Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zakelijk geraakt door de Brexit? Het EU-Handelsprogramma helpt je verder

Ben je zakelijk actief in het Verenigd Koninkrijk en ben je nu getroffen door de Brexit? Dan helpt de regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland je verder om je internationale netwerk uit te breiden. In dit artikel lees je meer over het EU-Handelsprogramma Brexit Adjustment Reserve (BAR) en hoe je jouw bedrijf kunt aanmelden.

Een nieuwe afzetmarkt in het buitenland vinden voor ondernemers die getroffen zijn door de Brexit. Dat is het concrete doel van het EU-Handelsprogramma Brexit Adjustment Reserve, afgekort BAR, waarvoor 32 miljoen euro beschikbaar is. De BAR is een Europese steunregeling die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Brexit

Voordelen EU-Handelsprogramma

Het EU-Handelsprogramma is slechts één van de onderdelen van de BAR om steun te bieden aan Nederlandse bedrijven die zijn geraakt door de Brexit. Op een later moment volgen nog twee regelingen. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Dan raadt de RVO je aan om je in te schrijven voor het EU-Handelsprogramma.

Nog meer redenen om je daarvoor aan te melden:

  • Deelname aan het programma is geheel kosteloos
  • Als je deelneemt, zijn er geen verplichte onderdelen; je bepaalt dus zelf wat je wel en niet doet
  • Het programma geeft toegang tot de middelen en de mogelijkheid om je export uit te breiden en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen
  • Met het programma kun je je netwerk in binnen- en buitenland uitbreiden
  • Met je aanmelding ben je in beeld bij de RVO en blijf je automatisch op de hoogte van de compensatieregelingen die later volgen

Aanmelden

Interesse om deel te nemen? Meld je dan aan op www.rvo.nl/eu-handelsprogramma. Houd er rekening mee dat je aan moet kunnen tonen dat je voor de Brexit, dus voor 31 januari 2021, al zaken deed met het Verenigd Koninkrijk. De RVO vraagt je dit te onderbouwen met een aantal documenten. Daarnaast worden er nog recente aanslagen van je omzetbelasting en van je intracommunautaire prestaties gevraagd en eventueel douaneaanslagen.

Meer weten?

Vraag een van onze adviseurs wat het EU-Handelsprogramma voor jou kan betekenen.