Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ondernemen blijft leuk met een objectfinanciering

Wil je investeren in je bedrijf maar zie je er tegenop je cijfers te laten zien aan een potentiële geldverstrekker? Geen nood, zelfs als het even wat minder met je bedrijf gaat, kun je een financiering regelen. Een objectfinancier is dan vaak een goede oplossing.

Nog niet zo lang geleden ging je als ondernemer voor een financiering automatisch naar je huisbank en liet je je cijfers zien. Maar nu is het aanbod van geldverstrekkers flink uitgebreid en zijn je resultaten niet altijd het uitgangspunt om een financiering aan te vragen. Steeds meer nieuwe geldverstrekkers kijken niet alleen naar je cijfers maar naar de branche waarin je actief bent. Daarnaast bieden traditionele geldverstrekkers ook steeds vaker andere leningsvormen aan. Waar bij de financiering van je totale bedrijf of een verbouwing van je bedrijfspand vaak nog je cijfers het uitgangspunt vormen, komt voor de aanvraag van een lening voor bijvoorbeeld een machine steeds vaker een objectfinancier in beeld.

Doel van financieren

Een objectfinancier is een geldverstrekker die een bepaald object voor jou financiert op basis van de waarde van het object. Denk bijvoorbeeld aan het zakelijk leasen van een elektrische auto of de investering van een warmtepomp bij een aanbieder die uitsluitend duurzame producten financiert. Als je producten in een bepaald – vaak onbekend – land inkoopt, geeft dat soms problemen bij een reguliere geldverstrekker. Een objectfinancier die de kennis heeft van dat land biedt dan vaak uitkomst. Maar ook een aanbieder van een debiteurenfinanciering – waarbij jij je debiteuren verpandt aan een financier in ruil voor een vergoeding zodat je niet hoeft te wachten totdat jouw facturen zijn betaald – is een objectfinancier. Deze geldverstrekkers kijken puur naar het doel van je financiering en niet naar je totale bedrijfsresultaten. Wel zo prettig als je bedrijf even wat minder draait en je wel graag net die ene investering wil doen.

Combinatie van financieringen

Eerlijk is eerlijk, bij een traditionele lening ontvang je vaak een laag rentetarief. Maar lukt dat niet, dan is de combinatie met een objectfinancier de perfecte oplossing. Zo werden we laatst benaderd door een adviseur van een grootbank. Een klant van hem wilde graag investeren in zonnepanelen op zijn bedrijfspand maar de bank kreeg om beleidsredenen de financiering niet rond en verwees hem daarom door naar ons. We regelden een duurzaamheidslening voor deze ondernemer bij een externe partij en al zijn bankzaken bleven bij de grootbank in stand. Op deze manier kon hij zijn zonnepanelen realiseren én ging zijn maandlast direct omlaag.

Meer weten over objectfinancieringen? Bel of mail ons voor een afspraak.