Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

2024: stijgt of daalt de rente voor een bedrijfsfinanciering?

De rente is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsfinanciering. De Europese Centrale Bank heeft vorige week laten weten de rente binnenkort mogelijk te verlagen. Dat is gunstig, zeker voor ondernemers met een bedrijfsfinanciering. Maar wat betekent een renteverlaging precies, wat is de impact daarvan op jouw bedrijfsfinanciering en hoe kun je je daarop voorbereiden?

Het rentebeleid van de Europese Centrale Bank

De markt van bedrijfsfinanciering wordt sterk bepaald door het rentebeleid dat de Europese Centrale Bank hanteert. In het afgelopen jaar zagen we dat door de hogere inflatie de rentetarieven van de Europese Centrale Bank sterk stijgen. Daardoor zijn ook de tarieven voor jou als ondernemer gestegen.

Hoe ontwikkelt de rente zich in het komende jaar? Op die vraag willen veel ondernemers antwoord. Sommige instituten zoals Goldman Sachs verwachten in de eerste helft van dit jaar al een renteverlaging. Maar over het algemeen wordt een rentedaling in de loop van 2024 verwacht.

Direct op de hoogte van actuele rente ontwikkelingen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
  • Hidden
    • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De invloed van een dalende rente op jouw bedrijfsfinanciering

Een dalende rente betekent dat je dan vaak gunstige voorwaarden hebt om een financiering af te sluiten. Een mooie kans dus om tegen lagere kosten te investeren in je bedrijf of om schulden te herfinancieren. Het is daarom altijd slim om de renteontwikkeling op de voet te volgen en te bekijken wat daarvan de invloed kan zijn op jouw financiering.

Wanneer een rentewijziging wordt aangekondigd, is dat niet alleen maar een aankondiging van nieuws; het is een verandering in de markt die jouw bedrijf kansen biedt. Een lagere rente betekent vaak dat je makkelijker toegang hebt tot een betaalbare bedrijfsfinanciering en meer mogelijkheden tot herfinanciering. Als je nu al nadenkt over wat je huidige en toekomstige behoeften zijn op het gebied van financieren, profiteer je direct optimaal bij een daadwerkelijke daling van de rente.

Bepaal je strategie bij een aangekondigde rentedaling

Het is slim om nu al je strategie te bepalen bij een rentedaling zodat je straks direct actie kunt ondernemen. We geven je 4 tips:

  1. Overweeg bij een nieuwe financiering voor bijvoorbeeld een deel daarvan een kortlopende rente om zo bij een verlenging van je rentecontract te profiteren van de rentedaling
  2. Neem je huidige financiering onder de loep om te kijken op welk moment een herfinanciering bij je past
  3. Stem in overleg met je adviseur het beste moment af om een nieuwe financiering af te sluiten
  4. Kijk goed naar alle voorwaarden van je financiering; de rente is slechts één onderdeel van je bedrijfsfinanciering en dus van beperkte invloed.
Afspraak maken

Vul hier je gegevens in

  • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit kun je verwachten

Wat zijn de maandlasten
Wat zijn de rente mogelijkheden
Welke aanbieders zijn er mogelijk
Persoonlijk advies

De meeste mensen willen graag een persoonlijke toelichting. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.