies dan voor een hogere eigen inbreng waardoor het resterende bedrag dat je leent lager wordt en daarmee ook automatisch je maandbedrag.

Wil je juist wat meer liquide middelen overhouden? Of ben je een startende ondernemer met nog weinig kapitaal? Kies dan voor een zo laag mogelijke aanbetaling. Het resterende leenbedrag wordt dan verspreid over een langere periode waardoor je maandlasten hoger worden, maar je wel je liquiditeit behoudt.

2. Speel met de looptijd van je financiering

Om je maandlast te beïnvloeden, kun je ook de looptijd van je financiering aanpassen. Wil je lagere maandlasten? Kies dan voor een langere looptijd. Het bedrag dat je leent, wordt dan verdeeld over een langere periode waardoor de last die je maandelijks moet terugbetalen lager uitvalt.

Wil je juist snel je financiering aflossen? Kies dan voor een korte looptijd. Dan betaal je weliswaar een relatieve hoge maandlast, maar dan heb je je financiering sneller afgelost.

Bereken hier eenvoudig je maandlasten

Bedrijfspand

Natuurlijk is er een verschil tussen het aanbod van banken, dus het vergelijken van offertes loont. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs bij jou in de buurt.