fbpx

Heb je een Collin Crowdfund bedrijfsfinanciering?

Lees hier de maatregelen van de Collin Crowdfund tijdens de coronacrisis

Laatste update: 1 april 2020

Binnen 2 minuten weet je hoe we jou als Collin Crowdfund klant kunnen helpen tijdens de coronacrisis

Collin Crowdfund bedrijfsfinanciering

In slechts een paar weken tijd heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat de wereld er ineens heel anders uitziet. In welke sector je ook actief bent, de coronacrisis raakt ons allemaal. Hoe erg je situatie ook is, raak in ieder geval niet in paniek en neem geen overhaaste beslissingen. Juist nu is inzicht in je financiële situatie en een onafhankelijk en deskundig advies belangrijk om het voortbestaan van je bedrijf en de banen van je medewerkers veilig te stellen.

Niet alleen jouw situatie is veranderd, de financiële wereld wordt gedwongen mee te veranderen. Geldverstrekkers denken na over hun dienstverlening en bieden hulp aan hun klanten met liquiditeitsproblemen. Wij houden je graag op de hoogte van alle maatregelen die worden genomen om ondernemers in het MKB te helpen. Vandaag vertellen we je wat Collin Crowdfund doet voor haar klanten met een bedrijfsfinanciering.

Kunnen jullie voor mij nog een nieuwe bedrijfsfinanciering afsluiten bij Collin Crowdfund?

Ja, een nieuwe bedrijfsfinanciering afsluiten bij Collin Crowdfund is zeker mogelijk. Collin Crowdfund wil ondanks de omstandigheden het MKB in beweging houden en financieringsbronnen niet op laten drogen. Een financiering is mogelijk in drie vormen:

  • Collin Direct (versneld proces voor eenvoudige financieringen)
  • Collin Maatwerk (voor complexe financieringen)
  • Collin Vastgoed (zowel voor commercieel vastgoed als voor eigen gebruik)

De funding van de financieringen verloopt via de investeerders van Collin Crowdfund. Die investeerders bestaan voor een deel uit spaarders die geld over hebben en voor een deel uit professionele beleggers die crowdfunding zien als een onderdeel van hun beleggingsstrategie.

De investeerders kijken uiteraard met een kritische blik naar het aanbod van Collin Crowdfund. Maar ondanks de coronacrisis heeft de financier sinds de uitbraak van de crisis een aantal campagnes succesvol afgerond waardoor er weer geld beschikbaar is voor MKB-ondernemers.

Hoe kom ik in aanmerking voor een financiering?

Wil je in aanmerking komen voor een financiering, dan is een goede onderbouwing bij een financieringsaanvraag zoals altijd belangrijk. Bij een reguliere aanvraag wordt gekeken naar de historische cijfers, exploitatiebegrotingen en de toekomstige ontwikkeling van de liquiditeit. Maar in deze crisistijd is een goed onderbouwd verhaal over het hoe en waarom van de financiering onmisbaar. Zoals alle geldverstrekkers kijkt Collin Crowdfund bij elke aanvraag naar de impact van corona op je bedrijf en naar de financiële gezondheid van je onderneming los van de crisis. Zo’n aanvraag vereist in ieder geval een toelichting op de volgende aandachtpunten:

  • Hoe stond je bedrijf ervoor voordat de coronacrisis uitbrak? Was je bedrijf financieel gezond en levensvatbaar?
  • Als de crisis binnen afzienbare tijd voorbij is hoe pak je dan de draad weer op en hoe ga je daar nu mee om?
  • Omdat een financiering bij Collin via crowdfunding plaatsvindt, wordt ook met een kritisch oog gekeken naar een vangnet voor de investeerders: welke zekerheden zijn er voor hen beschikbaar als later blijkt dat zaken toch anders lopen dan gewenst?
  • In deze crisisperiode wordt voor de investeerders een aparte paragraaf toegevoegd aan de aanvraag met daarin een antwoord op de volgende vraag: wat doet deze crisis met jou als ondernemer en je bedrijf in totaal?Een logische vraag van de investeerders die mede op basis van jouw antwoord beslissen of zij meedoen in de funding.

Hoe gaat Collin Crowdfund om met uitstel van aflossingen?

Collin Crowdfund heeft – met goedkeuring van alle actieve investeerders – al haar gefinancierde ondernemers het aanbod gedaan om voor drie maanden de aflossingen op te schorten, met daarbij de mogelijkheid om dat straks nog een keer drie maanden te doen. Door het tijdelijk stopzetten van de aflossing geeft de financier je meer financiële ruimte om deze zware periode door te komen.

Heb je na die drie maanden nog steeds te kampen met liquiditeitsproblemen, dan wordt gekeken naar een passende oplossing voor jouw situatie.

Kan ik bij Collin Crowdfund gebruik maken van de Borgstelling MKB?

De Borgstelling MKB is op dit moment nog niet mogelijk voor Collin Crowdfund. Maar de financier en ook Stichting MKB Financieren is in gesprek met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om hier verandering in aan te brengen.  Daar wordt op korte termijn een antwoord op verwacht.
Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op. We zijn op de hoogte van de actuele voorwaarden van alle financiers.

Regel je Collin Crowdfund financiering via Financieringsgilde

Heb je een Collin Crowdfund financiering of  wil je een Collin Crowdfund financiering aanvragen? Dan geven wij jou graag een persoonlijk en onafhankelijk advies. Zo krijg je weer inzicht in je financiële situatie, weet je hoe je ervoor staat en wat voor jou de beste keuze is

Persoonlijk advies over uw bedrijfsfinanciering?

onafhankelijk inzicht in uw mogelijkheden

altijd persoonlijk advies

Advies over elke geldverstrekker

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.