Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe zorg ik ervoor dat ik tijdens de piek van de feestdagen voldoende cashflow heb?

Veel ondernemers beleven nu de drukste periode van het jaar, maar een hoge verkoop betekent ook dat je moet zorgen voor voldoende voorraad. Een periode die zowel kansen als uitdagingen met zich meebrengt. Want hoe zorg je ervoor dat je tijdens deze piek voldoende kapitaal hebt om je producten in te kopen en je uitstaande facturen te kunnen betalen? In dit artikel laten we je zien dat je deze uitdaging heel makkelijk kunt omzetten naar een geweldige kans op groei en stabiliteit van je bedrijf.
Cashflow

It’s the most wonderful time of the year. En dat geldt ook voor veel ondernemers die nu een topmaand qua omzet draaien. Maar tegelijkertijd kan al die drukte je ook veel stress opleveren, omdat je moet zorgen voor voldoende cashflow. Op dat moment is het van belang snel te kunnen beschikken over extra financiering. We zien dat er de afgelopen tijd aanbieders beschikbaar zijn gekomen waarbij je heel makkelijk vanuit je luie stoel online een krediet kunt aanvragen. Met één druk op de knop is het geregeld en staat het geld snel op je rekening. Maar is dat de beste oplossing? Je beschikt snel over de gevraagde financiering, maar we zien regelmatig dat het product moeilijk afkoopbaar is en het je in de weg zit bij je volgende financieringsaanvraag.

Gelukkig zijn er zijn meestal andere oplossingen voor jouw situatie die je niet alleen lagere maandlasten, maar ook betere voorwaarden opleveren. Maak daarom altijd een vergelijking op basis van kosten en voorwaarden, want dat loont. Uiteraard beschik je bij deze alternatieve oplossingen ook zeer snel over het gevraagde bedrag. We noemen twee belangrijke oplossingen voor een bedrijfsfinanciering die het overwegen waard zijn. Daarbij hebben we voor elk van deze financieringsvormen verschillende goede aanbieders geselecteerd waaruit je kunt kiezen.

Cashflow

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is een bedrijfsfinanciering die je veel flexibiliteit geeft. Want wanneer jij het nodig hebt, is er direct geld beschikbaar. Het is een perfecte oplossing voor tijdelijke cashflowtekorten omdat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt.

Bij een traditionele lening heb je vaak een onderpand nodig zoals je bedrijf of je machinepark. Bij een zakelijk krediet hoeft dat niet. Dat maakt een zakelijk krediet extra aantrekkelijk, zeker voor ondernemers die niet beschikken over een eigendom dat ze als onderpand kunnen gebruiken. Met een zakelijk krediet kun je snel en makkelijk geld lenen op het moment dat jij het nodig hebt. Zo kun je snel reageren op veranderingen in de markt en hoef je kansen niet te laten liggen.

Cashflow

Factoring

Bij factoring laat je jouw facturen financieren door een gespecialiseerd bedrijf. Je hebt een factuur naar je klant verstuurd, maar die wordt vaak pas laat betaald. Maar ondertussen heb je nu geld nodig om te investeren. Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering waarbij als ondernemer het debiteurenrisico overdraagt aan een factoringmaatschappij. In ruil voor een vergoeding aan dit bedrijf krijg jij direct je geld en hoef je dus niet te wachten totdat jouw facturen zijn betaald.

In Nederland ligt de gemiddelde betalingstermijn voor B2B-facturen op 40 dagen. Met factoring kun je meestal binnen 48 uur al over je geld beschikken. Daardoor is deze vorm van debiteurenfinanciering de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit.

Factoring wordt ook wel factuurfinanciering genoemd en is een flexibele en gebruiksvriendelijke manier van financieren. De uitstaande factuur werkt als onderpand van jouw lening. Dat geeft een factormaatschappij meer zekerheid dan bijvoorbeeld een reguliere geldverstrekker. Zo kunnen veel ondernemers die niet in aanmerking komen voor een lening, toch een financiering krijgen.

Dus wil jij ook een betaalbaar product dat snel geregeld is en waar je ook buiten de piek van de feestdagen profijt van hebt? Maak dan een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt, want we gaan graag voor je aan de slag.