Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Hoe investeer ik mijn bedrijf uit de crisis? 3 tips!

Prijsstijgingen voor grondstoffen gecombineerd met de effecten van de coronacrisis leiden tot een uitdagende situatie waar de industrie nu hard mee in aanraking komt. De huidige prijsexplosie van de grondstoffen is naar verwachting een tijdelijk verschijnsel. Ik hoop dat dit klopt, want deze prijsstijgingen kunnen op dit moment beperkt worden doorgerekend. Dat is precies wat je als ondernemer nu niet kunt gebruiken.

De toekomst is altijd onzeker en daarom is het goed om op alles voorbereid te zijn. Ik geef je 3 tips.

1. Kijk naar je (eind)klant

Als ondernemer speel je in op de behoefte van je klant; hoe reageert jouw (eind)klant en op welke manier wil hij zijn product of dienst bij jou afnemen? Praat met mensen in je omgeving, laat je inspireren en pas je werkwijze en product aan op de wensen van je (eind)klant zodat ze bij je blijven kopen.

2. Durf lef te tonen

Dit is de tijd en de kans om je ondernemersgeest te laten zien. Wacht niet af wat er gebeurt, maar denk altijd een stap vooruit. Ga in overleg met je team en toets je plannen met je medewerkers. Samen kom je vaak tot hele mooie en mogelijk verrassende ideeën.

3. Blijf investeren

In tijden van crisis let je uiteraard op je uitgaven, maar je bedrijf gaat verder. Stop dus niet met investeren maar blijf doorgaan met de ontwikkeling van projecten die van belang zijn op de lange termijn. Dat is cruciaal om je bedrijf gezond en toekomstbestendig te houden.

Wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, ik regel het voor je.

Het aanvragen van een financiering is tijdrovend en lastig. De slagingskans neemt zienderogen toe als je goed voorbereid en met een financiële onderbouwing de financieringsaanvraag bij de juiste partijen voorlegt. Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk. Ik help je er graag bij.

Financieringsgilde Nederveluwe
Tom Baerends
Bergweg 88
3904 HR Veenendaal
T: 06 30 26 21 26
E: tbaerends@financieringsgilde.nl
I: www.financieringsgilde.nl