fbpx
Financieringsdoel

Vrachtwagen leasen

Vrachtwagen leasen

Vrachtwagen leasen voor je bedrijf?

Als je een vrachtwagen wil aanschaffen, sta je voor een aantal belangrijke keuzes. Daarbij gaat het natuurlijk niet alleen om functies, merk, model en kleur. Want uiteindelijk wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Een vrachtwagen kopen is een grote investering. Wellicht is leasen voor jou daarom een goede oplossing. 

Denk je erover na om een vrachtwagen te leasen? Of twijfel je nog of je er toch een zelf koopt? Wij helpen je graag een keuze te maken die past bij jouw situatie. We hebben een uitgebreid aanbod van geldverstrekkers en bieden je de best passende oplossing.

Truck leasen

Hoe werkt een vrachtwagen leasen?

Net als dat je een auto kunt leasen, kun je ook een vrachtwagen leasen. Je kiest een aanbieder waarmee je een contract afsluit. Meestal is dat voor een lange periode. Elke maand betaal je de aanbieder een vast bedrag voor het gebruik van de vrachtwagen.

Mogelijke leasevormen

Financial lease

Als je kiest voor financial lease, dan ben je economisch eigenaar van de vrachtwagen. Dat betekent dat de vrachtwagen ook op de balans komt te staan. Elke maand betaal je een bedrag aan de leasemaatschappij waarmee je na verloop van tijd vaak de mogelijkheid krijgt om de vrachtwagen te kopen.

Operational lease

Een andere leasevariant is operational lease. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij eigenaar van de vrachtwagen en zorgt voor het onderhoud. Jij hebt de vrachtwagen in bruikleen in ruil voor het maandbedrag dat je betaalt. Jij huurt dus in feite de vrachtwagen. Wanneer jouw contract afloopt, gaat de vrachtwagen dus weer terug naar de leasemaatschappij.

Elektrische vrachtwagen leasen

Wat zijn de voor- en nadelen van een vrachtwagen leasen?

Natuurlijk kun je ervoor kiezen zelf een vrachtwagen te kopen, maar er één leasen heeft een aantal voordelen. We zetten ze voor je op een rij:

Kosten transport leasen

Wat zijn de kosten voor een vrachtwagen leasen?

Een vrachtwagen leasen is een mooi en goedkoper alternatief dan zelf aanschaffen. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat je er maandelijks voor betaalt. De kosten van een truck leasen verschillen echter per aanbieder. 

Daarnaast wordt je leasebedrag bepaald aan de hand van het type automerk, of je kiest voor een elektrische vrachtwagen of een op benzine, en of je een nieuwe of liever een gebruikte vrachtwagen wil leasen. Welke prijs jij betaalt, is dus niet heel eenvoudig te zeggen maar hangt van een aantal factoren af.

Denk je erover na om een vrachtwagen te leasen? Of twijfel je nog tussen kopen of leasen? Wij helpen je graag een keuze te maken die past bij jouw situatie. We hebben een uitgebreid netwerk van geldverstrekkers en bieden je de bestpassende oplossing.

sebastiaan westmeijer financieringsgilde noord holland
Sebastiaan Westmeijer, Vestiging Alkmaar

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.

Dit zeggen onze klanten

3 klanten waarderen ons gemiddeld met een 10/10

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

8

Financieringsgilde gaat door waar een ander stopt!

Nadat onze financieringsaanvraag, was beoordeeld en goedgekeurd, heeft Financieringsgilde een passende financiering geregeld. .

10

Andreas van Financieringsgilde regelt de financieringen perfect!!

Persoonlijk contact, 1 aanspreekpunt en alles wordt goed geregeld. Fijn zaken doen met Andreas van Financieringsgilde.

8

Fijne samenwerking en meedenkend

Jan werkt prima samen en denk actief mee. Mooie resultaten behaald.

10

Goed en snel reageren

Beste gedaan onze werk

8

Lex is een kundige man, die weet waar hij het over heeft.

Lex is een kundige man, die weet waar hij het over heeft. Het advies wat hij geeft is duidelijk, maar ook leerzaam. Hij benoemt de risico's en wil deze ook zoveel mogelijk uitsluiten. Lex enorm bedankt voor je inzet!