fbpx

Je wil groeien met jouw bedrijf. Een nieuw product of een nieuwe dienst ontwikkelen zodat je meer klanten kunt helpen en meer omzet kunt realiseren. Daarvoor moet je investeren. Dat kun je natuurlijk doen door bij je bank aan te kloppen. Maar voor veel ondernemers in het mkb is crowdfunding een interessant alternatief.

Hoe werkt crowdfunding?

Financiering én zichtbaarheid met crowdfunding

Crowdfunding wordt in het Nederlands ook wel publieksfinanciering genoemd. De financiering verloopt niet via de bank, maar ‘het publiek’ – bijvoorbeeld mensen met spaargeld, vermogende particulieren of bedrijven met overtollige liquide middelen – investeert in jouw bedrijf.

Via een begeleidende partij leg je jouw aanvraag voor aan meerdere investeerders, die elk voor een klein stukje bijdragen. Om de potentiële investeerders een goede afweging te laten maken, beoordeelt de begeleidende partij vooraf jouw bedrijf. Is je plan haalbaar? Wat zijn de risico’s voor de investeerders? En hoe groot is de kans dat je in staat bent de rente en aflossing te betalen?

Crowdfunding komt meestal online tot stand. En dat is meteen de kracht van deze financieringsvorm. Want online bereik je ook het publiek buiten je eigen netwerk. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook voor de investeerders; zij komen eenvoudig in contact met mooie bedrijven en investeringsmogelijkheden dankzij het internet.

Kies uit meer dan 40 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

sns logo financieringsgilde
voldaan logo financieringsgilde
rabobank logo financieringsgilde
ing logo financieringsgilde
abn amro logo financieringsgilde
beequip_logo financieringsgilde
abc finance logo financieringsgilde
fundr logo financieringsgilde
hiltermann lease logo financieringsgilde
qredits logo financieringsgilde
alfa commercial finance logo financieringsgilde
boozt24 logo financieringsgilde
novicap logo financieringsgilde
svea logo financieringsgilde
ebury logo financieringsgilde
floryn logo financieringsgilde
new10 logo financieringsgilde
all4funding logo financieringsgilde
briqwise logo financieringsgilde
caple logo financieringsgilde
collin crowdfund logo financieringsgilde
coral capital logo financieringsgilde
dcmf logo financieringsgilde
domivest logo financieringsgilde
finker logo financieringsgilde
geldvoorelkaar logo financieringsgilde
mijnfunding logo financieringsgilde
mogelijk logo financieringsgilde
nibc logo financieringsgilde
october logo financieringsgilde
rdnr logo financieringsgilde
rnhb logo financieringsgilde

Stel vrijblijvend je financieringsvraag

Ontvang binnen 1 werkdag advies van een adviseur bij jou in de buurt.

Crowdfunding platformen vergelijken

Vergelijk slim en maak meer mogelijk

Welk crowdfundingsplatform het meest geschikt is voor jou hangt van verschillende factoren af. In welke branche is jouw onderneming actief? Welke tegenprestatie willen jouw investeerders ontvangen voor hun investering? En welk bedrag wil je financieren?

Zelf het platform vinden dat voor jou de meest gunstige voorwaarden heeft kan lastig zijn, omdat er veel aanbieders actief zijn die elke hun eigen voorwaarden hanteren. Financieringsgilde kijkt daarom met je mee naar het bestpassende crowdfundingsplatform. Met onze kennis en ervaring regel je eenvoudig jouw crowdfunding.

Veelgestelde vragen

Crowdfunding is onder het publiek steeds populairder aan het worden. Vanwege de extreem lage marktrente levert crowdfunding voor investeerders veel meer op. Bovendien kunnen zij zelf bepalen in welke onderneming zij investeren.

 

Voor jou als ondernemer heeft crowdfunding echter ook een groot aantal voordelen:

  1. Crowdfunding is makkelijk en snel. Door samen te werken met een ervaren aanbieder van crowdfunding hoef je ‘het wiel’ niet uit te vinden, waardoor de kosten relatief laag zijn én je snel kunt starten. En vaak loopt het storm: het is geen uitzondering dat het gewenste financieringsbedrag binnen een uur is bereikt.
  2. Je kunt jouw netwerk benutten. Als je bij jouw klanten en andere relaties een goed imago hebt, is de kans namelijk groot dat zij in jouw onderneming willen investeren.
  3. Met crowdfunding kun je nieuwe klanten werven. Immers: wie in jouw onderneming investeert, is er zelf bij gebaat dat het goed gaat met jouw bedrijf en zal daarom niet snel voor één van je concurrenten kiezen.
  4. Investeerders worden ambassadeurs. Wie in jouw onderneming heeft geïnvesteerd, zal jou logischerwijs sneller aanbevelen bij zijn/haar relaties.

Zorg dat je goed bent voorbereid op het starten van een MKB crowdfunding campagne. Investeerders hebben voldoende informatie nodig voordat zij zullen investeren in jouw project. Investeerders willen weten waarom zij een bepaalde investering moeten doen en een krachtige pitch moet hen hiervan overtuigen.

 

Wil je weten wat andere aandachtspunten bij crowdfunding zijn? Op het KVK ondernemersplein vind je een stappenplan dat jou helpt bij een goede voorbereiding.

Waarom een onafhankelijk adviseur?

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Dit zeggen onze klanten

76 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

Previous
Next