Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe financier ik zo snel mogelijk de piek in mijn omzet?

Nu de dagen langer worden en de zon zich steeds vaker laat zien, zien ondernemers in diverse sectoren een piek in hun omzet. Die drukke periode biedt zowel kansen als uitdagingen, want hoe kom je snel aan voldoende kapitaal om je producten in te kopen, extra personeel te betalen of je uitstaande facturen te betalen? Wij laten je zien hoe je deze uitdaging kunt omzetten naar een geweldige kans op groei van je bedrijf.

De lente en de zomer zijn traditioneel drukke periodes in de bouw- en landbouwsector. Over het algemeen is het in deze maanden gunstiger weer om een groot bouwproject te starten en in de landbouw is dit het seizoen om te oogsten. In beide sectoren is de komende maanden een grote vraag naar personeel. Richt jouw bedrijf zich op het toerisme of ben je actief in de horeca? Ook dan breekt nu jouw seizoen aan. Wil je graag heaters op je terras voor de frisse zomeravonden of juist airconditioning binnen plaatsen? Heb je plannen om een evenement of festival te organiseren, wil je extra veel producten kunnen inkopen zodat je voorbereid bent op de grote vraag naar bijvoorbeeld lunches en diners? Wat je plannen ook zijn, je hebt geld nodig om je ideeën tot uitvoering te brengen.

Behoefte aan financiering

De piek die je de komende maanden verwacht, legt een druk op je cashflow. Want je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. Als je voorbereid wilt zijn op een grote klantvraag stijgt ook de behoefte aan financiering. Of je nu een gevestigde ondernemer bent of pas net eigen baas; de juiste financiering vinden is cruciaal. Voor banken en andere geldverstrekkers is dit ook de periode om te investeren in mooie projecten waarin ze potentie zien voor succes. Daarom is de zomer bij uitstek het moment om naar je financieringsmogelijkheden te kijken.

Vergelijken loont

Sommige ondernemers die snel een financiering nodig hebben, regelen graag een krediet online vanuit hun luie stoel. Maar is dat de beste oplossing voor jou? Zo beschik je wel snel over je financiering, maar vaak sluit deze financiering op een later moment niet goed aan bij nieuwe wensen. Meestal zijn er ook andere oplossingen die je vaak lagere maandlasten opleveren en betere voorwaarden. Maak daarom altijd een vergelijking tussen meerdere aanbieders, want dat loont.

Zakelijk krediet

Er zijn verschillende manieren om jouw plannen te financieren. Voor heel veel ondernemers blijft een lening bij de bank een vertrouwde manier om een lening af te sluiten. Met een zakelijk krediet bijvoorbeeld kun je snel en makkelijk geld lenen op het moment dat jij het nodig hebt. Zo kun je snel reageren op veranderingen in de markt en hoef je geen kansen te laten liggen.

Alternatieve financieringsvormen

Maar ook alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding, leasing en overheidssubsidies kunnen een aantrekkelijke manier zijn om jouw plannen te realiseren. Bij deze alternatieve oplossingen kun je uiteraard ook snel over het gevraagde geldbedrag beschikken, want geldverstrekkers beoordelen jouw financieringsvraag op basis van je transactiegegevens.

Welke vorm en welke geldverstrekker je ook kiest, kies een manier die past bij jouw situatie en maak een vergelijking zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt. Voor elk goed plan is een passende financieringsoplossing mogelijk. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij zodat jij elke kans op groei van je bedrijf kunt pakken. Maak direct een afspraak bij een van onze adviseurs.