Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Werkkapitaalfinanciering

Om als ondernemer aan je dagelijkse financiële verplichtingen te kunnen voldoen, heb je werkkapitaal nodig; geld om salaris uit te keren, leveranciers te betalen, onderhoud uit te voeren, facturen te betalen en je voorraad aan te vullen. 

Wat is werkkapitaal?

Zorg altijd voor voldoende werkkapitaal

Werkkapitaal is het geld dat je direct kunt besteden aan lopende uitgaven. 

Voldoende werkkapitaal hebben, is van groot belang om je bedrijf soepel te laten verlopen. Wanneer je te weinig werkkapitaal hebt, kun je je facturen niet meer betalen of onverwachte tegenslagen tijdig opvangen.

Andersom geldt hetzelfde: als jouw klanten jou laat betalen, moet jij langer op je geld wachten en kun jij dat geld niet gebruiken om bijvoorbeeld openstaande facturen te betalen. En voor voorraden geldt dit precies zo: als je producten lang in voorraad hebt liggen, duurt het ook langer voordat je er geld voor ontvangt.

Om je werkkapitaal te managen, is een goed beheer nodig van

  • debiteuren
  • voorraden
  • crediteuren
  • kredietlimiet

Een werkkapitaalscan geeft inzicht

Om je bedrijf gezond te houden, is het slim inzicht te krijgen in je werkkapitaalsituatie. Dan weet je exact of de betalingsafspraken die jij hanteert met jouw klanten je voldoende financiële ruimte geven of dat een werkkapitaalfinanciering je misschien wat extra lucht geeft. Met onderstaande rekentool weet je binnen 1 minuut hoe jij ervoor staat.

Bereken eenvoudig je werkkapitaal

  • Bereken je werkkapitaal

Kies uit meer dan 50 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

SNS
Voldaan
Rabobank-2
ING
ABN Amro
BeeQuip
ABC Finance
Fundr
Hilterman lease
Qredits
Alfa
Boozt24
Novicap
SVEA
Ebury
Floryn
New10
Briqwise
Collin Crowdfund
Coral Capital
DCMF
Domivest
Finker
GeldVoorElkaar
Mogelijk
NIBC
UnitedGrowth
RNHB
Debitroom
CapitalBox
Casarion
De nederlandse
Factris
SolidBriq
Tryg Garanti
Voordegroei
Youlend
Waardevoorjegeld
smeGo
ABN Amro Lease
Bibby Financial Services
AltFin
Build
DuurzaamInvesteren.nl
Findio
Grenke
Invesdor
Lease.auto
Nestr
Riverbank
TriodosBank
Vitru
Yesqar
ZoofaLease

Werkkapitaal financieren

Verschillende werkkapitaalfinanciering mogelijkheden?

Er zijn diverse vormen van werkkapitaalfinanciering, zoals kredietlijnen, factoring, en korte termijn leningen. Elk heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, afhankelijk van de specifieke behoeften van je bedrijf. Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

wesley buning Zakelijk financieel adviseur Hoogeveen
Wesley Buning, Vestiging Hoogeveen

1. Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is een zakelijke rekening met een vooraf afgesproken krediet. Je kunt tot aan deze limiet geld opnemen van de rekening wanneer je dat nodig hebt. Een zakelijk krediet geeft enorm veel flexibiliteit; je bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt. En niet onbelangrijk: je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af en als je weer geld nodig hebt, neem je dat weer op. Zo groeit een zakelijk krediet mee met jouw bedrijf. Want heb je het krediet niet meer nodig? Dan kun je het op ieder moment opzeggen.

2. Factoring

Bij factoring verkoop je de uitstaande facturen van je bedrijf aan een factoringmaatschappij die de facturen voorschiet. Factoring is dus een vorm van debiteurenfinanciering waarbij je als ondernemer het debiteurenrisico overdraagt aan een gespecialiseerd bedrijf. Je krijgt in ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf direct je geld en hoeft dus niet te wachten totdat je facturen zijn betaald.

3. Crowdfunding

Bij crowdfunding financiert je publiek jouw plannen. Vaak bestaat dit publiek uit meerdere partijen zoals particulieren, sponsors en investeerders, die allemaal een klein bedrag naar eigen keuze investeren totdat jouw investeringsdoel is behaald. De tegenprestatie stem je in onderling overleg af en kan bestaan uit winstdeling, productkorting, aandelen of rente op het geld dat is geïnvesteerd.

Meer weten?

Wil je weten wat jouw financieringsmogelijkheden zijn? We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Lex doet wat hij beloofd!

Lex heeft de ondernemingsplan en de kredietmemorandum voor ons gemaakt. Het is geluk mede Lex om ons Gezinshuis pand te kunnen kopen. Super geholpen!

10

Uitstekend!

Door dhr. Bob van Overloop heel goed geholpen. Bob helpt je met alle vragen in elke moment. Zeer betrokken en ondersteunend. Mijn lening was zeer snel gunstig afgehandeld. Ik raad het absoluut aan.

10

Goede info vooraf en snelle afwerking! Hulde!

Vooraf veel vragen in een 1:1 gesprek waarbij alle vragen serieus werden beantwoord. Geen onduidelijkheden vooraf. Snelle afwerking en centjes op de rekening. Vol gas vooruit!

10

Niet links om dan rechts om. Heerlijk rock and roll!!!

Prettig samenwerking, snelle reacties en handelen. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Prettige uitleg! Zeker een aanbeveling vanuit ons. Wij zijn heel kleinschalig, maar het vertrouwen dat het goed komt maakt Arnoud waar. Thnx for all!

10

Iemand die service gericht is en vertrouwen geeft

Ik heb Arjen leren kennen als iemand die geïnteresseerd is, en veel kennis heeft van zijn vak. Dat samen zorgt voor een ideale match

10

Zeer tevreden

Arnaud heeft ons heel erg snel geholpen met een financiering, wij zijn erg tevreden met zijn service en raden hem zeker aan.

10

Fijn gevoel bij al naar het eerste gesprek.

Naar ons eerste gesprek dacht ik al hier zit ik goed. Ralph heeft me goed geholpen en een goed advies gegeven. Uiteindelijk heeft die er voor gezorgd dat ik met mijn wensen het bedrijfspand heb kunnen kopen.