Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wetsvoorstel regulering middenhuur: onze vastgoedscan helpt je bij de juiste keuzes

Veel van onze klanten zijn actief als investeerder in vastgoed. Wij adviseren ze bij het maken van belangrijke keuzes zoals welk pand het beste geschikt is voor verhuur en welke huurprijs passend is. En natuurlijk informeren we je als vastgoedbelegger ook over wetswijzigingen. Ben je al op de hoogte van de voorgestelde wetswijziging met als doel om meer mensen aan een betaalbare woning te helpen? In dit blog vertellen we je er alles over.

Wetsvoorstel regulering middenhuur: onze vastgoedscan helpt je bij de juiste keuzes

Regulering middenhuur

De minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, wil huurwoningen in het middensegment betaalbaarder maken door aanvangshuren in het middenhuursegment te reguleren.

Daardoor valt een deel van de woningen die nu in de vrije huursector vallen straks onder de gereguleerde middenhuur. Een puntensysteem bepaalt straks de huurprijs. Zo betaalt de huurder een prijs passend bij de kwaliteit van de woning.

In drie gemeenten, verspreid over Nederland, wordt gekeken wat het effect is van de regulering op de bouw van de middenhuurwoningen. De resultaten van deze proef worden vervolgens gebruikt om de regulering nader vorm te geven en een bovengrens te bepalen. Naar verwachting is het exacte wetsvoorstel eind dit jaar gereed en kan dit vanaf 2024 worden ingevoerd.

Vastgoedscan geeft inzicht

Als vastgoedbelegger is het met dit voorstel in het verschiet handig om inzicht te hebben in de markt zodat je weet welke huurprijs passend is bij de woning die jij aanbiedt. Speciaal voor ondernemers die vastgoed willen aankopen of hebben aangekocht om te verhuren, hebben wij een vastgoedscan ontwikkeld die jou helpt om de juiste keuzes te maken. Op basis van een grote hoeveelheid data kun je met deze tool onder andere eenvoudig huurprijzen vergelijken. Zo weet je altijd of de huur die jij voor ogen hebt een marktconform tarief is.

Meer weten?

Vraag onze adviseurs vrijblijvend naar de mogelijkheden van de vastgoedscan.

Vastgoedscan

    • Voor welk pand wil je een vastgoedscan?

    • Jouw gegevens

    • Hidden
  • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacystatement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.