fbpx

De coronacrisis treft ons allemaal

elk dag een tip om liquiditeitsproblemen te voorkomen

Laatste update: 31 maart 2020

Leestijd 2 minuten

Stichting MKB adviseert: doe beroep op een financieringsadviseur

Het zijn bijzondere tijden, dat realiseren we ons allemaal. De overheid biedt met een indrukwekkende krachtsinspanning veel regelingen aan ondernemers. Ondernemingen die ondanks maximaal gebruik van de overheidsregelingen toch liquiditeitstekorten hebben of verwachten, kijken in eerste instantie naar hun (huis)bank. Houd er rekening mee dat alle banken en andere geldverstrekkende partijen momenteel worden overstelpt door financieringsvragen van ondernemingen.

Als onafhankelijk adviseur is Financieringsgilde betrokken bij de stichting MKB financieren en werken we samen aan een keurmerk voor de sector. De stichting volgt nauwlettend de financiële markt en publiceerde het volgende advies over de keuze voor een financieringsadviseur.

Het is al niet eenvoudig om een optimale financiering te regelen in normale tijden die is afgestemd op wat er beschikbaar is. Dus je kan je afvragen hoe dat in deze periode moet. Als ondernemer zie je vaak door de bomen het bos niet meer aan regelingen; welke zijn reeds beschikbaar en wat is de beste aanvliegroute? Tevens constateren wij dat banken en andere financiers momenteel worden geconfronteerd met meer aanvragen dan zij kunnen verwerken waarvan een deel incompleet of kwalitatief onvoldoende is. Deze worden als eerste afgewezen terwijl dit vaak niet nodig is.

Verzoek aan financier moet de eerste keer goed zijn

Jouw verzoek aan een financier moet de eerste keer goed zijn. Een financieringsadviseur kan je daarbij ondersteunen en invulling geven aan jouw behoefte aan financiering op korte en lange termijn. Zij hebben ervaring met financiers, weten welke regelingen beschikbaar zijn en op welke wijze je de meeste kans hebt om de noodzakelijk ondersteuning voor jouw onderneming te krijgen. Dit hoeft niet altijd een bancaire financiering te betekenen. Financieringsadviseurs hebben meerdere oplossingen tot hun beschikking en kunnen vaak ook verschillende financieringen met elkaar combineren (stapelfinancieren) en korte- en lange termijn financieringen los van elkaar aanvragen.

Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat één of enkele debiteuren worden verkocht via factoring om op korte termijn liquiditeit te genereren en dat daarnaast een financiering wordt aangevraagd voor de langere termijn, eventueel gecombineerd met overheidsgaranties. 

 

Een financieringsadviseur ondersteunt jou bij de aanvraagprocedure van een financiering en zorgt voor ervoor dat alle noodzakelijke informatie aanwezig is om een financiering of lease te realiseren. Het begint met een gesprek met jou, het opstellen van prognoses, het structureren van jouw kredietaanvraag tot en met het indienen van jouw aanvraag.

Liefst een onafhankelijke adviseur

Het ondersteunen van ondernemers in hun behoefte naar geld is de laatste jaren steeds complexer geworden door het toenemende aanbod van financiers en oplossingen en nu is dat helemaal het geval. Financieringsadviseur is een specialisme geworden en daarom adviseren wij je om je juist in deze tijd je te laten ondersteunen door vakmensen.

Goede financieringsadviseurs zorgen altijd voor de beste financieringsmix voor jou. Zij zijn onafhankelijk en kunnen de beste (combinatie van) financiers voor jou selecteren. Echte onafhankelijke adviseurs ontvangen ook geen vergoedingen van financiers, waardoor ze de beste oplossing voor jou kunnen opstellen.

Direct behoefte aan een persoonlijk advies?

onafhankelijk inzicht in uw mogelijkheden

altijd persoonlijk advies

alle mogelijke geldverstrekkers

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.