Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alternatief financieren: 3 opvallende trends bij deze groeiende financieringsvorm

Financieel Dagblad schrijft: alternatieve financieringsvorm bij kleine zakelijke lening voor 40% van de ondernemers dé oplossing. De 3 meest opvallende trends in de sterke opkomst van alternatief financieren zetten we voor je op een rij.

Een alternatieve financieringsvorm is bij een kleine zakelijke lening voor 40% van de ondernemers dé oplossing schrijft het Financieel Dagblad deze week. Vroeger ging je automatisch naar een bank als je geld nodig had. Tegenwoordig laat je je online informeren en is het aanbod geldverstrekkers enorm. Alternatieve financieringsvormen, ook wel non-bancaire financieringen genoemd, zijn steeds meer in opkomst.  De 3 meest opvallende trends in de sterke opkomst van alternatief financieren zetten we voor je op een rij.

 

Trend 1:  Tot € 250.000 is lease in opkomst

Een financieringsaanvraag beoordelen, is voor een bank een tijdrovende klus. En of het nu gaat om een financiering van € 1 miljoen of om € 50.000, het blijft evenveel werk. Dat is de reden dat banken niet zo happig zijn op een aanvraag voor een kleine financiering. Steeds meer ondernemers kloppen daarom aan bij alternatieve financiers. Leasemaatschappijen financierden in 2021 het grootste deel van de leningen van alternatieve financiers. Lease is daarom zeker bij een lening tot € 250.000 een serieus alternatief voor een bankfinanciering.

 

Trend 2:  Crowdfunding meer geaccepteerd als financieringsvorm

De populariteit voor crowdfunding is de laatste jaren enorm gestegen. Dat komt mede door de nieuwe wet die nu financiering via crowdfunding tot € 5 miljoen euro toestaat. Voorheen was dat maximum nog gesteld op € 2,5 miljoen. Daarnaast was de openbare publicatie voor veel ondernemers altijd een drempel om via crowdfunding hun financiering rond te krijgen. Nu deze alternatieve financieringsvorm meer geaccepteerd is, is die belemmering weg. Daar komt bij dat er steeds meer stille crowdfunding mogelijk is waarbij de aanvraag alleen voor een selecte groep investeerders zichtbaar is.

 

Trend 3: Bij aanvragen > € 250.000 loont vergelijken altijd

Wil je een financiering aanvragen van € 250.000 of meer? Dan is het interessant om je aanvraag ook bij enkele grootbanken in te dienen. Vaak ontvang je daar een gunstiger tarief dan bij een alternatieve geldverstrekker. Het kost wat tijd om je aanvraag goed te onderbouwen voordat je hem indient. Voor veel ondernemers is dat een drempel om hun aanvraag bij meerdere partijen aan te bieden. Maar als je een onafhankelijk intermediair raadpleegt, profiteer je van een aantrekkelijk inkoopvoordeel waardoor je de extra kosten zo hebt terugverdiend. Vergelijken loont dus altijd.

Als je vandaag nog wil weten hoe het zit in jouw situatie, vraag dan vrijblijvend een afspraak aan voor een persoonlijk advies bij jou in de buurt.