fbpx

Hoe factoring uw bedrijf kan helpen

U kent het als ondernemer vast wel. U levert uw product of dienst aan uw klanten, stuurt ze een factuur maar ze betalen niet allemaal even snel. Ondertussen heeft u zelf facturen liggen die betaald moeten worden maar heeft u daar het geld niet voor. Dat kan voor problemen zorgen.  Met factoring is dat opgelost. In dit blog leest u hoe factoring uw bedrijf kan helpen.

Wat is factoring?

Bij factoring verkoopt u de uitstaande facturen van uw bedrijf aan een factoringmaatschappij die de facturen bevoorschot. Factoring is dus een vorm van debiteurenfinanciering waarbij u als ondernemer het debiteurenrisico overdraagt aan een gespecialiseerd bedrijf. U krijgt in ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf direct uw geld en hoeft dus niet te wachten totdat uw facturen zijn betaald.

In Nederland ligt de gemiddelde betalingstermijn voor B2B-facturen op 40 dagen. Als u 40 dagen moet wachten totdat uw openstaande facturen zijn betaald, kan dat tot cashflowproblemen leiden. Met factoring kunt u meestal binnen 24 uur al over uw geld beschikken. Daardoor kunt u doorgaan met uw bedrijfsvoering en groeien.

Factoring wordt ook wel factuurfinanciering genoemd en is een flexibele en gebruiksvriendelijke manier van financieren. De uitstaande factuur werkt als onderpand van uw lening. Dat geeft een factormaatschappij meer zekerheid dan bijvoorbeeld een reguliere geldverstrekker. Zo kunnen veel ondernemers die niet in aanmerking komen voor een lening, toch een financiering krijgen. Benieuwd naar de kosten van factoring en hoe u factoring regelt? U leest het in ons eerdere artikel. 

Is factoring ook geschikt voor uw bedrijf?

Factoring kan zeker ook voor uw bedrijf de oplossing zijn als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw bedrijf verkoopt goederen en/of diensten vooral aan andere bedrijven
  • U heeft problemen met uw cashflow

Meer over andere financieringsvormen leest u in dit artikel

Weten of factoring geschikt is voor uw bedrijf?

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.