Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Machine leasen

Machine leasen voor je bedrijf?

Een machine leasen voor zakelijk gebruik is een mooi en goedkoper alternatief dan zelf aanschaffen. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat je er maandelijks voor betaalt. De kosten van een machine leasen verschillen echter per aanbieder. Daarnaast wordt je leasebedrag bepaald aan de hand van de kwaliteit van de machine; is het een nieuw model of een tweedehands exemplaar. Welke prijs jij betaalt is dus niet heel eenvoudig te zeggen maar hangt van een aantal factoren af.

Denk je erover na om een machine te leasen? Of twijfel je nog of je er toch een zelf koopt? Wij helpen je graag een keuze te maken die past bij jouw situatie. We hebben een uitgebreid aanbod van geldverstrekkers en bieden je de best passende oplossing.

Voor elke machine lease een passende aanbieder

Ook voor een metaalbewerkingsmachine leasen en koffiemachine lease.

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Machine leasen zakelijk

Hoe werkt een machine leasen?

Een machine leasen zoals een heftruck werkt heel eenvoudig. Er zijn voor elke sector meerdere aanbieders die jou kunnen voorzien van de juiste machines. Je kiest er een uit waarmee je een contract afsluit. Elke maand betaal je de aanbieder een vast bedrag en in ruil daarvoor mag je de machine gebruiken.

Je kunt daarbij vaak kiezen voor financial lease of operational lease. 

Financial lease 

Kies je voor financial lease, dan ben je economisch eigenaar van de machine en de leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar. Dit betekent dat de machine ook op de balans komt te staan van jouw bedrijf en je profiteert van fiscaal voordeel. Bij financial lease hoef je het aankoopbedrag van je machine niet in één keer te betalen maar in maandtermijnen die je vooraf afstemt met de leasemaatschappij. Het maandbedrag dat je betaalt, is dus een investering in jouw machine.

Operational lease

Een andere leasevariant is operational lease. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij eigenaar van de machine en zorgt voor het onderhoud. Jij hebt de machine in bruikleen in ruil voor het maandbedrag dat je betaalt. Jij huurt dus in feite de machine. Wanneer jouw contract afloopt, gaat de machine dus weer terug naar de leasemaatschappij.

machine leasen

Machine leasen

Wat zijn de voor- en nadelen van een machine leasen?

Een machine leasen in plaats van kopen heeft een aantal voordelen:

Naast een aantal voordelen brengt een machine leasen ook een aantal nadelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rij:

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Zeer goed geholpen

Ben heel goed geholpen door stefan Raad hem zeker bij anderen aan

9

Prima begeleiding, snel geregeld

Snel contact, geen belletje was te veel. Uiteindelijk snel geregeld.

10

Persoonlijke aandacht met kennis van zaken.

Wij zijn door Ralph zeer vakkundig, met oog voor de mens achter de vraag geholpen. Goede adviezen en een keurig passende oplossing, binnen een fijn tijdsbestek!

10

Uitstekend!

Advies en begeleiding zijn uitstekend, Bastiaan reageert snel en accuraat en levert goed werk! Ik kan hem bij iedereen aanraden!

10

Fijne samenwerking

De aanvraag voor een financiering is dankzij Arnaud en Tjalle snel realiseerbaar. Ze zit bovenop de aanvraag en schakelen snel tussen alle partijen. De onderlinge communicatie verloopt erg prettig.

10

Fijne gesprekspartner met veel ervaring

Ik heb Patrick gesproken in een kennismaking over een eventuele aankoop van een pand. Hij heeft mij vanuit al zijn kennis en ervaring op een rustige manier meegenomen wat belangrijk is in dit traject. Ik heb hier veel aan gehad.

6

Ik heb niets aangevraagd

Ik heb net goed aangevinkt,maar iemand heeft mijn gegevens gebruikt om iets aan te vragen. Misschien iets voor te controleren