Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

4 Tips voor het kiezen van de juiste bedrijfshypotheek

Als je als ondernemer je bedrijf wil laten groeien en financieel sterker wil maken, is het kiezen van de juiste bedrijfshypotheek van groot belang. Want de hypotheekvorm die je kiest en de voorwaarden die de geldverstrekker stelt, kunnen grote gevolgen hebben voor de toekomst van je bedrijf.

Jouw keuze heeft bijvoorbeeld invloed op je cashflowmanagement, maar ook op toekomstige investeringsmogelijkheden. In dit artikel delen we tips van een expert die je helpen bij het kiezen van de juiste bedrijfshypotheek.

Tip 1. Maak vooraf een nauwkeurige berekening

Voordat je de bedrijfshypotheek kunt kiezen die past bij jou en je bedrijf is het slim een nauwkeurige berekening te maken. Zo’n hypotheekberekening vormt de basis van elke beslissing die je neemt op het gebied van een zakelijke financiering. Deze berekening geeft je enerzijds inzicht in wat je nodig hebt en anderzijds een goede indicatie van wat je maandlasten worden. Door zo’n berekening begrijp je hoe de keuze voor de looptijd en de mate van aflossen van invloed zijn op je maandlasten en de totale hypotheekkosten. Zo kom je tot een duidelijk budget om je bedrijf verder te laten groeien en financieel stabieler te maken.

Bereken hier direct je zakelijke hypotheek

Dit kun je verwachten

Wat zijn de maandlasten
Wat zijn de rente mogelijkheden
Welke aanbieders zijn er mogelijk
Persoonlijk advies

De meeste mensen willen graag een persoonlijke toelichting. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

10
Zeer goed geholpen
9
Prima begeleiding, snel geregeld
10
Persoonlijke aandacht met kennis van zaken.
10
Uitstekend!
10
Fijne samenwerking
10
Fijne gesprekspartner met veel ervaring
6
Ik heb niets aangevraagd

Tip 2. Vergelijk rentetarieven

De rente op je hypotheek verschilt en is zowel afhankelijk van de economische omstandigheden, jouw financiële cijfers als van de voorwaarden die de geldverstrekker hanteert. Dat kan dus per aanbieder sterk verschillen. Om de juiste bedrijfshypotheek te kiezen is het dus belangrijk dat je de huidige rentetarieven volgt en met elkaar vergelijkt.

Tip 3. Overweeg eigen inbreng

Bij het aanvragen van je bedrijfshypotheek komt tijdens het proces de vraag of je zelf geld wil inbrengen. Hoe meer je zelf inlegt, hoe groter de kans op betere voorwaarden zoals een lagere rente. Eigen inbreng is dus een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste bedrijfshypotheek en daarmee het overwegen zeker waard

Tip 4. Bekijk de mogelijkheden voor het oversluiten van je bedrijfshypotheek

Heb je al een bestaande bedrijfshypotheek? Dan is het bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek slim om te bekijken of het oversluiten van je bestaande financiering loont. Zeker wanneer de rente daalt of jouw situatie wijzigt, kan dit voordeel opleveren in je maandlasten of in betere voorwaarden.

Bedrijfshypotheek

Tot slot

De juiste bedrijfshypotheek kiezen, vraagt tijd en een zorgvuldige afweging van veel factoren. Hoeveel kan ik lenen en wat zijn mijn maandlasten op basis van een hypotheekberekening? Wat zijn de actuele rentetarieven? Waar kan ik als startende ondernemer het beste terecht voor een bedrijfshypotheek? Eigen inbreng, wel of niet doen? En is het slim om mijn bestaande financiering over te sluiten?

Met de juiste berekening, kennis van de actuele rentetarieven en inzicht in het belang van eigen inbreng, kom je een heel eind en kun je een weloverwogen beslissing nemen om de juiste bedrijfshypotheek te kiezen.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs bij jou in de buurt.