Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zakelijk krediet

Als je snel geld nodig hebt, is een doorlopend zakelijk krediet een ideale oplossing. Je hebt altijd toegang tot het geld en kunt een bedrag opnemen op het moment dat je het nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je opneemt.

Tot een aantal jaren geleden regelde je een zakelijk krediet meestal bij je eigen bank. Maar nu er veel nieuwe financiers zijn is het interessant om verder te kijken. Een onafhankelijke adviseur helpt je om een keuze te maken uit het enorme aanbod. Zo krijg jij het mkb-krediet dat bij jou past.

Wat is een zakelijk krediet?

Een zakelijk krediet is een vooraf afgesproken krediet op je betaalrekening. Je kunt tot aan deze limiet geld opnemen van de rekening wanneer je dat nodig hebt. Een zakelijk krediet geeft enorm veel flexibiliteit; je bepaalt zelf wanneer en hoeveel geld je opneemt. 

En niet onbelangrijk: je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Iedere maand los je een gedeelte af en als je weer geld nodig hebt, neem je dat weer op. Zo groeit een zakelijk krediet mee met jouw bedrijf. Want heb je het krediet niet meer nodig? Dan kun je het op ieder moment opzeggen.

 

Waarvoor gebruik je een zakelijk krediet?

 • De aanschaf van nieuwe apparatuur voor je bedrijf 
 • De financiering van een investering of om groei mogelijk te maken 
 • Ter overbrugging van een tijdelijk cashflowtekort in je bedrijf 
 • De opvang van schommelingen door de seizoenswisselingen 
 • Ter verbetering van de kredietwaardigheid van je bedrijf  

Vrijblijvend met onze adviseur vergelijken?

Vergelijk altijd. Want dat loont.

  • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Dit kun je verwachten

Welke aanbieders zijn er mogelijk
Wat zijn de maandlasten
Wat zijn de rente mogelijkheden
Persoonlijk advies

De meeste ondernemers willen graag een persoonlijke toelichting. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

9
Een no nonsense financiering advies
10
Snel en heel goed geregeld
10
Kort maar krachtig
10
goed
10
Onmogelijk is mogelijk geworden!
10
zeer goed geregeld
10
Perfecte hulp op maat!

De voordelen van een zakelijk krediet

Geen onderpand vereist 
Bij een traditionele lening heb je vaak een onderpand nodig zoals je bedrijf of je machinepark. Bij een zakelijk krediet hoeft dat niet. Dat maakt een zakelijk krediet extra aantrekkelijk, zeker voor ondernemers die niet beschikken over een eigendom dat ze als onderpand kunnen gebruiken. 

Mogelijkheid tot groei
Met een zakelijk krediet wordt investeren in een nieuw project of product makkelijker. Daarmee stimuleer je de groei van je bedrijf. 

Maximale financiële flexibiliteit. 

Met een zakelijk krediet kun je snel en makkelijk geld lenen op het moment dat jij het nodig hebt. Zo kun je snel reageren op veranderingen in de markt en hoef je kansen niet te laten liggen. 

Voordelen zakelijk krediet

Zakelijk krediet vergelijken

Vergelijk altijd. Want dat loont.

Het loont om aanbieders van zakelijk krediet te vergelijken. Traditionele geldverstrekkers zijn meestal voorzichtig en verstrekken geen hoge kredieten terwijl jij dat misschien net wel nodig hebt. 

Ook de flexibiliteit verschilt per aanbieder waardoor het soms niet mogelijk is extra geld op te nemen. Er zijn ook partijen waarbij de kredietruimte meegroeit met jouw bedrijf. Handig, want zo beschik je zonder gedoe altijd over de kredietruimte die aansluit bij jouw bedrijf. 

In je vergelijking is het dus belangrijk om verder te kijken dan het standaard rentepercentage. 

 

Waarop vergelijk je een zakelijke krediet 

 • Het rentepercentage
 • De voorwaarden rondom aflossing tijdens en na de looptijd
 • De mogelijkheden voor extra aflossing
 • De door jou te geven zekerheden
 • De mogelijkheid om je nieuwe financiering te combineren met je bestaande financiering(en).
 • De beste combinatie van financieringen waardoor je nog beter uit bent dan wanneer je voor één oplossing kiest.

 

Zelf een keuze maken uit het ruime aanbod van geldverstrekkers kan lastig zijn. Financieringsgilde zoekt daarom samen met jou naar de bestpassende oplossing.

