fbpx

Zakelijke hypotheek

Financier jouw investeringsplannen met een zakelijke hypotheek

Hypotheek bedrijfspand

Financieren uw bedrijfspand met een hypotheek

Wij regelen jouw zakelijke hypotheek

Veel ondernemers hebben een zakelijke hypotheek nodig voor de verbouwing van een bedrijfspand of de aanschaf van een nieuwe machine. Voor velen is het niet mogelijk deze plannen met eigen middelen te financieren. Een zakelijke hypotheek aanvragen is dan de oplossing.

Door de komst van diverse nieuwe aanbieders is de keuze enorm toegenomen wat het regelen van jouw financiering niet makkelijker maakt. Daarom regelen veel ondernemers hun financieringen eenvoudig via onze onafhankelijke adviseurs.

Samen met jou zoeken we naar de beste oplossing via bijvoorbeeld lease, crowdfunding of specifieke aanbieders in jouw branche. Met Financieringsgilde krijg je eenvoudig, snel en succesvol toegang tot een zakelijke hypotheek van meer dan 100 geldverstrekkers.

Heeft u uw droom-bedrijfspand gevonden of plannen om te beleggen in residentiële of zakelijke panden? Voor de aanschaf van een pand is een flinke investering nodig, die veel ondernemers niet met enkel eigen middelen kunnen opbrengen. Het aanvragen van een zakelijke hypotheek is dan de oplossing, maar dat ervaren veel ondernemers als ingewikkeld proces: er zijn veel aanbieders met elk hun eigen voorwaarden en eisen. En er zijn verschillende varianten van zo’n hypotheek. De meest gangbare is wellicht niet de meest geschikte oplossing voor uw situatie. 

Omdat traditionele aanbieders vaak geen advies meer geven, en het lastig is om door de bomen het bos te zien, regelt u eenvoudig uw hypotheek via Financieringsgilde. Wij kijken naar uw specifieke situatie en helpen u met het vinden van de bestpassende hypotheek bedrijfspand.

1. ZAKELIJKE HYPOTHEEK: WAT IS HET?

Een zakelijke hypotheek mag alleen worden gebruikt voor de financiering van een specifiek zakelijk doel. Dat kan bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand zijn, een machine of een voorraadhal. Als je voor je bedrijf een financiering nodig hebt, kun je in aanmerking komen voor een zakelijke hypotheek.

De hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen, is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk spelen de winstgevendheid van je bedrijf en de waarde van je bedrijfspand hierbij een grote rol. De partij die jou geld verstrekt in de vorm van een hypotheek krijgt dat pand als onderpand. Dat betekent dat als je in de toekomst om de een of andere reden je zakelijke hypotheek niet meer kunt aflossen, je pand wordt verkocht en de investeerder wordt terugbetaald via de opbrengst.

Een zakelijke hypotheek wordt gekenmerkt door:

  • Een vaste looptijd met een vaste begin- en einddatum
  • Een vast aflossingsbedrag
  • Een vaste rente

Aan een zakelijke hypotheek zit altijd een bepaalde looptijd vast. Je spreekt met de geldverstrekker af dat een deel van de hypotheek binnen een bepaald aantal jaren moet worden afgelost. Hoe lang die looptijd is, hangt af van zowel de geldverstrekker als van de zakelijke hypotheek die je hebt gekozen.

2. DE MAANDLASTEN VAN EEN ZAKELIJKE HYPOTHEEK

Als je een zakelijke hypotheek afsluit, betaal je eenmalig afsluitkosten. De hoogte daarvan hangt af van de looptijd van je zakelijke hypotheek. Daarna betaal je gedurende de looptijd van je hypotheek maandelijks rente en aflossing.

De rente is de vergoeding die je betaalt voor het gebruik van het geld. De hoogte van de rente die je betaalt, is de basisrente met daarbij een eventuele risico-opslag. Jouw geldverstrekker deelt je bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld. De rente voor je zakelijke hypotheek kun je vastzetten voor een bepaalde periode. Daarmee koop je zekerheid dat de rente tijdens die looptijd niet wijzigt.

Het aflossingsbedrag dat je betaalt, is meestal gelijk aan de daling van de economische waarde van je aankoop. Stel je koopt een nieuwe machine die in 10 jaar wordt afgeschreven. De waarde van die machine daalt in de loop der jaren. Door het bedrag dat je machine minder waard wordt tijdens de looptijd terug te betalen aan je geldverstrekker voorkom je een restschuld op de einddatum.

Voordat je een zakelijke hypotheek afsluit, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel je daar maandelijks aan kwijt bent en of je die lasten wel kunt betalen. Om je te helpen alvast een inschatting te maken van je toekomstige maandlasten, bieden we je de mogelijkheid een berekening te maken van jouw specifieke situatie.

Snel inzicht in uw maandlasten?
Maak in 1 minuut een korte berekening en krijg direct inzicht in de te verwachten maandlasten!

3. VERGELIJKEN ZAKELIJKE HYPOTHEKEN

Er zijn heel veel verschillende aanbieders van zakelijke hypotheken. Daarmee heb jij als ondernemer dus ruime keus en kun je precies de hypotheek kiezen die het beste bij je past. Maar welke hypotheek past bij jou en hoe kom je daarachter?

