fbpx

Zakelijke hypotheek

Financier jouw investeringsplannen met een zakelijke hypotheek

Hypotheek bedrijfspand

Financieren uw bedrijfspand met een hypotheek

Wij regelen jouw zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek kun je aanvragen bij veel verschillende aanbieders.  Vergelijken loont, daarom regelen veel ondernemers hun financiering eenvoudig via onze onafhankelijke adviseurs.

Met Financieringsgilde krijg je toegang tot een zakelijke hypotheek van meer dan 80 geldverstrekkers.

Heeft u uw droom-bedrijfspand gevonden of plannen om te beleggen in residentiële of zakelijke panden? Voor de aanschaf van een pand is een flinke investering nodig, die veel ondernemers niet met enkel eigen middelen kunnen opbrengen. Het aanvragen van een zakelijke hypotheek is dan de oplossing, maar dat ervaren veel ondernemers als ingewikkeld proces: er zijn veel aanbieders met elk hun eigen voorwaarden en eisen. En er zijn verschillende varianten van zo’n hypotheek. De meest gangbare is wellicht niet de meest geschikte oplossing voor uw situatie. 

Omdat traditionele aanbieders vaak geen advies meer geven, en het lastig is om door de bomen het bos te zien, regelt u eenvoudig uw hypotheek via Financieringsgilde. Wij kijken naar uw specifieke situatie en helpen u met het vinden van de bestpassende hypotheek bedrijfspand.

1. ZAKELIJKE HYPOTHEEK: WAT IS HET?

Een zakelijke hypotheek is een financiering voor een specifiek zakelijk doel. Dat kan bijvoorbeeld een nieuw bedrijfspand zijn, een machine of een voorraadhal. Als je voor je bedrijf een financiering nodig hebt en een pand als zekerheid geeft, kun je in aanmerking komen voor een zakelijke hypotheek.

Een zakelijke hypotheek kent:

  • Een vaste looptijd met een vaste begin- en einddatum
  • Een vast aflossingsbedrag
  • Een vaste rente

2. DE MAANDLASTEN VAN EEN ZAKELIJKE HYPOTHEEK

Als je een zakelijke hypotheek afsluit, betaal je eenmalig afsluitkosten. De hoogte daarvan hangt af van de looptijd van je zakelijke hypotheek. Daarna betaal je gedurende de looptijd van je hypotheek maandelijks rente en aflossing.

De hoogte van de rente die je betaalt, is de basisrente met daarbij een eventuele risico-opslag. Jouw geldverstrekker deelt je bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld. De rente voor je zakelijke hypotheek kun je vastzetten voor een bepaalde periode. Daarmee koop je zekerheid dat de rente tijdens die looptijd niet wijzigt.

Het aflossingsbedrag dat je betaalt, is meestal gelijk aan de daling van de economische waarde van je aankoop. Door het bedrag dat je aankoop minder waard wordt tijdens de looptijd terug te betalen, voorkom je een restschuld op de einddatum.

Snel inzicht in uw maandlasten?
Maak in 1 minuut een korte berekening en krijg direct inzicht in de te verwachten maandlasten!

3. VERGELIJKEN ZAKELIJKE HYPOTHEKEN

Hypotheek bedrijfspand - financieringsgilde

De meeste geldverstrekkers presenteren online hun oplossing als snel en eenvoudig. Toch loont een goede vergelijking ook hier. In ons advies vergelijken wij de aanbieders voor je op de volgende onderdelen:

  • Het rentepercentage
  • De voorwaarden rondom aflossing tijdens en na de looptijd
  • De mogelijkheden voor extra aflossing
  • De door jou te geven zekerheden
  • De mogelijkheid om je nieuwe financiering te combineren met je bestaande financiering(en).
  • De beste combinatie van financieringen waardoor je nog beter uit bent dan wanneer je voor één oplossing kiest.

4. VEELGESTELDE VRAGEN OVER ZAKELIJKE HYPOTHEEK

Wat als ik niet genoeg kapitaal heb voor een hypotheek?

Het kan voorkomen dat je niet genoeg eigen kapitaal hebt om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Als de Loan Of Value bijvoorbeeld te laag is en je dus zelf een groot deel moet bijleggen, kun je ook kiezen voor gestapelde financiering. Dat houdt in dat je meerdere financieringsvormen combineert.

Wist je bijvoorbeeld dat facturen die je zelf bij klanten hebt openstaan of roerende goederen (zoals bedrijfswagens of machines) ook kapitaal in beslag neemt dat vaak eenvoudig vrij gemaakt kan worden om te gebruiken bij de aankoop van het pand? Meer weten? Lees meer over Kapitaal vrijmaken.

Hoe maakt een gestapelde financiering mijn hypotheek mogelijk?

Met deze vorm van financieren kun je als ondernemer toch in aanmerking komen voor een hypotheek die op het eerste geval misschien niet mogelijk leek. Bovendien kan het in sommige gevallen voordeliger zijn dan het afsluiten van een niet-gestapelde hypotheek. Onze adviseurs kennen ook deze gevallen door en door. We kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn en selecteren samen de bestpassende vorm van financiering.

Wil je weten welke vorm van financiering bij jouw situatie past? Beantwoord enkele korte vragen en ontvang direct advies. 

Wanneer moet ik beginnen met mijn aanvraag?

Een van de belangrijkste adviezen die we je kunnen geven, is ‘Begin op tijd’. Vanwege de schaarste op de markt is de doorloop van bedrijfspanden hoog. Als je jouw droompand hebt gevonden en daarna pas een hypotheek gaat uitzoeken, loop je het risico dat het pand weg is voordat alles is geregeld. Maak daarom eens een afspraak en laat ons voor je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Zo weet je wat je kunt investeren en kun je gericht zoeken of, als je eenmaal een pand hebt gevonden, snel of zelfs ter plekke een gericht bod doen.

Hoe zorg ik voor een goed onderbouwde hypotheek aanvraag?

Bij sommige hypotheekverstrekkers moet je veel aflossen tegen een lage rente, bij andere is de rente hoger, maar los je minder af. Onze adviseur kijkt samen met je naar jouw situatie. Het kan zomaar zijn dat een iets duurdere oplossing wel een veel betere oplossing is, bijvoorbeeld omdat je op termijn ook nog andere investeringen wilt doen. Erg belangrijk is de kwaliteit van de aanvraag die je doet. Hoe beter je aanvraag onderbouwd is, hoe beter je rente is. Bovendien is de kans dat je aanvraag wordt geaccepteerd veel groter met een goed onderbouwde aanvraag. Onze adviseurs helpen je met deze aanvraag en geven je zo de beste kansen.

Weten waar je op moet letten bij jouw aanvraag? Lees meer over een zakelijke hypotheek aanvragen.

5. Wij regelen jouw zakelijke hypotheek in 3 stappen:

1. Haalbaarheidsonderzoek

Weten of een financiering mogelijk is, zonder eerst een volledige aanvraag in te moeten dienen bij je bank? Wij vertellen het je eenvoudig en snel.

2. Opstellen van Financieringsaanvraag

Jouw financieringsaanvraag vereist vaak een uitgebreide onderbouwing. Wij stellen het financieringsmemorandum vanzelfsprekend voor je op.

3. Benaderen van geldverstrekkers

Wij vragen offertes aan bij de gekozen geldverstrekkers. Elke vorm van financieren is mogelijk, zowel bij je huisbank als alternatieven.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.