fbpx

DE CORONACRISIS TREFT ONS ALLEMAAL

elk dag een tip om liquiditeitsproblemen te voorkomen

Laatste update: 25 maart 2020

Binnen 2 minuten  de belangrijkste punten weten van Bijzonder uitstel van betaling

Tip 6: Vraag bijzonder uitstel van betaling aan bij de Belastingdienst

Ook de Belastingdienst helpt ondernemers waar mogelijk om de coronacrisis door te komen. Op de website van de Belastingdienst  vind je een uitgebreide omschrijving van het pakket maatregelen. In dit artikel vertellen we je meer over de eerste maatregel: bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

De Belastingdienst staat een bijzonder uitstel van betaling toe. De Belastingdienst zegt hierover het volgende:

  • Om daarvoor in aanmerking te komen, stuur je een brief naar de Belastingdienst waarin je uitlegt dat jouw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen verkeert.
  • Voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffingen kun je uitstel aanvragen.
  • Je kunt pas uitstel aanvragen nadat je aangifte hebt gedaan en een
    (naheffings)aanslag hebt ontvangen.

Wanneer de Belastingdienst jouw verzoek heeft ontvangen, krijg je automatisch 3 maanden uitstel van je betalingsverplichting. Misschien heb je zulke grote liquiditeitsproblemen dat 3 maanden uitstel veel te kort is voor jouw bedrijf. In dat geval mag je ook uitstel aanvragen voor een langere periode . Daarvoor heeft de Belastingdienst wel aanvullende informatie nodig zoals een verklaring van een derde deskundige. Met die verklaring toetst de Belastingdienst of de betalingsproblemen inderdaad te wijten zijn aan de coronacrisis en of je na het uitstel van betaling wel in staat bent om je betalingsachterstand in te lopen.

Melding betalingsonmacht

Ben je bestuurder van een rechtspersoon? Laat je dan ook adviseren door je accountant of boekhouder over de melding betalingsonmacht aan de Belastingdienst.

Eric Derksen van Compagnie Accountants laat daarover het volgende weten:
“De melding moet plaatsvinden binnen twee weken nadat de aanslag inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting betaald had moeten zijn of het bedrag op de aangifte loonheffing/omzetbelasting betaald had moeten zijn.

Doe dus vóór 15 april 2020 een melding voor de loonheffing en omzetbelasting over februari 2020. Wacht voor deze aangiften van februari niet de ontvangst van de naheffingsaanslagen af.”

Vraag vrijblijvend onze adviseurs

Graag helpen we je bij het uitstel aanvragen van je betaling. Plan direct een vrijblijvende video-afspraak met een van onze adviseurs.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.