Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Calculator

Zakelijke lening berekenen

Eenvoudig je zakelijke lening berekenen.

Keuzes maken begint bij het kennen van je mogelijkheden. Ontvang direct een indicatie van jouw maandlasten.

  • Gewenste lening

  • Gewenste looptijd

  • Gewenste aflossing

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.
  • Hidden
   De rente is gebaseerd op
   Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 100 in.
  • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zakelijke lening berekenen

Wat valt er onder maandlasten zakelijke lening?

 • Rente is de vergoeding die je aan de geldverstrekker betaalt voor het lenen van de hoofdsom.
 • Aflossing betekent dat je tijdens de looptijd gedeelten van de lening terugbetaalt. Dit is zeer gebruikelijk bij alle banken omdat de economische levensduur van het pand elk jaar korter wordt.
Zakelijke lening berekenen

Maandlasten zakelijke lening berekenen

Wat bepaalt de hoogte van de aflossing?

Voor het belangrijkste deel bepaal je dit zelf. Bij bijna alle banken heb je namelijk keuze in hoeveel je wenst af te lossen. Dit komt doordat de economische levensduur van jouw pand vaak langer is dan de looptijd van de lening. Zolang je maar voldoende aflost en jouw lening lager blijft dan de economische waarde.

Het inbrengen van eigen middelen verkleint ook de noodzaak om af te lossen. Hoe lager bij aanvang de financiering is ten opzichte van het pand, hoe lager de aflossing hoeft te zijn.

Er is echter wel verschil tussen de banken onderling, dus het vergelijken van offertes loont. Onze adviseurs helpen je graag hierbij. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs  bij jou in de buurt.

Maandlasten zakelijke lening berekenen​

Wat bepaalt de hoogte van het rentepercentage?

De rente op een zakelijke lening bestaat uit basisrente en opslagen. De basisrente is gelijk aan de inkoopprijs van de banken. Daarnaast hanteren alle banken opslagen. Deze opslagen worden door hen bepaald op basis van het risico dat men loopt. Dit risico hangt af van de financiële situatie van jouw bedrijf en de waarde van het onderpand.

Dit betekent dus ook dat de kwaliteit van de onderbouwing van je aanvraag, grote invloed heeft op de renteopslagen die geldverstrekkers hanteren. Onze adviseurs schrijven wekelijks financiële onderbouwingen en weten precies waar geldverstrekkers op letten.  

Zakelijke lening

Wat is een zakelijke lening?

Wanneer je een zakelijke lening afsluit, ontvang je het leenbedrag  in een keer op je rekening. Iedere maand betaal je een vooraf afgesproken bedrag terug aan rente en aflossing. Wanneer je geld hebt afgelost, kun je dat niet opnieuw opnemen. In feite doe je eenmalig voor een lange termijn een beroep op deze lening waarna je de financiering in delen weer terugbetaalt.

Een zakelijke lening is geschikt voor grotere uitgaves. Dat is een goede financieringsoplossing voor langlopende investeringen zoals de aanschaf van een nieuwe machine, bedrijfsauto of de verbouwing van jouw bedrijfspand. Een zakelijke lening is altijd gekoppeld aan een specifiek investeringsdoel.

Maandlasten zakelijke lening berekenen​

Wat zijn de kosten van een zakelijke lening?

Voor een zakelijke lening betaal je rente en aflossing. Rente is in feite de vergoeding die je betaalt voor het gebruik van het geld. De hoogte van de rente die je betaalt, is de basisrente met daarbij een eventuele risico-opslag. Jouw geldverstrekker deelt jouw bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld. Bij een zakelijke lening betaal je bij het afsluiten van de lening overigens ook nog afsluitkosten.