Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zakelijke dienstverlening laat flinke omzetstijging zien in derde kwartaal

Goed nieuws voor zakelijke ondernemers. Want het CBS komt met positieve cijfers over de omzet in de zakelijke dienstverlening in het derde kwartaal. In verschillende sectoren is sprake van een hogere omzet. In dit blog brengen we je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.
Omzetstijging

Met nog enkele weken voor de boeg in 2022 kan de zakelijke dienstverlening in ieder geval terugkijken op een succesvol derde kwartaal volgens de cijfers die het CBS onlangs publiceerde. In de maanden juli, augustus en september lag de omzet van de zakelijke dienstverlening namelijk 19% hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze branche laat na dalingen in 2020 en 2021 nu al zes kwartalen op rij een stijging van de omzet zien van gemiddeld 19%.

En die omzetstijging is over diverse sectoren zichtbaar. Zo lag de omzet in de uitzendbranche 13,5% hoger dan in het derde kwartaal vorig jaar. Vooral bij kleinere uitzendbureaus was een duidelijke omzetstijging waarneembaar. De IT noteerde in de eerste helft van dit jaar al een 8,3% hogere omzet dan vorig jaar. In het derde kwartaal van dit jaar was dat zelfs 11,7% hoger dan het jaar ervoor.

In de beveiligingsbranche is de stijgende omzet het gevolg van een groeiende vraag en hogere tarieven. Die branche zag in het derde kwartaal de omzet stijgen naar een record van 24,2%. De prijzen in de beveiligingsbranche stegen met 3,2% in verhouding tot dezelfde periode een jaar eerder. Nog hoger was de stijging in de reisbranche. Daar steeg de omzet met maar liefst 50%. De belangrijkste reden daarvoor zijn de geldende coronamaatregelen voor deze branche in dezelfde periode vorig jaar.

Ook de rechtskundige dienstverlening kan positief terugkijken op het afgelopen kwartaal. Al een jaar is de omzet in deze branche op hetzelfde niveau met een stijging van rond de 3%. In het derde kwartaal van dit jaar was dat niet anders, namelijk 3,5%. Tenslotte is de omzetstijging in de accountancy, belastingadvisering en administratie – samen ook wel de administratieve dienstverlening genoemd – het vermelden meer dan waard. Met 11,4% meer omzet in het derde kwartaal is dit de hoogste omzetgroei ooit gemeten in deze branche.

Financiering nodig omdat je omzet stijgt? Vergelijk vrijblijvend je mogelijkheden. Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs bij jou in de buurt.