Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

3 Tips voor oversluiten zakelijke lening

Het oversluiten van een zakelijke lening kan een goede optie zijn voor jou als ondernemer wanneer je op zoek bent naar een manier om de maandlasten van jouw lening te verlagen. In dit blog leggen we je uit hoe het zit en zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

Wat is oversluiten van een zakelijke lening precies?

Het oversluiten van je zakelijke lening betekent dat je de lening die je nu voor je bedrijf hebt afgesloten bij een geldverstrekker beëindigt. Vervolgens sluit je bij een andere geldverstrekker een nieuwe zakelijke lening af. Zo’n oversluiting kan ervoor zorgen dat je maandelijks minder rente of minder aflossing betaalt. Zo verlaag je eenvoudig jouw maandlasten.

Waar moet jij op letten bij het oversluiten van jouw zakelijke lening?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het oversluiten van je zakelijke lening.

  1. Iedere geldverstrekker stelt bepaalde voorwaarden aan het verstrekken van een financiering. Zoek daarom goed uit welke voorwaarden gelden als jij besluit je zakelijke lening bij een bepaalde geldverstrekker onder te brengen. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat een geldverstrekker als voorwaarde stelt dat jouw bedrijf financieel gezond is en dat je aan bepaalde kredietvereisten voldoet.
  2. Het is goed om de tijd te nemen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je besluit tot het oversluiten van je zakelijke lening. Welk rentetarief heb je bij je huidige aanbieder en wat wordt het rentetarief bij een andere partij? Wat is de huidige looptijd van je lening en welke looptijden zijn mogelijk bij andere geldverstrekkers? Welke voorwaarden gelden bij je huidige aanbieder en onder welke condities kun je een zakelijke lening afsluiten bij een nieuwe partij? Al deze vragen uitzoeken, kost wat tijd maar de ervaring leert dat vergelijken echt loont. Daarmee ontvang je uiteindelijk de financiering die het beste past bij jouw situatie.
  3. Bij het oversluiten van een zakelijke lening kan het zijn dat je een boeterente moet betalen of bijkomende kosten maakt. Een boeterente is de vergoeding aan je huidige geldverstrekker omdat je het bestaande rentecontract openbreekt. Neem deze kosten dus mee in je overweging om wel of niet over te sluiten.

Tot slot

Het oversluiten van je zakelijke lening kan zeker een manier zijn om je maandlasten te verlagen en op lange termijn geld te besparen. Het is handig om een duidelijk beeld te hebben van de voordelen die een oversluiting voor jou oplevert en de voorwaarden die je nieuwe geldverstrekker daarbij stelt. Want het oversluiten van een zakelijke lening is niet voor iedereen een goede keuze.

Meer weten of oversluiten voor jou interessant kan zijn? Maak een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.