Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duurzaam ondernemen helpt je bedrijf vooruit

Tegenwoordig is maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) gelukkig voor steeds meer ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een belangrijke kernwaarde. Wat wordt er eigenlijk bedoeld met mvo of duurzaam ondernemen zoals het ook wel wordt genoemd? Je voegt waarde toe aan je bedrijf, niet alleen op economisch, maar juist ook op sociaal en ecologisch gebied, luidt de uitleg van MKB-Nederland.

In welke mate jouw bedrijf zich bezighoudt met duurzaam ondernemen hangt natuurlijk af van de branche waarin je werkt en de grootte van je bedrijf. Maar daarnaast zijn er nog meer redenen om aan je klanten en leveranciers te laten zien dat je met respect omgaat met de natuur en het milieu. Iets kunnen betekenen voor de maatschappij geeft je als ondernemer namelijk een goed gevoel. Verder blijkt uit onderzoek dat een bedrijf met een goed mvo-beleid betrokken medewerkers creëert, aantrekkelijker is voor nieuw personeel én meer klanten aantrekt.

Hoog tijd dus om daar iets mee te doen of je mvo-beleid aan te scherpen. Duurzaam omgaan met energie is een logische stap. Met een warmtepomp, ledverlichting of zonnepanelen verlaag je je energieverbruik aanzienlijk. Een duurzame renovatie van je bedrijfspand leidt tot een verbetering van je energielabel en hiervoor zijn subsidiemogelijkheden beschikbaar. Werk je in de transportsector of zijn je medewerkers veel onderweg? Denk dan aan elektrisch rijden. Daarmee bespaar je kosten en help je mee aan een schoner milieu.

De overheid stimuleert duurzame investeringen waardoor je in aanmerking kunt komen voor subsidies en er zijn mogelijkheden voor het afsluiten van aantrekkelijke financieringen, bijvoorbeeld voor een project met een Groenverklaring. Banken en andere geldverstrekkers bieden daarnaast verschillende mogelijkheden om je bedrijf te financieren bij verduurzaming. Leasing is daarbij een voorbeeld, want met lease kun je direct profiteren van je energievoordeel en heb je geen bijkomende onderhoudskosten.

Overweeg je jouw bedrijf te verduurzamen? Ik help je graag een keuze te maken voor de financiering die het meest aansluit bij jouw situatie.

Financieringsgilde Nederveluwe

Tom Baerends
Bergweg 88
3904 HR Veenendaal
T: (06) 30 26 21 26
E: tbaerends@financieringsgilde.nl
I: www.financieringsgilde.nl