Duurzame goederen financieren

De overheid stimuleert duurzame energie. Veel ondernemers zijn daar actief mee bezig en bouwen of verbouwen hun pand op een zo duurzaam mogelijk manier. Er zijn diverse regelingen om je daarbij te helpen. We zetten ze voor je op een rij.

Duurzame goederen financieren

Wat zijn mijn financieringsmogelijkheden?

Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de mate waarin je energie verbruikt, kun je denken aan een duurzame investering. Een windmolen plaatsen op je eigen terrein om zo bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen in je eigen stroom te voorzien. Een zonneboiler, warmtepomp of een biomassaketel zijn ook voorbeelden om je bedrijf te verduurzamen. Maar hoe financier je dat? We zetten enkele mogelijkheden voor je op een rij:

Eigen vermogen

Het klinkt simpel maar als het investeringsbedrag te overzien is, is een financiering vanuit je eigen vermogen een prima oplossing. Je energielasten worden immers ook lager waardoor je maandelijks minder kosten kwijt bent.

duurzame goederen financieren

Crowdfunding

Als jij particulieren, sponsors en investeerders enthousiast kunt maken over jouw duurzame plannen, is crowdfunding een optie. Zij investeren allemaal een bedrag naar eigen keuze totdat jouw investeringsdoel is behaald.

Financiering via een geldverstrekker

Er zijn tal van geldverstrekkers die jou willen helpen bij je duurzame plannen. Triodos en Rabobank staan bekend als ‘groene financiers’ en zijn daarom vaak geschikt als partner voor een duurzaam project.

Projectfinanciering via een fonds

In heel Nederland zijn regionaal duurzame fondsen actief zoals OostNL, DE-ON of FSFE waar je geld kunt lenen voor jouw duurzaamheidsproject.

Financiering via een ESCo

Heb je voldoende ruimte en wil je wel groene stroom maar heb je geen zin in de organisatie van je duurzame plannen? Dan kun je je dak beschikbaar stellen aan een Energy Service Company (ESCo), een bedrijf dat het energiebeheer voor een langere periode van je overneemt. In ruil voor jouw dak ontvang je een vergoeding en een gegarandeerde opbrengst groene stroom.

Meer weten?

Wil je weten wat jouw financieringsmogelijkheden zijn? We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.

Kies uit meer dan 40 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

SNS_logo
voldaan logo financieringsgilde
rabobank logo financieringsgilde
ing logo financieringsgilde
abn amro logo financieringsgilde
beequip_logo financieringsgilde
abc finance logo financieringsgilde
fundr logo financieringsgilde
hiltermann lease logo financieringsgilde
qredits logo financieringsgilde
alfa commercial finance logo financieringsgilde
logo Boozt24
novicap logo financieringsgilde
svea logo financieringsgilde
ebury logo financieringsgilde
floryn logo financieringsgilde
new10 logo financieringsgilde
briqwise logo financieringsgilde
caple logo financieringsgilde
crowdfunding platforms collin crowdfund logo
coral capital logo financieringsgilde
dcmf logo financieringsgilde
domivest logo financieringsgilde
finker logo financieringsgilde
crowdfunding platforms geldvoorelkaar logo
crowdfunding platforms mijnfunding logo
mogelijk logo financieringsgilde
nibc logo financieringsgilde
october logo financieringsgilde
United Growth
rnhb logo financieringsgilde
SME_Finance_LOGO

Duurzame goederen financieren

Welke subsidieregelingen zijn er?

Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de mate waarin je energie verbruikt, kun je denken aan een duurzame investering. Een windmolen plaatsen op je eigen terrein om zo bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen in je eigen stroom te voorzien. Een zonneboiler, warmtepomp of een biomassaketel zijn ook voorbeelden om je bedrijf te verduurzamen. Maar hoe financier je dat? We zetten enkele mogelijkheden voor je op een rij:

EIA en MIA

Door te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie kun je met de Energie-investeringsaftrek (EIA) fiscaal voordeel halen met je bedrijf. Ook als je hebt geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsmiddelen die zijn erkend als milieu-investeringen, kom je in aanmerking voor fiscale investeringsaftrek via de MIA-regeling, de milieu-investeringaftrek. Meer info vind je op de website van de overheid.

SDE++

Met de subsidie voor Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) stimuleert de overheid het zelf produceren van energie. Vanaf dit jaar is deze regeling ingrijpend veranderd en ligt de nadruk niet op het zelf produceren van energie maar op de reductie van CO2. De nieuwe regeling wordt afgekort onder de naam SDE++.

De SDE-regeling richt zich op hernieuwbare energietechnieken en daarnaast komen investeringen in industriële restwarmte  en technieken die de CO2-uitstoot opvangen, opslaan en hergebruiken ook in aanmerking voor subsidie. Meer info vind je op de website van de overheid.

Duurzame goederen financieren

Hoe vergroot ik de kans op een succesvolle aanvraag?

De kans dat de aanvraag van je financiering voor duurzame goederen slaagt, wordt vergroot als je een onafhankelijke adviseur raadpleegt. Wij selecteren voor jou de beste aanbieders voor jouw branche.

Via onze adviseur krijg je toegang tot alle vormen van financiering waarbij je eenvoudig verschillende financieringsvormen kunt combineren. Dankzij onze collectieve inkoop krijg je bovendien korting op je aanvraag. We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.

Duurzame goederen financieren
Leendert Seekles, Vestiging Amersfoort

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Heel fijn

Goed en passend advies, denk met je mee.

10

Betrouwbaar

Betrouwbare en integere indruk vanaf eerste moment. Doorpakker.

10

Geweldig

Ik heb te maken met iemand nou dat is gewoon de beste. Die heeft alles zo perfect geregeld het kan gewoon niet beter.

10

Persoonlijk, snel en professioneel

Via via terechtgekomen bij het Gilde met Roland als contactpersoon. Bekwaam, duidelijke communicatie en zeer oplossingsgericht. Naast de uitstekende dienstverlening is Roland evengoed bereikbaar voor “nazorg”.

10

prima

Goede en duidelijke hulp met betrekking tot de financiering

8

Goed en duidelijk

Goed en duidelijk

10

Betrokken, communicatief en klantgericht.

Hoewel mijn uitgangspositie voor het verkrijgen van een krediet in eerste instantie niet optimaal was, heb ik ervaren dat Bob er alles aan heeft gedaan om het toch te laten slagen. Bob is snel en duidelijk in de communicatie naar de klant en meedenkend.