Hypotheek bedrijfspand - financieringsgilde

We zien in de praktijk dat een zakelijke hypotheek met een lange looptijd voor een waardevast object, zoals een bedrijfspand of een goede machine, redelijk vaak bij een bank kan worden afgesloten. Maar hoe specifieker het investeringsdoel, hoe meer keuze je hebt naast de reguliere geldverstrekkers.

Zelf het antwoord vinden op al je financieringsvragen en vervolgens zelf de juiste keuze maken, is best lastig in die grote vijver van geldverstrekkers. Onze adviseur helpt je daarbij en zoekt samen met jou naar de beste oplossing via bijvoorbeeld lease, crowdfunding of specifieke aanbieders in jouw branche.

Want naast rente en aflossing zijn er meer aspecten belangrijk bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek zoals de kennis van de geldverstrekker over het object dat je koopt waardoor de financiering beter aansluit op het aan te kopen object. Vergelijken loont dus altijd.

Kom erachter welke aanbieder het beste bij jou past:

www.financieringsgilde.nl/advies/aanbieder-kiezen/

4. VEELGESTELDE VRAGEN OVER ZAKELIJKE HYPOTHEEK

Wat als ik niet genoeg kapitaal heb voor een hypotheek?

Het kan voorkomen dat je niet genoeg eigen kapitaal hebt om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Als de Loan Of Value bijvoorbeeld te laag is en je dus zelf een groot deel moet bijleggen, kun je ook kiezen voor gestapelde financiering. Dat houdt in dat je meerdere financieringsvormen combineert.

Wist je bijvoorbeeld dat facturen die je zelf bij klanten hebt openstaan of roerende goederen (zoals bedrijfswagens of machines) ook kapitaal in beslag neemt dat vaak eenvoudig vrij gemaakt kan worden om te gebruiken bij de aankoop van het pand? Meer weten? Lees meer over Kapitaal vrijmaken.

Hoe maakt een gestapelde financiering mijn hypotheek mogelijk?

Met deze vorm van financieren kun je als ondernemer toch in aanmerking komen voor een hypotheek die op het eerste geval misschien niet mogelijk leek. Bovendien kan het in sommige gevallen voordeliger zijn dan het afsluiten van een niet-gestapelde hypotheek. Onze adviseurs kennen ook deze gevallen door en door. We kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en selecteren samen de bestpassende vorm van financiering.

Wil je weten welke vorm van financiering bij jouw situatie past? Beantwoord enkele korte vragen en ontvang direct advies. 

Wanneer moet ik beginnen met mijn aanvraag?

Een van de belangrijkste adviezen die we je kunnen geven, is ‘Begin op tijd’. Vanwege de schaarste op de markt is de doorloop van bedrijfspanden hoog. Als je jouw droompand hebt gevonden en daarna pas een hypotheek gaat uitzoeken, loop je het risico dat het pand weg is voordat alles is geregeld. Maak daarom eens een afspraak en laat ons voor je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Zo weet je wat je kunt investeren en kun je gericht zoeken of, als je eenmaal een pand hebt gevonden, snel of zelfs ter plekke een gericht bod doen.

Hoe zorg ik voor een goed onderbouwde hypotheek aanvraag?

Bij sommige hypotheekverstrekkers moet je veel aflossen tegen een lage rente, bij andere is de rente hoger, maar los je minder af. Onze adviseur kijkt samen met je naar jouw situatie. Het kan zomaar zijn dat een iets duurdere oplossing wel een veel betere oplossing is, bijvoorbeeld omdat je op termijn ook nog andere investeringen wilt doen. Erg belangrijk is de kwaliteit van de aanvraag die je doet. Hoe beter je aanvraag onderbouwd is, hoe beter je rente is. Bovendien is de kans dat je aanvraag wordt geaccepteerd veel groter met een goed onderbouwde aanvraag. Onze adviseurs helpen je met deze aanvraag en geven je zo de beste kansen.

Weten waar je op moet letten bij jouw aanvraag? Lees meer over een zakelijke hypotheek aanvragen.

5. Wij regelen jouw zakelijke hypotheek in 3 stappen:

1. Haalbaarheidsonderzoek

Weten of een financiering mogelijk is, zonder eerst een volledige aanvraag in te moeten dienen bij je bank? Wij vertellen het je eenvoudig en snel.

2. Opstellen van Financieringsaanvraag

Jouw financieringsaanvraag vereist vaak een uitgebreide onderbouwing. Wij stellen het financieringsmemorandum vanzelfsprekend voor je op.

3. Benaderen van geldverstrekkers

Wij vragen offertes aan bij de gekozen geldverstrekkers. Elke vorm van financieren is mogelijk, zowel bij je huisbank als alternatieven.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Wat komt er kijken bij een succesvolle financieringsaanvraag?

Wij bieden ondernemers met één adviseur toegang tot alle producten, de grootste kans van slagen en nemen al het werk uit handen. Wil je meer weten over het aanvragen van een bedrijfsfinanciering? Onze adviseurs vertellen je graag met welke zaken je rekening moet houden bij het aanvragen van een hypotheek voor jouw bedrijfspand.