Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzame goederen financieren

De overheid stimuleert duurzame energie. Veel ondernemers zijn daar actief mee bezig en bouwen of verbouwen hun pand op een zo duurzaam mogelijk manier. Er zijn diverse regelingen om je daarbij te helpen. We zetten ze voor je op een rij.

Duurzame goederen financieren

Wat zijn mijn financieringsmogelijkheden?

Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de mate waarin je energie verbruikt, kun je denken aan een duurzame investering. Een windmolen plaatsen op je eigen terrein om zo bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen in je eigen stroom te voorzien. Een zonneboiler, warmtepomp of een biomassaketel zijn ook voorbeelden om je bedrijf te verduurzamen. Maar hoe financier je dat? We zetten enkele mogelijkheden voor je op een rij:

Eigen vermogen

Het klinkt simpel maar als het investeringsbedrag te overzien is, is een financiering vanuit je eigen vermogen een prima oplossing. Je energielasten worden immers ook lager waardoor je maandelijks minder kosten kwijt bent.

duurzame goederen financieren

Crowdfunding

Als jij particulieren, sponsors en investeerders enthousiast kunt maken over jouw duurzame plannen, is crowdfunding een optie. Zij investeren allemaal een bedrag naar eigen keuze totdat jouw investeringsdoel is behaald.

Financiering via een geldverstrekker

Er zijn tal van geldverstrekkers die jou willen helpen bij je duurzame plannen. Triodos en Rabobank staan bekend als ‘groene financiers’ en zijn daarom vaak geschikt als partner voor een duurzaam project.

Projectfinanciering via een fonds

In heel Nederland zijn regionaal duurzame fondsen actief zoals OostNL, DE-ON of FSFE waar je geld kunt lenen voor jouw duurzaamheidsproject.

Financiering via een ESCo

Heb je voldoende ruimte en wil je wel groene stroom maar heb je geen zin in de organisatie van je duurzame plannen? Dan kun je je dak beschikbaar stellen aan een Energy Service Company (ESCo), een bedrijf dat het energiebeheer voor een langere periode van je overneemt. In ruil voor jouw dak ontvang je een vergoeding en een gegarandeerde opbrengst groene stroom.

Meer weten?

Wil je weten wat jouw financieringsmogelijkheden zijn? We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.

Kies uit meer dan 50 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

SNS
Voldaan
Rabobank-2
ING
ABN Amro
BeeQuip
ABC Finance
Fundr
Hilterman lease
Qredits
Alfa
Boozt24
Novicap
SVEA
Ebury
Floryn
New10
Briqwise
Collin Crowdfund
Coral Capital
DCMF
Domivest
Finker
GeldVoorElkaar
Mogelijk
NIBC
UnitedGrowth
RNHB
Debitroom
CapitalBox
Casarion
De nederlandse
Factris
SolidBriq
Tryg Garanti
Voordegroei
Youlend
Waardevoorjegeld
smeGo
ABN Amro Lease
Bibby Financial Services
AltFin
Build
DuurzaamInvesteren.nl
Findio
Grenke
Invesdor
Lease.auto
Nestr
Riverbank
TriodosBank
Vitru
Yesqar
ZoofaLease

Duurzame goederen financieren

Welke subsidieregelingen zijn er?

Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de mate waarin je energie verbruikt, kun je denken aan een duurzame investering. Een windmolen plaatsen op je eigen terrein om zo bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen in je eigen stroom te voorzien. Een zonneboiler, warmtepomp of een biomassaketel zijn ook voorbeelden om je bedrijf te verduurzamen. Maar hoe financier je dat? We zetten enkele mogelijkheden voor je op een rij:

Logo overheid

EIA en MIA

Door te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kun je met de Energie-investeringsaftrek (EIA) fiscaal voordeel halen met je bedrijf. Ook als je hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die zijn erkend als milieu-investeringen, kom je in aanmerking voor fiscale investeringsaftrek via de MIA-regeling, de milieu-investeringaftrek. Meer info vind je op de website van de overheid.

SDE++

Met de subsidie voor Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert de overheid het zelf produceren van energie. Vanaf dit jaar is deze regeling ingrijpend veranderd en ligt de nadruk niet op het zelf produceren van energie maar op de reductie van CO2. De nieuwe regeling wordt afgekort onder de naam SDE++.

De SDE-regeling richt zich op hernieuwbare energietechnieken en daarnaast komen investeringen in industriële restwarmte  en technieken die de CO2-uitstoot opvangen, opslaan en hergebruiken ook in aanmerking voor subsidie. Meer info vind je op de website van de overheid.

Duurzame goederen financieren

Hoe vergroot ik de kans op een succesvolle aanvraag?

De kans dat de aanvraag van je financiering voor duurzame goederen slaagt, wordt vergroot als je een onafhankelijke adviseur raadpleegt. Wij selecteren voor jou de beste aanbieders voor jouw branche.

Via onze adviseur krijg je toegang tot alle vormen van financiering waarbij je eenvoudig verschillende financieringsvormen kunt combineren. Dankzij onze collectieve inkoop krijg je bovendien korting op je aanvraag. We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.

Duurzame goederen financieren
Leendert Seekles, Vestiging Amersfoort

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

9

Een no nonsense financiering advies

Zowel Tjalle als Arnoud prettige in de communicatie. Korte lijnen en goed bereikbaar. Ze hebben voor mij een passende financiering gevonden. Ik ben ze daar erg dankbaar voor. Ik zou zeker weer terug komen bij het Financieringgilde.

10

Snel en heel goed geregeld

Wat een fijne mannen.Ze reageren gelijk.Niet lang wachten.Denken met je mee. Top bedrijf.

10

Kort maar krachtig

Ik heb een met Roland een prettige samenwerking gehad. Hij is iemand die snel resultaat levert. Binnen 2 weken had ik mijn financiering geregeld. Hij was pro-actief richting mij en de aanbieders waardoor we veel snelheid konden maken in het proces. Bedankt!

10

goed

super voor elkaar alles goed en snel geregeld

10

Onmogelijk is mogelijk geworden!

Tjalle en Arnaud hebben ons geweldig geadviseerd en begeleid bij ons traject. Van A tot z keurig en netjes geregeld. Top . Heel erg bedankt.10steren .

10

zeer goed geregeld

fijn contact met adviseur

10

Perfecte hulp op maat!

Goede service, heldere communicatie en een nette afhandeling!