Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zakelijke hypotheek: 4 strategieën voor maximale financiële voordelen

Als ondernemer ben je continu op zoek naar manieren om je bedrijf financieel sterker te maken. Een van de manieren daarvoor is het afsluiten van een zakelijke hypotheek. Maar hoe haal je nu het maximale voordeel uit jouw zakelijke hypotheek? In dit artikel vertellen we je er alles over zodat jij de beste oplossing kiest voor jouw persoonlijke situatie.

Wat is een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek is een lening waarmee je je bedrijf financiert. Je kunt een zakelijke hypotheek afsluiten omdat je een onderneming wil starten en daar bijvoorbeeld een kantoor of magazijn voor wil kopen. Maar je kunt ook een zakelijke hypotheek nodig hebben om je bedrijf uit te breiden of te ondersteunen.

Hoe belangrijk is het rentetarief bij een zakelijke hypotheek?

Bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek is de rente een belangrijke factor. De hoogte van de rente is immers bepalend voor jouw maandlast. Het is daarom van belang dat je rentetarieven van verschillende aanbieders vergelijkt zodat je de beste oplossing vindt voor jouw situatie. Uiteraard helpen onze adviseurs je daar graag bij.

Afgelopen maandag maakte het Financieel Dagblad bekend dat de Europese Centrale Bank de rentetarieven in juni waarschijnlijk verlaagt. Daarmee wordt het extra aantrekkelijk om te bekijken of je een zakelijke hypotheek kunt afsluiten of herfinancieren.

Een zakelijke hypotheek zonder eigen vermogen, is dat mogelijk?

Een zakelijke hypotheeek kan tot stand komen met zowel eigen vermogen als vreemd vermogen. Met eigen vermogen wordt het geld bedoeld dat een ondernemer zelf inbrengt. Vreemd vermogen is het geld dat een ondernemer leent van een externe partij, bijvoorbeeld een bank of een investeerder. Dit geld moet vaak in termijnen worden terugbetaald.

Een zakelijke hypotheek afsluiten zonder eigen vermogen is een uitdaging, maar wel mogelijk. Sommige aanbieders van een zakelijke hypotheek staan open voor het financieren van de volledige waarde van het pand dat je wil aankopen. Daarbij speelt natuurlijk de financiële gezondheid van je bedrijf een belangrijke rol en ook het doel van je financiering. Een zakelijke hypotheek afsluiten zonder dat je zelf geld inbrengt, vraagt om een grondige voorbereiding en een sterke onderbouwing voor de geldverstrekker(s). Laat je daarbij helpen door onze adviseurs die daarin zijn gespecialiseerd.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn zakelijke hypotheek?

De hoogte van je zakelijke hypotheek hangt van veel factoren af. Zo speelt het doel van je aankoop een grote rol. Als je bijvoorbeeld een bedrijfspand koopt voor € 200.000, heb je met alle bijkomende kosten misschien wel € 250.000 aan financiering nodig. Dat is een heel ander bedrag dan de financiering van een nieuwe machine van bijvoorbeeld € 50.000.
Naast het doel van je aankoop tellen voor de geldverstrekker ook je toekomstplannen en de financiële gezondheid van je bedrijf mee. Hoe gezonder jouw bedrijf, hoe meer een geldverstrekker geneigd is om te financieren omdat het risico dat je het geld niet terug kunt betalen klein is.

Hoeveel geld jij dus kunt lenen voor een zakelijke hypotheek hangt van jouw persoonlijke situatie af. Wil je direct weten hoeveel je kunt lenen? Maak dan gebruik van onze berekeningstool of plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze adviseurs.

Hoe kies ik de juiste aanbieder voor mijn zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek afsluiten is een belangrijke stap voor jouw bedrijf. Welke geldverstrekker heeft de beste oplossing voor jou en hoe vind je die? Er zijn heel veel geldverstrekkers van zakelijke hypotheken en elke aanbieder hanteert zijn eigen voorwaarden en voordelen. Neem daarom geen overhaaste beslissing en neem de tijd om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op het rentetarief, maar juist ook op de mogelijkheden om boetevrij af te lossen, de looptijd van je hypotheek en de mogelijkheden tot herfinanciering.

Maximaal voordeel van jouw zakelijke hypotheek

Met een zakelijke hypotheek kun je de financiële situatie van je bedrijf aanzienlijk versterken. Je haalt maximaal voordeel uit je zakelijke hypotheek als je rentetarieven vergelijkt, overweegt om geld te lenen zonder eigen vermogen in te brengen, zorgvuldig berekent hoeveel je kunt lenen én de juiste aanbieder kiest. Natuurlijk staan wij met raad en daad voor je klaar. Wil je graag hulp bij het afsluiten van je zakelijke hypotheek? Maak vrijblijvend een afspraak en we gaan op zoek naar de beste oplossing voor jouw financieringsvraag.