Kies uit meer dan 50 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

SNS
Voldaan
Rabobank-2
ING
ABN Amro
BeeQuip
ABC Finance
Fundr
Hilterman lease
Qredits
Alfa
Boozt24
Novicap
SVEA
Ebury
Floryn
New10
Briqwise
Collin Crowdfund
Coral Capital
DCMF
Domivest
Finker
GeldVoorElkaar
Mogelijk
NIBC
UnitedGrowth
RNHB
Debitroom
CapitalBox
Casarion
De nederlandse
Factris
SolidBriq
Tryg Garanti
Voordegroei
Youlend
Waardevoorjegeld
smeGo
ABN Amro Lease
Bibby Financial Services
AltFin
Build
DuurzaamInvesteren.nl
Findio
Grenke
Invesdor
Lease.auto
Nestr
Riverbank
TriodosBank
Vitru
Yesqar
ZoofaLease

Rente zakelijk krediet

Rente van een zakelijk krediet

Sinds de coronacrisis zijn de rentetarieven van zakelijk krediet gestegen. Dit komt door de stijging van de rente op de kapitaalmarkt, ofwel een stijging in de inkooptarieven van de banken.

Door deze schommeling is het lastig om je direct een goede indicatie te geven van het tarief voor jouw zakelijk krediet. Daarom geven onze adviseurs altijd eerst een voorstel op maat. Volledig gratis en vrijblijvend.

Zakelijk krediet

Veelgestelde vragen

Jazeker zijn er mogelijkheden. Welke oplossing de beste is hangt van veel factoren af.

Hoe snel wil je over het krediet beschikken? En voor hoelang? Vaak combineren wij korte termijn oplossingen met langlopende kredieten. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van een of meerdere facturen waardoor je dezelfde dag je geld hebt, in combinatie met een langlopend krediet of lease.

Prijs is bij een zakelijk krediet belangrijk in de keuze. Wij werken wij met (bijna) alle aanbieders samen en bieden jou daarbij voordeel dankzij onze collectieve inkoop.

Je kunt zelf alle geldverstrekkers afgaan. Maar dat kost veel tijd en met de juiste kennis kun je kosten besparen. Als je een zakelijk krediet regelt via onze adviseurs heb je keuze uit het volledige assortiment van geldverstrekkers én ontvang je een fikse korting. Die krijgen we van geldverstrekkers  omdat wij jouw aanvraag in één keer goed indienen. Dat scheelt.

De hoogte van een krediet wordt voor een groot deel bepaald op basis van je betaalgegevens. Hierin zitten vaak grote schommelingen en incidentele inkomsten en uitgaven. In een goede onderbouwing leggen we uit waarom het krediet past bij jouw situatie. Door uitleg bij de cijfers vergroten we het vertrouwen van geldverstrekkers in jouw bedrijf. 

 

Zeker sinds corona is deze onderbouwing belangrijk. Omdat de gevolgen van corona sterk verschillen per ondernemer, is het slim de gevolgen voor jou in verhouding met je concurrenten toe te lichten. Zo vergroten we je kans van slagen en verkorten we de doorlooptijd van jouw aanvraag.

Voor een zakelijk krediet betaal je rente en aflossing. Rente is in feite de vergoeding die je betaalt voor het gebruik van het geld.

De hoogte van de rente die je betaalt, is de basisrente met daarbij een eventuele risico-opslag. Jouw geldverstrekker deelt jouw bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld.

Bij een zakelijk krediet betaal je naast rente en aflossing ook nog servicekosten van de geldlimiet.

 

Bij een zakelijk krediet beoordeelt de kredietverstrekker jouw krediet ieder jaar opnieuw. Staat je bedrijf er financieel beter bij? Dan betekent vaak dat je minder rente betaalt. Staat je bedrijf er echter minder goed voor? Dan kan het zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor een krediet en het openstaande bedrag moet aflossen.

Een zakelijk krediet is bedoeld om tijdelijk geldtekort op te vangen. Bijvoorbeeld als je rekeningen van leveranciers moet betalen, onderhoud moet uitvoeren aan je machines, als je klanten niet tijdig betalen of als je je voorraad wilt aanvullen. Bij een zakelijk krediet bepaal je dus zelf waarvoor en wanneer je het geld gebruikt.

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

9

Een no nonsense financiering advies

Zowel Tjalle als Arnoud prettige in de communicatie. Korte lijnen en goed bereikbaar. Ze hebben voor mij een passende financiering gevonden. Ik ben ze daar erg dankbaar voor. Ik zou zeker weer terug komen bij het Financieringgilde.

10

Snel en heel goed geregeld

Wat een fijne mannen.Ze reageren gelijk.Niet lang wachten.Denken met je mee. Top bedrijf.

10

Kort maar krachtig

Ik heb een met Roland een prettige samenwerking gehad. Hij is iemand die snel resultaat levert. Binnen 2 weken had ik mijn financiering geregeld. Hij was pro-actief richting mij en de aanbieders waardoor we veel snelheid konden maken in het proces. Bedankt!

10

goed

super voor elkaar alles goed en snel geregeld

10

Onmogelijk is mogelijk geworden!

Tjalle en Arnaud hebben ons geweldig geadviseerd en begeleid bij ons traject. Van A tot z keurig en netjes geregeld. Top . Heel erg bedankt.10steren .

10

zeer goed geregeld

fijn contact met adviseur

10

Perfecte hulp op maat!

Goede service, heldere communicatie en een nette afhandeling!

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.