fbpx

Heb je een ABN AMRO bedrijfsfinanciering?

Lees hier de maatregelen van de ABN AMRO tijdens de coronacrisis

Laatste update: 27 maart 2020

Binnen 2 minuten weet je hoe we jou als ABN AMRO klant kunnen helpen tijdens de coronacrisis

ABN AMRO bedrijfsfinanciering

In slechts een paar weken tijd heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat de wereld er ineens heel anders uitziet. In welke sector je ook actief bent, de coronacrisis raakt ons allemaal. Hoe erg je situatie ook is, raak in ieder geval niet in paniek en neem geen overhaaste beslissingen. Juist nu is inzicht in je financiële situatie en een onafhankelijk en deskundig advies belangrijk om het voortbestaan van je bedrijf en de banen van je medewerkers veilig te stellen.

Niet alleen jouw situatie is veranderd, de financiële wereld wordt gedwongen mee te veranderen. Geldverstrekkers denken na over hun dienstverlening en bieden hulp aan hun klanten met liquiditeitsproblemen. Wij houden je graag op de hoogte van alle maatregelen die worden genomen om ondernemers in het MKB te helpen. Vandaag vertellen we je wat de ABN AMRO doet voor haar klanten met een bedrijfsfinanciering.

Kunnen jullie voor mij nog een nieuwe bedrijfsfinanciering afsluiten bij de ABN AMRO?

Ja, een nieuwe bedrijfsfinanciering afsluiten bij de ABN AMRO is zeker mogelijk. De voorwaarden daarvoor zijn wel iets gewijzigd door de coronacrisis:

 • De hoeveelheid aanvragen voor een bedrijfsfinanciering bij de ABN AMRO is enorm. De doorlooptijd van een aanvraag is daardoor langer dan gebruikelijk.
 • Een goede onderbouwing bij een financieringsaanvraag is altijd belangrijk. Maar in deze crisistijd is een goed onderbouwd verhaal over het hoe en waarom van de financiering onmisbaar. Zoals alle geldverstrekkers kijkt de ABN AMRO bij elke aanvraag naar de impact van corona op je bedrijf en naar de financiële gezondheid van je onderneming los van de crisis. Zo’n aanvraag vereist in ieder geval een toelichting op de volgende aandachtpunten:
  • Hoe stond je bedrijf ervoor voordat de coronacrisis uitbrak? Was je bedrijf financieel gezond en levensvatbaar?
  • Zijn de liquiditeitsproblemen die je nu ervaart een direct of indirect gevolg van de coronacrisis?
  • Als jouw bedrijf nu wordt geholpen met uitstel van aflossingen is het dan voldoende levensvatbaar?
  • Wat is je actuele liquiditeitsprognose?
  • Wat is je actuele exploitatiebegroting?
 • Als je bestaande klant bent bij de ABN AMRO en je dient een aanvraag in voor een bedrijfsfinanciering, dan krijg je voorrang op nieuwe klanten. Daarmee houdt de bank de doorlooptijd beheersbaar.
 • De rentetarieven van de ABN AMRO zijn ten opzichte van begin maart iets gestegen.

Hoe gaat de ABN AMRO om met uitstel van aflossingen?

ABN AMRO heeft voor bijna alle lopende financieringen kleiner dan 50 miljoen euro de rente en aflossing automatisch opgeschort voor 6 maanden. Er wordt dus niet geïncasseerd van april tot en met september. Wanneer je hier geen gebruik wilt maken, kun je dit aangeven bij de bank. Een aantal uitzonderingen vallen buiten de regeling zoals commercial finance en bijzonder beheer.

Welke beperkende voorwaarden gelden hierbij? ABN AMRO zegt hierover het volgende:

Het uitstel op de aflossing, rente en kredietgerelateerde fees is uitdrukkelijk bedoeld voor zakelijke klanten die het nodig hebben vanwege de impact van het coronavirus. U mag de extra liquiditeit die ontstaat door deze regeling alleen gebruiken voor uw onderneming ter continuering van de huidige bedrijfsvoering en overbrugging van negatieve liquiditeitseffecten van het coronavirus.

Het is dus onder meer niet toegestaan om de liquiditeiten te gebruiken voor:

 1. distributies aan aandeelhouders in de vorm van dividend, managementvergoedingen en aflossingen en rente op aandeelhoudersleningen;
 2. aflossingen en rentebetalingen op achtergestelde leningen;
 3. voor capex en investeringen;
 4. voor aflossing en rentebetaling aan andere financiers en/of financiële instellingen.

Kan ik bij de ABN AMRO gebruik maken van de Borgstelling MKB?

De Borgstelling MKB is zeker mogelijk bij de ABN AMRO. Wanneer de Borgstelling MKB past bij jouw situatie, zal de ABN AMRO hier zelf ook altijd om vragen.

Regel elke ABN AMRO bedrijfsfinanciering via Financieringsgilde

Heb je een ABN AMRO bedrijfsfinanciering? Dan geven wij jou graag een persoonlijk en onafhankelijk advies. Zo krijg je weer inzicht in je financiële situatie, weet je hoe je ervoor staat en wat voor jou de beste keuze is.

Persoonlijk advies over uw bedrijfsfinanciering?

onafhankelijk inzicht in uw mogelijkheden

altijd persoonlijk advies

Advies over elke geldverstrekker

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.