Machine leasen

Machine leasen voor je bedrijf?

Een machine leasen voor zakelijk gebruik is een mooi en goedkoper alternatief dan zelf aanschaffen. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat je er maandelijks voor betaalt. De kosten van een machine leasen verschillen echter per aanbieder. Daarnaast wordt je leasebedrag bepaald aan de hand van de kwaliteit van de machine; is het een nieuw model of een tweedehands exemplaar. Welke prijs jij betaalt is dus niet heel eenvoudig te zeggen maar hangt van een aantal factoren af.

Denk je erover na om een machine te leasen? Of twijfel je nog of je er toch een zelf koopt? Wij helpen je graag een keuze te maken die past bij jouw situatie. We hebben een uitgebreid aanbod van geldverstrekkers en bieden je de best passende oplossing.

Voor elke machine lease een passende aanbieder

Ook voor een metaalbewerkingsmachine leasen en koffiemachine lease.

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Machine leasen zakelijk

Hoe werkt een machine leasen?

Een machine leasen zoals een heftruck werkt heel eenvoudig. Er zijn voor elke sector meerdere aanbieders die jou kunnen voorzien van de juiste machines. Je kiest er een uit waarmee je een contract afsluit. Elke maand betaal je de aanbieder een vast bedrag en in ruil daarvoor mag je de machine gebruiken.

Je kunt daarbij vaak kiezen voor financial lease of operational lease. 

Financial lease 

Kies je voor financial lease, dan ben je economisch eigenaar van de machine en de leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar. Dit betekent dat de machine ook op de balans komt te staan van jouw bedrijf en je profiteert van fiscaal voordeel. Bij financial lease hoef je het aankoopbedrag van je machine niet in één keer te betalen maar in maandtermijnen die je vooraf afstemt met de leasemaatschappij. Het maandbedrag dat je betaalt, is dus een investering in jouw machine.

Operational lease

Een andere leasevariant is operational lease. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij eigenaar van de machine en zorgt voor het onderhoud. Jij hebt de machine in bruikleen in ruil voor het maandbedrag dat je betaalt. Jij huurt dus in feite de machine. Wanneer jouw contract afloopt, gaat de machine dus weer terug naar de leasemaatschappij.

machine leasen

Machine leasen

Wat zijn de voor- en nadelen van een machine leasen?

Een machine leasen in plaats van kopen heeft een aantal voordelen:

Naast een aantal voordelen brengt een machine leasen ook een aantal nadelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rij:

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Heel fijn

Goed en passend advies, denk met je mee.

10

Betrouwbaar

Betrouwbare en integere indruk vanaf eerste moment. Doorpakker.

10

Geweldig

Ik heb te maken met iemand nou dat is gewoon de beste. Die heeft alles zo perfect geregeld het kan gewoon niet beter.

10

Persoonlijk, snel en professioneel

Via via terechtgekomen bij het Gilde met Roland als contactpersoon. Bekwaam, duidelijke communicatie en zeer oplossingsgericht. Naast de uitstekende dienstverlening is Roland evengoed bereikbaar voor “nazorg”.

10

prima

Goede en duidelijke hulp met betrekking tot de financiering

8

Goed en duidelijk

Goed en duidelijk

10

Betrokken, communicatief en klantgericht.

Hoewel mijn uitgangspositie voor het verkrijgen van een krediet in eerste instantie niet optimaal was, heb ik ervaren dat Bob er alles aan heeft gedaan om het toch te laten slagen. Bob is snel en duidelijk in de communicatie naar de klant en meedenkend.