fbpx

Waar kan ik als start-up of scale-up terecht voor financiële steun?

Corona overbruggingslening ROM

Laatste update: 28 april 2020

Binnen 2 minuten  alles over de  Corona overbruggingslening

CORONA-OVERBRUGGINGSLENING (COL) VOOR STARTUPS, SCALE-UPS EN INNOVATIEVE MKB-ERS

 De overheid heeft veel maatregelen genomen om de economie gezond te houden. Daar wordt massaal een beroep op gedaan. Maar als ondernemer van een start-up, scale-up of een ander innovatief bedrijf val je bij de algemene steunmaatregelen grotendeels buiten de boot. Daar komt verandering in want het kabinet maakte bekend voor deze groep ondernemers 100 miljoen euro beschikbaar te stellen voor een corona overbruggingslening. In dit blog praten we je bij over de mogelijkheden en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Financiële nood bij start-ups

Met tal van maatregelen probeert de overheid ondernemend Nederland een financiële impuls te geven om zo bedrijven overeind te houden. Voor veel ondernemers betekenen die maatregelen een tegemoetkoming in de kosten.

Ook start-ups en scale-ups, die met hun vernieuwende ideeën van groot belang zijn voor bestaande en nieuwe markten, komen in zwaar weer. Voor de overheidsmaatregelen komen zij echter grotendeels niet in aanmerking.

TechLeap deed onderzoek naar de financiële nood bij deze groep ondernemers en meldt dat 80% van de start-ups problemen verwacht als gevolg van de crisis. Een groot deel daarvan vraagt daarom een Corona overbruggingslening aan.

Tijdelijke overbrugging

De overheid komt hen tegemoet en maakte bekend voor deze groep ondernemers 100 miljoen euro beschikbaar te stellen. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) krijgen de beschikking over het geld en verstrekken de leningen aan de betreffende ondernemers om ze door de crisis heen te helpen.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat benadrukt dat het gaat om een tijdelijke overbruggingslening om ervoor te zorgen dat de getroffen bedrijven break-even draaien of een stap verder komen. Het ROM verstrekt vanaf 29 april 2020, leningen vanaf 50.000 euro tot een maximum van 2 miljoen euro. Bij grotere financieringsaanvragen werkt het ROM samen met InvestNL.

De voorwaarden in het kort:

  • vanaf 50.000 euro tot maximaal 2 miljoen euro
  • voor start-ups en scale-ups of bedrijven zonder kredietrelatie bij een bank
  • Rente 3%
  • Looptijd 3 jaar
  • Boetevrij vervroegd aflossen

Wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, wij regelen het voor je.

In slechts een paar weken tijd heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat de wereld er ineens heel anders uitziet. Gelukkig is een bedrijfsfinanciering afsluiten wel goed mogelijk. Het aanvragen is voor veel ondernemers tijdrovend en lastig en daarom nemen onze adviseurs je dit werk graag uit handen.

Wat kunnen we voor je doen:

  • Alle benodigde toelichtingen voor je opstellen
  • De aanvraag bij jouw bank indienen via ons eigen intermediairsportaal
  • Sneller duidelijkheid geven door je aanvraag in 1x volledig aan te leveren
  • Onderhandelen met de geldverstrekker over de beste voorwaarden

We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie. Juist nu.
En met 35 kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.