Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL), vanaf nu aan te vragen

De overheid biedt met een indrukwekkende krachtsinspanning veel regelingen aan ondernemers. Daar wordt massaal gebruik van gemaakt. Vanaf dinsdag 30 juni kun je de regeling Tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvragen. Misschien heb je er lang op gewacht en wil je de subsidie snel aanvragen. In dit blog vertellen we je hoe je dat doet.

Voor wie is de TVL bedoeld?

De TVL is bedoeld voor mkb-ondernemers en zzp’ers die veel omzet verliezen door de coronacrisis. Zij kunnen daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ook voor het aanvragen van de TVL geldt dat je alleen in aanmerking komt als je bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven met een bepaalde SBI-code. Deze lijst met codes is voor de TVL hetzelfde als voor de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS). Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen in de horeca, recreatie, strandtenten, sportscholen, evenementen, standbouwers, kermissen, sauna’s, wellnesscentra, podia en theaters.

Heb je de TOGS aangevraagd? Dan moet je de TVL nog wel apart aanvragen. Je vindt de link naar het formulier op rvo.nl/tvl.

Wat zijn de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen?

De TVL geldt voor de periode van juni tot en met september 2020. In deze periode moet je minimaal 30% minder omzet hebben. De maximale subsidie die je kunt krijgen is € 50.000.
Meer informatie over de voorwaarden van de TVL en de hoogte van het bedrag waarvoor jij in aanmerking komt, vind je op rvo.nl/tvl.

Vanaf wanneer kan ik de TVL aanvragen?

De TVL kun je vanaf dinsdag 30 juni om 12.00 uur aanvragen. De inschrijfperiode loopt nog tot en met vrijdag 30 oktober om 17.00 uur. Je hebt dus nog even de tijd om je aanvraag te versturen.

Als het financieel mogelijk is, kun je gerust wat langer wachten met aanvragen. Iedereen die recht heeft op de subsidie, krijgt het geld. Als je het wat later aanvraagt, kun je misschien beter je omzet inschatten. Daarmee voorkom je dat je te weinig subsidie ontvangt of dat je juist teveel hebt ontvangen en later een deel moet terugbetalen.