Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

4 Opties om de groei van jouw bedrijf te financieren

Je hebt een eigen onderneming en mooie plannen voor de toekomst. Maar hoe financier je die plannen om jouw bedrijf te laten groeien? Deze vraag houdt veel ondernemers bezig. Gelukkig zijn er verschillende financieringsvormen beschikbaar om die groei mogelijk te maken. In dit artikel bespreken we in het kort de vier meest gebruikte financieringsvormen.

1. Bancaire financiering

Bancaire financiering is een traditionele en veelvoorkomende vorm van financiering. Hierbij leen je geld van een bank om jouw groeiplannen te realiseren. Een bancaire financiering biedt verschillende mogelijkheden, zoals een zakelijke lening, een rekening-courantkrediet of een investeringskrediet.
Een bank verstrekt een lening aan jou op basis van onder andere jouw bedrijfsresultaten, kredietwaardigheid en het doel van de financiering. Een bancaire financiering is populair onder ondernemers, want het is vertrouwd en toegankelijk. Volgens onze gegevens kiest ongeveer 60% van de ondernemers voor een bancaire financiering.

2. Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve financieringsvorm, waarbij je geld ophaalt bij een grote groep mensen, vaak via online platforms. Je presenteert jouw groeiplannen en biedt investeerders de mogelijkheid om een financiële bijdrage te leveren in ruil voor beloningen of rente. Crowdfunding biedt niet alleen kapitaal, maar ook betrokkenheid en marketingkansen. Het kan een effectieve manier zijn om jouw groeiplannen te realiseren en tegelijkertijd de betrokkenheid van jouw klanten en fans te vergroten. Volgens onze gegevens kiest ongeveer 15% van de ondernemers voor crowdfunding.

3. Leasing

Leasing is een financieringsvorm waarbij je bedrijfsmiddelen least in plaats van ze direct aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij auto’s, machines, computers of kantoorapparatuur. Je betaalt periodiek een leasebedrag en hebt daardoor direct toegang tot de benodigde middelen, zonder grote investeringen vooraf. Leasing kan voordelig zijn omdat het jouw liquiditeit en cashflow positief beïnvloedt. Het is een flexibele financieringsvorm die populair is onder veel ondernemers, vooral voor het financieren van bedrijfsmiddelen.
Uiteraard kunnen wij je helpen bij een passende leaseoplossing voor jouw specifieke behoefte.

4. Participatiemaatschappijen en informal investors

Als je op zoek bent naar groeikapitaal en strategische ondersteuning, kan een samenwerking met een participatiemaatschappij of het aantrekken van een informal investor een interessante optie zijn. Participatiemaatschappijen investeren kapitaal in ruil voor een aandeel in jouw bedrijf en brengen vaak waardevolle expertise en netwerken met zich mee. Informal investors zijn particulieren die hun eigen kapitaal investeren in veelbelovende bedrijven. Ze kunnen niet alleen financiële middelen verstrekken, maar ook waardevol advies en begeleiding bieden. Natuurlijk staan wij voor je klaar om je te helpen bij het vinden van een geschikte participatiemaatschappij of informal investor die past bij jouw bedrijf.

De juiste financiering zoeken voor de groei van jouw bedrijf kan een flinke uitdaging zijn,  maar met de juiste financieringsvormen en ondersteuning is het zeker mogelijk. We bieden je een breed scala aan financieringsoplossingen en onze expertise om je te helpen de juiste keuze te maken. Welke financiering je ook zoekt, wij regelen het voor je om jouw bedrijf te laten groeien.

Meer weten over deze financieringsvormen? Kijk dan op www.financieringsgilde.nl of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs.