Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Uitgelichte geldverstrekker voor factoring

Je herkent het vast wel: je levert je product of dienst aan je klanten, stuurt ze een factuur maar ze betalen niet allemaal even snel. Ondertussen heb je zelf facturen liggen die betaald moeten worden maar daar heb je het geld niet voor. Dat kan voor problemen zorgen. Met factoring is dat opgelost. In dit artikel vertellen we je meer over deze alternatieve financieringsvorm en stellen we een geldverstrekker aan je voor aan de hand van een ervaring van een van onze klanten.

Wat is factoring?

Factoring wordt ook wel factuurfinanciering genoemd en is een flexibele en gebruiksvriendelijke manier van financieren. Met de verkoop van jouw openstaande factuur aan een factoringmaatschappij, krijg je het bedrag direct uitbetaald en staat het geld binnen 24 uur op jouw rekening. Dat lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het kan echt. Zo ben je niet langer afhankelijk van de betalingstermijn. 

Als je bijvoorbeeld moeite hebt met het verkrijgen van een financiering bij je bank, kan factoring de oplossing zijn. Een factoringmaatschappij kijkt namelijk naar de kredietwaardigheid van jouw debiteuren en niet zozeer naar je cijfers. Zo kunnen veel ondernemers die niet in aanmerking komen voor een banklening, toch een financiering krijgen.

Waar kan ik zo’n financiering afsluiten?

Er zijn veel aanbieders van factoring actief, dus het is slim ze onderling goed te vergelijken om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. In dit blog stellen we een geldverstrekker aan je voor op basis van een ervaring van een van onze klanten. Wil je een volledige vergelijking van aanbieders? Bekijk dan ons handige overzicht.

Svea is een geldverstrekker die factoring aanbiedt. Bastiaan Breugem, directeur van Financieringsgilde: ‘Wij bieden zo’n 45 geldverstrekkers aan en kijken altijd kritisch of een product waarde toevoegt aan ons financieringsaanbod. Factoring via Svea bleek een mooie aanvulling te zijn.’ Sindsdien werken Financieringsgilde en de American factoraar nauw samen en hebben ze al veel klanten geholpen bij hun financieringsvraag.

Svea neemt b2b-facturen over en betaalt die op de eerste dag uit. Het gaat daarbij niet alleen om de zak geld want Svea neemt ook het debiteurenbeheer en het kredietrisico van de ondergebrachte debiteuren over en daarmee ben je dus verzekerd tegen wanbetaling en faillissement. Dat scheelt ondernemers veel tijd. Bastiaan Breugem: ‘Naast tijd biedt Svea je ook veel flexibiliteit; jij bepaalt welke debiteuren je wilt financieren. Zo houd je als ondernemer altijd zelf de regie.’

Ook weten of factoring voor jou mogelijk is? Bereken jouw financiering via onze calculator.

Een verhaal uit de praktijk

Veel klanten sloten via ons al een financiering af bij Svea. Een daarvan is de eigenaar van een metaalbewerkingsbedrijf. Bastiaan Breugem: ’Deze klant koopt veel materiaal in om te produceren en moet daarvoor continu voorfinancieren. Zijn opdrachtgevers betalen echter pas na 30 of zelfs 60 dagen. Gelukkig ging het daarbij om kredietwaardige debiteuren en kon de ondernemer zijn facturen insturen voor factoring via Svea. Zo kan hij gewoon bezig zijn met zijn bedrijf.’

Factoring is een flexibele oplossing als je een financiering nodig hebt, zegt Bastiaan Breugem. ‘Factoring kun je goed combineren met andere financieringsvormen. Traditionele geldverstrekkers vragen vaak om een onderpand voor een financiering, zoals een hypotheek of machines. Svea koopt jouw facturen waardoor je geen onderpand hoeft af te geven. Zo houd je alle opties voor een financiering in de toekomst open. Dus als je wil investeren in voorraad of in extra personeel, dan is factoring een goede oplossing.’

Meer weten over factoring?

Ben je ook geïnteresseerd in een debiteurenfinanciering via factoring? Onze adviseurs helpen je daar graag bij. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.