Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vier opvallende ontwikkelingen over zakelijk financieren

Vier opvallende ontwikkelingen over zakelijk financieren deze zomer die je beslist wil weten.

1. Weer meer keuze

In de maanden voor de zomervakantie waren met name de grootbanken minder bereid nieuwe klanten aan te nemen. Hierdoor werd je als ondernemer soms beperkt in je keuzemogelijkheden. In de afgelopen weken zijn er gelukkig weer veel nieuwe opties bij gekomen. Je kunt dus weer vaker een financiering krijgen en je hebt daarbij weer meer keuze.

2. Ondernemers blijven investeringen financieren

We zien dat ondernemers blijven kiezen voor investeringen en daarvoor een financiering zoeken. Deze positieve beweging heeft zich na de eerste weken van corona ingezet en is in de afgelopen tijd gebleven.

3. Goede onderbouwing nog belangrijker

Geldverstrekkers hechten nog meer dan in het verleden waarde aan een goede onderbouwing en een complete aanvraag. Met een goed plan vergroot je het vertrouwen van de geldverstrekker in je bedrijf en je plan.

4. Vergelijken loont meer dan ooit

De meeste geldverstrekkers presenteren hun oplossing als snel en eenvoudig. Toch loont juist nu een goede vergelijking omdat voorwaarden en rentepercentages meer veranderen dan voor corona. In ons advies vergelijken wij de aanbieders voor je op de volgende onderdelen:

  • Het rentepercentage
  • De voorwaarden rondom aflossing tijdens en na de looptijd
  • De mogelijkheden voor extra aflossing
  • De door jou te geven zekerheden
  • De mogelijkheid om je nieuwe financiering te combineren met je bestaande financiering(en).
  • De beste combinatie van financieringen waardoor je nog beter uit bent dan wanneer je voor alternatieve oplossing kiest.