Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beleggen in vastgoed? Met deze 5 stappen ga je goed voorbereid aan de slag

Beleggen in vastgoed kan een interessante investering zijn. Wil jij een pand aankopen als belegging? Wij helpen je graag op weg.

1. Bepaal je beleggingsdoel

Denk voordat je start met beleggen in vastgoed goed na over wat je precies wil:

  • Wat is je risicoprofiel?
  • Wil je over een langere periode rendement behalen of wil je snel resultaat zien?
  • Hoeveel kapitaal heb je beschikbaar voor je belegging?
  • Ga je alles uit eigen middelen financieren of financier je een deel extern?
  • Wil je je risico spreiden in meerdere kleine panden of concentreer je je op één grote belegging?
  • Kies je voor direct of indirect beleggen?

Het antwoord op deze vragen vormt de basis voor je belegging. Liever sparren met een onafhankelijk adviseur? Wij staan voor je klaar.

2. Kies een geschikte locatie

Als je voor jezelf duidelijk voor ogen hebt wat je beleggingsdoel is, kun je op zoek naar een geschikte locatie. Kies je voor een grote stad of juist voor een kleinere gemeente? Die keuze maak je zelf aan de hand van je beschikbare budget en je specifieke wensen.

3. Vraag om deskundig advies

Er zijn een aantal financiers die een financiering verstrekken aan particuliere beleggers. Ieder aanbieder hanteert daarbij zijn eigen voorwaarden. Als je een deel van je aankoop wilt financieren, is het daarom slim daarbij deskundig advies te vragen. Zo vind je samen de financier die bij jou past.

4. Controleer vergunningen en zakelijke rechten

Als je als particulier belegger een pand aankoopt, heb je bepaalde vergunningen nodig en is zakelijk recht van toepassing. Mag je het pand dat jij wil aankopen bijvoorbeeld splitsen in meerdere woningdelen? En zijn er bouwkundige gebreken of is er sprake van erfpacht? Laat je adviseren door een aankoopmakelaar die gespecialiseerd is in vastgoedbeleggen.

5. Bereken je financiële lasten

Voordat je daadwerkelijk een beleggingspand aankoopt, is het slim voor jezelf de balans op te maken. Je betaalt straks rente en aflossing. Kun je die kosten betalen uit de huurinkomsten? Maak voor jezelf een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Onze adviseurs helpen je hier vrijblijvend bij.