fbpx

Zakelijke krediet

Als je snel geld nodig hebt, is een doorlopend zakelijk krediet een ideale oplossing. Je hebt altijd toegang tot het geld en kunt een bedrag opnemen op het moment dat je het nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt.

Tot een aantal jaren geleden regelde je een zakelijk krediet meestal bij je eigen bank. Maar nu er veel nieuwe financiers zijn is het interessant om verder te kijken. Een onafhankelijke adviseur helpt je om een keuze te maken uit het enorme aanbod. Zo krijg jij het mkb-krediet dat bij jou past.

Zakelijk krediet vergelijken

Vergelijk altijd. Want dat loont.

Het loont om aanbieders van zakelijk krediet te vergelijken. Traditionele geldverstrekkers zijn meestal voorzichtig en verstrekken geen hoge kredieten terwijl jij dat misschien net wel nodig hebt. Ook de flexibiliteit verschilt per aanbieder waardoor het soms niet mogelijk is extra geld op te nemen. Er zijn ook partijen waarbij de kredietruimte meegroeit met jouw bedrijf. Handig, want zo beschik je zonder gedoe altijd over de kredietruimte die aansluit bij jouw bedrijf.

In je vergelijking is het dus belangrijk om verder te kijken dan het standaard rentepercentage. Dit zegt nog niets over jouw uiteindelijke kosten en voordelen die van veel factoren afhangen:
  • Het rentepercentage
  • De voorwaarden rondom aflossing tijdens en na de looptijd
  • De mogelijkheden voor extra aflossing
  • De door jou te geven zekerheden
  • De mogelijkheid om je nieuwe financiering te combineren met je bestaande financiering(en).
  • De beste combinatie van financieringen waardoor je nog beter uit bent dan wanneer je voor één oplossing kiest.

Zelf een keuze maken uit het ruime aanbod van geldverstrekkers kan lastig zijn. Financieringsgilde zoekt daarom samen met jou naar de bestpassende oplossing.
Kies uit meer dan 40 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

sns logo financieringsgilde
voldaan logo financieringsgilde
rabobank logo financieringsgilde
ing logo financieringsgilde
abn amro logo financieringsgilde
beequip_logo financieringsgilde
abc finance logo financieringsgilde
fundr logo financieringsgilde
hiltermann lease logo financieringsgilde
qredits logo financieringsgilde
alfa commercial finance logo financieringsgilde
boozt24 logo financieringsgilde
novicap logo financieringsgilde
svea logo financieringsgilde
ebury logo financieringsgilde
floryn logo financieringsgilde
new10 logo financieringsgilde
briqwise logo financieringsgilde
caple logo financieringsgilde
crowdfunding platforms collin crowdfund logo
coral capital logo financieringsgilde
dcmf logo financieringsgilde
domivest logo financieringsgilde
finker logo financieringsgilde
crowdfunding platforms geldvoorelkaar logo
crowdfunding platforms mijnfunding logo
mogelijk logo financieringsgilde
nibc logo financieringsgilde
october logo financieringsgilde
United Growth
rnhb logo financieringsgilde
Debitroom logo

Rente zakelijk krediet

De rente van zakelijk krediet stijgt

Sinds de coronacrisis stijgen de rentetarieven van zakelijk krediet. Dit komt door de stijging van de rente op de kapitaalmarkt, ofwel een stijging in de inkooptarieven van de banken.

Door deze schommeling is het lastig om je direct een goede indicatie te geven van het tarief voor jouw zakelijk krediet. Daarom geven onze adviseurs altijd eerst een voorstel op maat. Volledig gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen

Jazeker zijn er mogelijkheden. Welke oplossing de beste is hangt van veel factoren af.

Hoe snel wil je over het krediet beschikken? En voor hoelang? Vaak combineren wij korte termijn oplossingen met langlopende kredieten. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van een of meerdere facturen waardoor je dezelfde dag je geld hebt, in combinatie met een langlopend krediet of lease.

Prijs is bij een zakelijk krediet belangrijk in de keuze. Wij werken wij met (bijna) alle aanbieders samen en bieden jou daarbij voordeel dankzij onze collectieve inkoop.

Je kunt zelf alle geldverstrekkers afgaan. Maar dat kost veel tijd en met de juiste kennis kun je kosten besparen. Als je een zakelijk krediet regelt via onze adviseurs heb je keuze uit het volledige assortiment van geldverstrekkers én ontvang je een fikse korting. Die krijgen we van geldverstrekkers  omdat wij jouw aanvraag in één keer goed indienen. Dat scheelt.

De hoogte van een krediet wordt voor een groot deel bepaald op basis van je betaalgegevens. Hierin zitten vaak grote schommelingen en incidentele inkomsten en uitgaven. In een goede onderbouwing leggen we uit waarom het krediet past bij jouw situatie. Door uitleg bij de cijfers vergroten we het vertrouwen van geldverstrekkers in jouw bedrijf. 

 

Zeker sinds corona is deze onderbouwing belangrijk. Omdat de gevolgen van corona sterk verschillen per ondernemer, is het slim de gevolgen voor jou in verhouding met je concurrenten toe te lichten. Zo vergroten we je kans van slagen en verkorten we de doorlooptijd van jouw aanvraag.

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Meer over zakelijke kredieten

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een zakelijke rekening met een vooraf afgesproken krediet. Je kunt tot aan deze limiet geld opnemen van de rekening wanneer je dat nodig hebt. Een zakelijk krediet geeft enorm veel flexibiliteit; je bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt. En niet onbelangrijk: je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af en als je weer geld nodig hebt, neem je dat weer op. Zo groeit een zakelijk krediet mee met jouw bedrijf. Want heb je het krediet niet meer nodig? Dan kun je het op ieder moment opzeggen.

Wat is het bestedingsdoel van een zakelijk krediet?
Een zakelijk krediet is bedoeld om tijdelijk geldtekort op te vangen. Bijvoorbeeld als je rekeningen van leveranciers moet betalen, onderhoud moet uitvoeren aan je machines, als je klanten niet tijdig betalen of als je je voorraad wilt aanvullen. Bij een zakelijk krediet bepaal je dus zelf waarvoor en wanneer je het geld gebruikt.

Wat zijn de kosten van een zakelijk krediet?
Voor een zakelijk krediet betaal je rente en aflossing. Rente is in feite de vergoeding die je betaalt voor het gebruik van het geld. De hoogte van de rente die je betaalt, is de basisrente met daarbij een eventuele risico-opslag. Jouw geldverstrekker deelt jouw bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld. Bij een zakelijk krediet betaal je naast rente en aflossing ook nog servicekosten van de geldlimiet.

Bij een zakelijk krediet beoordeelt de kredietverstrekker jouw krediet ieder jaar opnieuw. Staat je bedrijf er financieel beter bij? Dan betekent vaak dat je minder rente betaalt. Staat je bedrijf er echter minder goed voor? Dan kan het zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor een krediet en het openstaande bedrag moet aflossen.

Dit zeggen onze klanten

325 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

Previous
Next