Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Slim financieren met een financieringsmix

Er zijn veel nieuwe financieringsvormen beschikbaar voor ondernemers. En deze zijn goed met elkaar te combineren. Met zo’n financieringsmix kun je groeien met je bedrijf en maak je je dromen waar.

Vroeger ging je voor een financiering vaak naar je huisbank. Tegenwoordig is het aanbod van zakelijke geldverstrekkers enorm uitgebreid. Daarnaast zijn er veel nieuwe financieringsvormen op de markt gekomen die jou als ondernemer verder helpen. Denk bijvoorbeeld aan crowdfunding, private investeerders, leasing, factoring en overheidssubsidies. En al die verschillende financieringsvormen kun je ook nog eens combineren tot de ideale financieringsmix. Dat is dus slim financieren!

Wat is een financieringsmix?

Wanneer je verschillende financieringsvormen met elkaar combineert om jouw financieringsbehoefte in te vullen, spreken we over een financieringsmix. Daarbij kun je eindeloos combineren en de juiste financieringsvorm en het gewenste financieringsbedrag kiezen die passen bij jouw situatie.

Wil je bijvoorbeeld de productie van je bedrijf opschalen met een financiering van € 300.000? Maar wil je huisbank je slechts € 100.000 financieren voor een extra investering omdat ze het risico te groot vindt? Dan kun je dat aanbod aannemen en financier je de rest door bijvoorbeeld een extra machine van € 100.000 te leasen in combinatie met een debiteurenfinanciering, ook wel factoring genoemd. Dat betekent dat je je facturen verkoopt aan een bedrijf en vervolgens de waarde van die facturen direct aan jou wordt uitbetaald. Zo financier je via verschillende geldverstrekkers alsnog het gewenste bedrag bij elkaar.

Wat zijn de voor- en nadelen van een financieringsmix?

Een financieringsmix biedt je veel voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Je bent niet afhankelijk van één partij
  • Je kunt een hoger financieringsbedrag ophalen
  • Omdat je het risico voor de geldverstrekker spreidt, zijn financiers eerder bereid jou een financiering te verstrekken


Kleven er ook nadelen aan een financieringsmix? Ja, daar zijn we eerlijk in:

  • Iedere geldverstrekker gaat er vanuit dat jij weet wat de financieringsvorm inhoudt die jij afneemt en daarbij rekening houdt met de doorlooptijd en aflossingstermijn
  • Elke geldverstrekker hanteert andere voorwaarden waardoor je het overzicht kunt kwijtraken
  • Voor jouw financieringsdoel wil je graag op een bepaald moment over het geld kunnen beschikken. Met meerdere financiers is het lastig om dat op elkaar af te stemmen


Geen reden voor paniek toch? Want een onafhankelijk adviseur kan je hierbij helpen en zorgen dat jij op het gewenste moment het financieringsbedrag bij elkaar hebt.

Welke financieringsmix past bij mijn situatie?

Wat voor jou de ideale financieringsmix is, hangt af van de fase waarin jouw bedrijf zich bevindt, de hoogte van het gewenste bedrag en de voorwaarden van de verschillende kredietverstrekkers.
Bij iedere financieringsaanvraag geldt dat je meer succes hebt met een goed onderbouwd verhaal. Dat is zeker het geval bij een financieringsmix. Ga daarom in gesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs die voor jou op zoek gaan naar de best passende financiering.

Wil je vandaag nog weten waar je aan toe bent?
Vraag vrijblijvend een telefonische
afspraak aan voor een persoonlijk advies.