Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Investeren in 2021, juist nu.

Uit onderzoek blijkt dat 45% van de mkb ondernemers ondanks tweede corona golf wil gaan investeren Lees in dit blog alles over de uitkomsten van een recent onderzoek.

Verschil tussen ondernemers

Voor veel ondernemers was 2020 een roerig jaar. Gelukkig zien veel mkb’ers het nieuwe jaar positief tegemoet, blijkt uit onderzoek. Met nieuwe kansen in het verschiet, kondigt bijna de helft van de ondernemers op korte termijn een investering aan en begint het optimisme in het midden- en klein bedrijf langzaam te stijgen. In dit artikel praten we je bij over de uitkomsten van dat onderzoek.

Sinds maart vorig jaar, de start van de coronacrisis, hebben ondernemersorganisatie ONL en Stichting MKB Financiering ruim honderd ondernemers elke twee maanden gevraagd hoe ze er financieel voor staan. Uit de laatste peiling die tijdens de tweede lockdown is uitgevoerd, blijkt dat ondernemers grofweg te verdelen zijn in twee groepen: 27% van de ondernemers verwacht de komende twee maanden acute betalingsproblemen terwijl 45% nadenkt over investeringen op korte termijn. 

Ondernemers overwegen te investeren op korte termijn

Het aantal ondernemers dat binnen drie maanden verwacht te investeren is gestegen van 15% in mei naar 24% nu. Daaruit spreekt een groeiend optimisme onder mkb’ers. Vooral zakelijke dienstverleners, zorgaanbieders en bezorgdiensten zien kansen en kondigen nieuwe investeringen aan voor scholing van medewerkers en het optimaliseren van hun digitale bereikbaarheid.

Blijf investeren

In tijden van crisis let je goed op je uitgaven. Begrijpelijk; als er minder geld binnenkomt, kun je ook minder uitgeven. Maar je bedrijf gaat verder. Stop dus niet halsoverkop met investeren maar blijf doorgaan met de ontwikkeling van projecten die van belang zijn op de lange termijn. Dat is cruciaal om je bedrijf gezond te houden en deze crisis goed door te komen.

Wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, wij regelen het voor je.

Het aanvragen van een bedrijfsfinanciering is voor veel ondernemers tijdrovend en lastig en daarom nemen onze adviseurs je dit werk graag uit handen. Wat kunnen we voor je doen:

  • Alle benodigde toelichtingen voor je opstellen
  • De aanvraag bij jouw bank indienen via ons eigen intermediairsportaal
  • Sneller duidelijkheid geven over de haalbaarheid van je aanvraag
  • Onderhandelen met de geldverstrekker over de beste voorwaarden

We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw plannen. En met bijna 30 kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Wil je vandaag nog weten waar je aan toe bent?
Vraag vrijblijvend een telefonische afspraak aan voor een persoonlijk advies.