Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bespaar op je uitgaven door juist nu je bedrijf te verduurzamen

De zomer van 2022 gaat de boeken in als een ongekend warme zomer met veel zonuren. Eigenaren van zonnepanelen zijn blij met al deze energieopwekking want veel zon betekent natuurlijk veel goedkope stroom. Heb jij zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand? Dan merk je vast het voordeel. Heb je ze nog niet maar overweeg je je bedrijf te verduurzamen? Doe dat dan juist nu. Want dit is het moment om te investeren en zo te besparen op je maandlasten.

Een warmtepomp, led-verlichting, isolatie, vergroening van het wagenpark… mogelijkheden om je bedrijf te verduurzamen zijn er volop. Vaak is de financiering ervan een struikelblok. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Nog niet zo lang geleden ging je als ondernemer voor een financiering automatisch naar je huisbank en liet je je cijfers zien. Maar nu is het aanbod van geldverstrekkers flink uitgebreid en zijn je resultaten niet altijd een voorwaarde om een financiering aan te vragen.  

Verduurzamen

Direct besparen

Zo zijn er tal van objectfinanciers; een geldverstrekker die een bepaald object voor jou financiert op basis van de waarde van het object. Denk bijvoorbeeld aan het leasen van een elektrische auto of de investering van zonnepanelen of een warmtepomp bij een aanbieder die uitsluitend duurzame producten financiert. Deze geldverstrekkers kijken puur naar het doel van je financiering en niet naar je totale bedrijfsresultaten. Dus ook als het even wat minder met je bedrijf gaat, kun je een financiering regelen. Zo levert de investering je direct een besparing op, want soms is de rentelast van je financiering lager dan je maandelijkse energieprijs.

Verduurzamen bedrijfspand

Gunstiger energielabel

In de regio Westland wilde de eigenaar van een kantoorpand onlangs zijn pand transformeren naar appartementen voor verhuur. Daarmee hielp hij mee om het woningentekort tegen te gaan en viel het pand direct in een gunstiger energielabel, A in dit geval. Bij een geldverstrekker regelden we een financiering voor deze ondernemer met een aantrekkelijke rente, want veel financiers geven korting op de rente als je verduurzaamt. Voor de ontwikkeling om het woningentekort terug te dringen en daarnaast een pand energiezuiniger te maken, word je dus beloond. Met de vele subsidiemogelijkheden zoals de groenlening wordt het bovendien nog eens extra aantrekkelijk om juist nu te investeren in duurzaamheid.

Meer weten over de mogelijkheden voor verduurzaming van jouw bedrijf? Bel ons voor een afspraak en dan regelen we het voor je.