fbpx

Je krediet met verruimde BMKB aanvragen

doe je natuurlijk samen met een persoonlijk adviseur

In welke sector je ook actief bent, de coronacrisis raakt ons allemaal

Dankzij de verruimde BMKB regeling krijg je gelukkig makkelijker een overbruggingskrediet of verhoging van je rekening courant-krediet. Het aanvragen hiervan is voor veel ondernemers tijdrovend en lastig en daarom nemen onze adviseurs je dit werk graag uit handen.

 • Het opstellen van alle benodigde toelichtingen
 • De aanvraag bij jouw bank indienen via ons eigen intermediairsportaal
 • Sneller duidelijkheid door volledige aanlevering
 • Het onderhandelen over de beste voorwaarden

Zodat jij, juist nu, de beste financiering krijgt voor jouw situatie. En met 35 kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Vandaag nog weten waar jij aan toe bent?

Vraag volledig vrijblijvend een (bel)afspraak aan met een adviseur bij jou in de buurt.

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

 • Gebruik maken van alle noodmaatregelen van de overheid
 • Tijdswinst doordat wij de aanvraag voorbereiden
 • Grootste kans op de gewenste financiering
 • Met 1 adviseur toegang tot de beste geldverstrekkers van Nederland

Zo regelen wij jouw financiering met BMKB

1. Haalbaarheidsonderzoek

Weten of een financiering mogelijk is, zonder eerst een volledige aanvraag in te moeten dienen bij je bank? Wij vertellen het je eenvoudig en snel.

2. Opstellen van Financieringsaanvraag

Je financieringsaanvraag vereist vaak een (uitgebreide) onderbouwing. Wij stellen het financieringsmemorandum vanzelfsprekend voor je op.

3. Benaderen van geldverstrekkers

Wij vragen voor je offertes aan bij de gekozen geldverstrekkers. Elke vorm van financieren is mogelijk, zowel bij je huisbank als alternatieven.

Dit is BMBK in een notendop

De borgstelling MKB-kredieten, afgekort BMKB, is bestemd voor ondernemingen met:

 • maximaal 250 werknemers (fte)
 • een jaaromzet tot € 50 miljoen
 • of een balanstotaal tot € 43 miljoen

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft de BMKB tijdelijk verruimd zodat bedrijven met een gezond toekomstperspectief gefinancierd kunnen blijven. De bedrijven die worden geraakt door de gevolgen van het coronavirus en daardoor in liquiditeitsproblemen komen, kunnen tijdelijk rekenen op extra gunstige voorwaarden onder de BMKB. Een nieuwe tijdelijke maatregel (geldig tot 1 april 2021), die voor de brede doelgroep MKB-bedrijven wordt ingezet, waarmee de Staat een hoger garantieaandeel aanbiedt in de BMKB.

In de al bestaande regeling betreft het borgstellingskrediet 50% van het totale krediet dat de financier (vaak een bank) verstrekt. De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet. Nu wordt tijdelijk de omvang van het borgstellingskrediet in de BMKB verhoogd van 50% naar 75%.

De premie voor de Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf-regeling (BMKB) wordt verlaagd van 3,9% naar 2%. Daarnaast wordt het garantiebudget van de BMKB verhoogd van de beschikbare 765 miljoen euro naar 1,5 miljard euro.

Ook non-bancaire financiers kunnen nu toestemming krijgen om hun bestaande klanten te financieren onder de coronamodule van de BMKB.

Elke vorm van financieren is mogelijk

Onze adviseurs zijn gelukkig volledig op de hoogte van alle mogelijkheden en kunnen elke financieringsaanvraag voor je begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een (nood) krediet met BMKB aanvragen
 • Verzorgen van uitstel aflossing of een liquiditeitsplanning voor de maanden die nog komen
 • Liquiditeit regelen voor groei die je verwacht zodra de economie weer op gang komt en je omzet stijgt