fbpx

De coronacrisis treft ons allemaal

elk dag een tip om liquiditeitsproblemen te voorkomen

Laatste update: 20 maart 2020

Binnen 1 minuut weet je of uitstel van aflossing een oplossing kan zijn in de coronacrisis

Tip 4: Vraag uitstel van aflossing

Afgelopen dinsdag kwam het kabinet met noodmaatregelen om ondernemers in Nederland  te helpen. Voor ondernemers die in zwaar weer verkeren, zijn er diverse mogelijkheden in het leven geroepen om het voortbestaan van hun bedrijf en de banen van hun medewerkers veilig te stellen.

Uitstel van aflossing

Later deze week kwamen ook banken en andere financieringspartijen met een noodmaatregel: voor ondernemingen met een financiering tot 2,5 miljoen euro wordt de betaling van rente en aflossing automatisch opgeschort. Voor hoe lang de opschorting geldt, is per financier verschillend maar over het algemeen wordt een voorlopige periode van 3 tot 6 maanden aangehouden.

In de media wordt veel informatie gedeeld over maatregelen van de vier grootbanken. Goed om te weten dat ook alternatieve geldverstrekkers maatregelen hebben getroffen en open staan voor uitstel van aflossing

Hoe maak je gebruik van uitstel van aflossing

Hoe gaat het met jouw bedrijf? Wil jij gebruik maken van deze maatregel? Meld je dan zo snel mogelijk bij ons aan. Samen met jou kijken we naar je persoonlijke situatie en geven we je een onafhankelijk advies. In sommige gevallen is het nodig een aanvraag in te dienen bij jouw geldverstrekker. In dat geval helpen we je bij de toelichting in de aanvraag om opschorting gedaan te krijgen. Die aanvraag vereist in ieder geval een toelichting op de volgende aandachtpunten:

  • Hoe stond je bedrijf ervoor voordat de coronacrisis uitbrak? Was je bedrijf financieel gezond en levensvatbaar?
  • Zijn de liquiditeitsproblemen die je nu ervaart een direct of indirect gevolg van de coronacrisis?
  • Als jouw bedrijf nu wordt geholpen met uitstel van aflossingen is het dan voldoende levensvatbaar?

Als je verzoek tot opschorting van je aflossingsverplichting wordt goedgekeurd, ontvang je vervolgens van je financier een op maat gemaakt terugbetaalschema.

Het is een uitzonderlijke tijd en dit zijn uitzonderlijke maatregelen. Desondanks zien we grote verschillen per bank of financier. Wil je weten wat deze opschorting voor jouw situatie betekent? Neem dan contact met ons op voor een gratis en persoonlijk adviesgesprek aan. Met ruim 20 vestigingen in Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.